B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

2017-10-30

Kan man med förvärvet av flera små lägenheter göra vinst & quest;

Advertisement

Min man och jag kan inte längre arbeta både. Våra pensioner misslyckas även mycket låg. Men vi har fortfarande en del kapital som vi vill skapa lönsam. Skulle det vara värt att skaffa 2-3 mindre lägenheter och leva på hyresintäkter? Vad skulle annars fortfarande för kortsiktiga investeringsmöjligheter? Är det någon råd?

answers

Jag skulle mitt kapital i fonder investerar (ETF = minimal kostnad). Men kostar konsult mot en avgift, eftersom konsulterna tjänade ingenting fondförmedling.

strö Initial och sparplan i flera internationella lager och obligationsfond ger en rimlig avkastning och vid en viss höjd Depot är en provtagningsplan = tilläggspension.

Placeringshorisont helst uppåt 7 år, innan du börjar uttag.

Uppmärksamhet åt depå och transaktionskostnader = det finns tillräckligt Ansvariga som inte betalt för detta.

Men vi har fortfarande en del kapital

"Little kapital"? Du går med önskan om ETWS uppenbarligen en betydande koncentration av kreditrisk. Likviditeten är de facto i en byggnad, i bästa fall, bundna i 2-3 byggnader. En ETW också kan inte ens bara sälja kort.

Utöver det förväntas av dig årliga Nettomietüberschüssen, komma över dig betalningar för Bedömning (förvaltning, reparationer, okända saneringskostnader och skatter. Dessutom finns det också en hyra förlust. Var finns de finansiella reserver för dessa osäkerheter?

Vad skulle annars fortfarande för kortsiktiga investeringsmöjligheter?

2-3 ETWS är verkligen inte en kortsiktig investeringsmöjlighet! Jag kan fortfarande se en tidsmässigt obegränsad finansieringsgap mellan "fungerar inte längre" och "Våra pensioner misslyckas även mycket låg." Som ett placeringsalternativ jag kan rekommendera bara dagen och året inlåning på cirka 2-3 banker. Eftersom det finns fortfarande några "bättre" räntor på min. 0,5 eller 1% per år, z. B. pbbdirekt, AKF bank, Advanzia, MoneYou. Stort intresse inkomst, inte, men du kan också fortfarande kan hitta på din månatliga utgifterna plan besparingspotentialen, z. B. el / gas kostnader, försäkringspremier.

En av de stora fel i fastighetsinvesteringar innebär viljan att jämföra den med sparkonton, tidsbundna depositioner eller säkra statsobligationer.

Att det hyresvärden är krävs för att anställa första plats, bara en fakturaraden. Från kostnaden för att driva lägenheten gå ut och finansieringskostnaderna.

Endast en del av driftskostnaderna kan föras vidare till hyresgästen. kan inte tilldelas i synnerhet saneringskostnader. Vad är ingen vet i förväg. kan uppskatta i ungefär en grundval av erfarenheterna.

Naturligtvis, jag vet inte vad du anser vara mindre lägenheter. Att döma av den klassiska studentlägenhet i storlek på 20 kvadratmeter, så är det i min hemstad en total hyra på 300 till 400 euro som skall uppnås, varav högst en bashyra av 240 till 280 euro. men dessa, sedan gå från reparationskostnaderna. I nybyggda lägenheter kan du förvänta sig mindre än 5% av bashyran per år under de första 10 åren väl i gamla byggnader det någonsin kan vara 20%.

vill leva från överskottet, visas men lite kort.

Oh ja: Det betalas i min hemstad för kompletta bostadshus upp till 26 gånger den årliga grund hyran. I bostadsrätter förväntas ligga över 30 gånger.

Värdering chans? Studentenappartenents kör för närvarande som en galning. Endast antalet studenter kommer att minska i framtiden och även efterfrågan. Jag skulle inte investera i det.

Skulle det vara värt att skaffa 2-3 mindre lägenheter och leva på hyresintäkter?

Med stor sannolikhet skulle det för närvarande och i din situation en allvarlig dålig investering.

1. i bra läge små lägenheter är för närvarande extremt dyra, och i en dålig plats saknar ljud hyresgäster.

2. 2-3 lägenheter kräver en 2-3 gånger högre administrativ börda, som du inte vill göra ålder. En professionell chef minskar din redan magra driftnetto avsevärt.

