B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

Pension Skatt Skattekontoret löneskatt skattebyrån och plus; pension 2012-12-28

kan skattekontoret en monetär gåva till mig räknas som inkomst och strävan;

Advertisement

är gravt handikappade vid 80%, min lön och pension tillsammans göra 1100 euro netto, efter avdrag för kostnader för alla, hyra, värme, el etc. förblir mig endast 67 euro i månaden att leva, som min mor med 86 år fortfarande lever, jag kan inte öka harz4, bör de ge mig pengar, så hon har mig regelbundet pengar från sin lilla pension, så jag kan mig något att äta köpa.
Jag måste göra Lohnsteuerjahresausgleich, offset skattekontoret dessa pengar med mig som en extra inkomst (min mamma har det en gång redan har betalat skatt.
Min kostnaden för mediciner, glasögon, kommer kilometer pengar inte övervägas, inte värt högljudd Finanzamt kontorist. Jag behöver denna månad för att betala extra 500 euro, med kontroll över min mor stödjer mig för pengarna. Jag får upp varje morgon klockan 04:00 för att ta min handfull mediciner och gå till min gravt handikappad arbetsplats, ofta arbetar under hot, men kommer att falla till någon belastning. Kan skattemyndigheten, de pengar som min mamma ger mig, bara så som inkomstskatten för att köpa mig om vad du ska äta? varje harz4 mottagaren har nästan 400 € för jag bor bara 67 euro, kommer jag med rätta straffas Jag arbetar trots min sjukdom? tack för info, inte har råd med en löne revisorer, bor med 45 år tillbaka med min mamma eftersom jag inte har råd med mer hus själv, be om information Många tack på förhand

answers

Detta är återigen en ofullständig fakta. 1100 - Netto nämligen kommer ALG II ökar troligen ändå inte att bära. Förmodligen är hyran för hög, annars skulle av 1,100, - Rent och betala mer än 67, - Euro kvar.

De monetära betalningar av moder beskattas av skattemyndigheten förvånade mig något. Finns det för dessa betalningar till ett avtal? Om den pension som mamma är så liten, kommer du antagligen avger knappast en självdeklaration UDN göra betalningar till dig åberopas som underhållsbidrag.

Jag antar att skattebetalningen på pensions avkastning och inte på utbetalningen av modern.

Hur skattekontoret av fördelarna med din mamma? Har du ges som någon form av inkomst?

Din inkomst är högre än ALG2 ränta, så är en ökning inte är möjlig.

Bostadsbidrag (har inget med Hartz IV / ALG2) att göra, skulle vara en möjlighet som hyressubvention / Lastenzuschuss, även om du bor i / med mamman.

Varför kostnaden för läkemedel / öga / milersättning (för läkaren) inte kommer att betraktas, inte överstiger beloppet för den skäligt belopp?

Kostnader hänförs till löneförvärvs resor till arbetet och andra kostnader måste överstiga 1000 € innan de skulle påverka. Så endast 5km till exempel pendla är faktiskt ingenting i det.

Ingen skatt kontor underhåll från modern som intäkt. Varför inte? Eftersom det inte ens vet var du ska fixa det.

Vad har du lagt till deklaration? På investeringen så att du bor nu? Här skulle du ha läst om det som hänför sig till ett bibehållande av makarna.

Hej waschbaer2013 om du netto kvar från 1100 euro endast 67 Euro för livet, kör sedan - om jag får säga så - något fel, eftersom den inkomst du ljuger (om du inte bor i en mycket dyr stadsdel) faktiskt över Hartz IV set, och som faktiskt 382 euro som en regeluppsättning. Och eftersom du är gravt handikappade 80%, skulle du ha i inkomstskatten har en ersättning så att sedan faktiskt kommer ut mer skatt. Även med ytterligare betalningar i den offentliga sjukförsäkringen, var det tillåtet att ha en lägre självbetalningsbelopp när du måste ta många mediciner, du får detta belopp (er som en copayment rimlig) har nått relativt snabbt och du var då (om du på begäran av Krankenkasse be) för resten av året är undantagna från egenavgifter.
Om skattemyndigheten nu från er 500 euro skattebetalningar kommer du verkligen bör konsultera en skatterådgivare på, eller åtminstone gå till Lohnsteuerhilfeverein så skatten från dig rätt dokumentation blir (z. B. gravt handikappade).

Jag tror waschbaer2013 stannar mycket snabbt efter denna katastrof, remitteringar och konvertera till kontanter ... :-)

Fråga gånger efter med din revisor eller Lohnsteuerhilfeverein. Dessa är proffs och kan berätta vad som är rätt!

Hello waschbaer123,

kan inte råd med en löne revisorer,

till synes enkla men att låta 500,00 Euro skattekontoret!

Avgiften en Lohnsteuerhilfe garanteras mindre. kan be Dessförinnan du och säkert kostar ingenting extra.

Jag rekommenderar denna växel! Ring dit på, boka tid och be om nödvändiga handlingar för granskning av taxering.

Det faktum att fördelarna med din mamma för att visa upp i - är konstigt: - ((

K.