3. Tyskland har krympt ett demografiskt problem som befolkningen. De många invandrare kommer inte att lindra detta problem: En stor del av kommer att försvinna inom några år och resterande är oftast inte tillhör den person som du hyrt med god känna hans lägenhet.

4. Om du behöver även en större mängd pengar, vad händer då? Säljer en hel lägenhet eftersom du behöver tid bara € 5000?

Slutsats: Håll dig borta från hyresfastigheter.

Vi ses bättre tider i intervallet aktie- och blandfonder.

Na klar doch! Att renovera bostäder för 1.500 € / kvm köp. För 500 € / kvm att renovera och sedan hyra ut till 8 € -9 € / kvm eller 2.500 € - försäljning 3000 € / kvm igen. Jag mår bra, bara att hitta fastigheten för. Du är inte den enda som är om det.

Related questions

Från 2 små lägenheter en lägenhet - det tillåtet att en ingång vägg upp & quest;

Hej! lite komplicerat men det är så att jag bor i en lägenhet (gammal byggnad) och tidigare fanns gånger två olika lägenheter, men mycket smalls ... varför skulle borrat en vägg och nu banar en lägenhet. Problemet är att det fortfarande finns den and

Egen lägenhet eller inte & quest;

Hi folks, Jag behöver din hjälp tränger! Jag tänker om jag skulle flytta ut från hemmet. Hem är för närvarande alla ganska angespant eftersom jag bara argumentera med mina föräldrar på. Eftersom min åsikt är som jag flyttar kommer att förbättra vår V

Ursprungliga begäran lägenhet - hur gör & quest;

en bekant glider i Hartz4 och skäms utan slut. Jag vet min lilla, men tror att veta att det finns en rätt till inledande sin lägenhet. Hur man gör ansökan? Hur gör man? Vi samlar flitigt möbler för dem, men vissa saker saknas. Berätta för dina vänner

Är det värt att köpa en lägenhet i avskärmning & quest;

Vi vill köpa oss en lägenhet och tänkte, bjuda på en avskärmning försäljning för att spara pengar. Är det verkligen billigare? THe Versteigrungswert alltid baseras på en värdering rapport. Den Jämför med vad som betalas i området normalt för jämförba

Vad kan jag göra & comma; säljas om någon objekt och komma; uttryckligen ges till mig innan och LPAR, har förvärvats möbler i en lägenhet och rpar; & quest;

Jag har kommit överens om i Nachmietung samma hyreshus placera ovanför mig lägenhet med hyresgästen flyttar ut förvärvet av olika möbler och fast installerad i taket belysning, eftersom de inte har någon användning för framtiden och de ger mig detta.

Kan jag på fastighetsmarknaden min lägenhet säljer bra & quest; Eller snarare vänta & quest;

Hur grad av fastighetsmarknaden? Kan jag min lägenhet (63 kvm, med balkong, utsikt över bergen, små förorts plats) sälja kvalitet bra eller ska jag hellre vänta? det beror på regionen. Jag skulle leta efter en prisindex under de senaste åren i din re

Är ekonomiskt stöd i den inledande lägenhet på Hartz4 & quest;

Vän till mig kommer från Thailand tillbaka, bodde där länge, han är närvarande här i Argentina en begäran. Kan han få ekonomiskt stöd till första leverans av sin lägenhet på Hartz4 ännu? Han har inga möbler. Och det kommer med völig tomma händer? Han

När är det bättre att köpa en lägenhet eller hyra & quest;

Det finns vissa kriterier, såsom. När det gäller finansieringen, hyran, mängden av avbetalning, placering av lägenheten, etc. som hjälper dig att uppskatta när det är bättre att köpa en lägenhet eller de bara hyra ut? Som man kan uppskatta vad som är

Mietkürzung & comma; Om ägaren isolering ger en lägenhet i form & quest;

Hej! min faster och farbror äger ett hyreshus. De vill rehabilitera nu, och det är en ny värmeisolering görs. Hyresgästen av en bostad har redan meddelat att det kommer att krävas en Mietkürzung, på grund av det nödvändiga arbetet. Är det laglig rätt

kan min son återbetalning min lägenhet mot skatte & quest;

Eftersom uppsägning av villa inte påverka min skatteutjämning, med min son men mycket väl - han kan lösa även om mitt namn är på det. Kan min dotter gitarren de behövde för sina studier lösa? från huset till gitarr är förmodligen en kort promenad :)