Tyvärr är informationen ganska luddigt, så att konkret stöd knappast kan göras ...

1100 Euro netto, efter avdrag för alla kostnader, hyra, värme, el etc. förblir endast € 67 mig

Jag vill starkt råda dig att göra det en gång kostnadskontrollen. Denna kostnad faktor verkar vara alltför hög.

eftersom min mamma med 86 år fortfarande lever jag kan öka något harz4.

att du kommer till en inkomst på 1100 euro ändå inte erhållits, eftersom erfarenheten med mina kunder att inte är nivån på behovet.

skall hänvisa mig regelbundet pengar från sin lilla pension

Således detta inte Gifting, men regelbundna bidrag och inkomster så.

Min kostnaden för mediciner, glasögon, kommer kilometer pengar inte betraktas

mediciner värda endast från en viss höjd, kilometer pengar under vissa förutsättningar, skulle du nu vet avstånd och en annan ...

kan inte råd med en löne revisorer

ibland en borde verkligen att tillbringa en euro för en professionell.

lever med 45 år tillbaka med min mamma eftersom jag inte har råd med mer hysa mig

Kom där för då ovan nämnda enorma kostnader henne ????

Här har jag fortfarande en fråga utan klargörande jag vill egentligen inte att säga vad.

Överväga det hela inte är under din situation, men ur ett skatteperspektiv. Läs skatt räkningen igen i fred eller låta honom berätta. Och sedan kan du logga här igen.

Related questions

Nu skrotning av Hartz IV mottagare fortfarande räknas som inkomst och strävan, och exkl;

Är det sant att skrotning av Hartz IV mottagare fortfarande räknas som inkomst och de är nu sämre efteråt eftersom de "betala tillbaka" pengarna måste? Konstigt, ja. http: //www.rechtslupe.de/sozialrecht/abwrackpraemie-mindert-hartz-iv-leistunge

Heir för ALG 2 - är det hur länge räknas som inkomst och strävan;

Hej! Nyligen min farfar dog. Min mamma är den enda arvinge, hon får alla tillgångar. För närvarande är ännu inte klart hur mycket det kommer att vara i slutet, eftersom vi fortfarande har dem att betala hyran, begravning etc. Min mamma hänvisar ALG 2

stor änkepension & comma; Ytterligare intäkter och komma; vad som räknas som inkomst och strävan;

Hej! Jag har lärt mig att man måste tjäna till en änkepension ca 720 Euo månad, Jag får just nu: min ålderspension lagstadgad änkepension änkepension och jordbruks en "Hofrente" av min son (= permanent last, på grund av överföring av domstolen)

Om barnet stöd i finansieringen räknas som inkomst och strävan;

Om du gör en låneansökan på banken och uppge sin inkomst, möjligheten att barnbidraget bedöms som inkomst? Med tre barn som utgör 568,00 €. Snabb och billig hjälp för din skattefrågan. Kompetent, av certifierade revisorer. Begär nu: www.expermondo.de

Kommer min återbetalning räknas som inkomst och strävan;

Hej! få id närmaste dagarna ca 350 € för en tandbehandling av min tandvårdsförsäkringen återbetalning. Inte betala extra något från vår egen. Väska och sedan överföra det totala beloppet. Måste också snart föreslås för min uppföljande ansökan i Arge

Hartz 4: Om skrotning räknas som inkomst och strävan;

Jag skulle vilja köpa en ny bil. Min gamla är 10 år så jag kan ansöka om skrotningsbidrag. Tyvärr kan jag Hartz 4 mottagare och undrar om detta bidrag är då räknas som inkomst? Jag tror just nu vi Job Center skrotning betraktas som inkomst, slutligen

Om lånat pengar för ALG II mottagare räknas som inkomst och strävan;

En farbror gav mig år sedan, när han har välförtjänt, ekonomiskt gång hjälpt. Nu gäller han under en lång tid Hartz IV. För att hjälpa honom, har jag placerat ett kontrakt med honom efter att jag varje månad € 180 i lån för sin hyra på mode och han å

Om en frivillig ersättning för Hartz IV räknas som inkomst och strävan;

Vän till mig har en ny liten jobb, det blir en volontär ersättning, det är den dras när Hartz IV som inkomst? Det beror på din Editor. För min mor, är det inte räknas eftersom det inte finns någon inkomst utan ersättning. men beror förstås också på h

Utbildning kostar Promotion - att kapitalavkastning räknas som inkomst och strävan; Förlustavdrag möjligt & quest;

Kära forum användare, min make examen sedan 2009 och har skattefria månadsinkomst (stipendium) 1400 EUR 103, inklusive fastighetspaket. Som reklam kostnader 1500 euro kan begäras (som andra tränings). Planerat denna annonsering var nu ta som ett förl

Intäkter från solsystem farlig för förtidspensionärer och komma; eftersom de räknas som inkomst och strävan;

Är det sant att intäkterna från driften av privata solsystem betraktas intäkter och förtidspension har sedan att vara försiktig, eftersom de inte tillåts hnzuverdienen för mycket? Upp till vad summa varje månad med verkställigheten av ett solsystem ä