B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

2012-07-31

Kan jag som hyresgäst kopior av de dokument som Nebenkostenabrechnung samtals & komma; u & period; Jag måste betala för det och quest;

Advertisement

Jag frågade min hyresvärd att skicka mig kopior av kostnads ​​dokument, han bor för långt borta när jag kunde visa dokument direkt från honom. Han trodde att han gjorde det enda återbetalning av avgiften för kopiorna. Jag vill inte vara småaktiga, men det får inte göra mig kostnadsfritt detta? Hab men rätt att granska.

answers

Jag skulle betala kostnaden endast mot uppvisande av ett dokument, inte ett schablonbelopp. Annars kannste garanterad lön € 20-50. Man kan också skanna dokument och skicka dem via e-post eller fax. Sedan finns det inga kostnader.

Förr i tiden, vissa hyresvärdar verkar ha krävt überzogenene kostnader för dokumentkopior och därmed hittat en ny inkomstkälla.

Däremot har lagen här redan etablerat ett tak på 0,25 € / kopiera (LG Berlin 2003). Men jag har redan läst från 0,26 €. Lägg till detta kostnaden för porto. Mer information kan hittas här: http://www.bmgev.de/mietrecht/tipps/b/1belegeinsicht.html

att kräva fria dokument, anser jag olämpligt. Men det finns en fri tillgång alternativ och man kan därmed fotografera dokumenten!

Du har rätt att se den. Om du vill ha kopior, måste du betala.

Hej, jag är självägare och be per kopia 50 cent. Men jag ska vara redo när som helst inspektera, eftersom det är helt förståeligt att många hyresgäster vill veta exakt hur mycket som gör en m3 vatten.
De totala faktureringar är faktiskt mestadels avvecklas redan utförts av vissa Ablesedienste .Och det inte är så att uthyraren NK ansluten till sin egen Tashe. Man måste detta är dags abführen.Wenn en extra betalning - det har ägaren endast betalas ut en gång även pocket framåt.
Men man måste se riktigt bra ansträngningen av innehavaren.
raussuchen Alla (önskade) dokument, kopiera (om du har en egen kopiator) eller bara lämna väl hiingehen någonstans och kopia. Papper och körsträcka (bensin) gånger räknas inte. Och då portot är också fortfarande ......
Så Wenns på något sätt går bör man föredrar showen
,

Visst har du rätt att granska dokumenten.

Men om du vill få delas ut kopior, då behöver du denna lön.

Tänk bara hur många dokument som är under ett år, och om några hyresgäster då skulle få en kopia, sedan medföra betydande kostnader sedan.

Du har rätt att få kopior av handlingarna. Naturligtvis måste du betala. Men titta på priset, tror jag, 25 cent per kopia är lämpliga.

vi sätter hyresgästerna alltid alla dokument innan den ursprungliga. surr de skriver att då och sedan jämföra det nästa kostnaden fakturering jämfört med tidigare år.

Related questions

Kan du på ARGE kopior av gamla dokument söka och komma; om förlorade min & quest;

Hej! Ha respekt för tidigare kuzem tjänster och var själv, naturligtvis, har alla satt innan min inkomster och utgifter i ARGE. Av alla mina uppgifter har jag haft kopior av min dator. Nu tjänar jag tillräckligt för att stå på egna ben. och inkludera

Hyresgäst hittades för rum & comma; men hyresvärden vägrade & period; Måste jag betala den månatliga & quest;

Hej! Jag har följande problem och hoppas att någon kan hjälpa mig. Och min vän har hyrt ett rum hos en man och uppsägningen i oktober. På grund av meddelande 3 månader skulle han teoretiskt betala januari hyran ännu. Men sedan mitten av december Bor

Vilka dokument behöver jag om jag vill ändra inkomstskatt fäste på grund av separationen & quest;

Hej! Jag separerade från min man och skilsmässa redan fungerar. Nu ville jag också ändra inkomstskatt fäste, vilka dokument behöver jag och vad skatteklass jag kan ändra? Vi har för närvarande både skatteklass 4 ... barn. Jag behöver ett snabbt svar

Tidigare hyresgäst har lämnat mig en del av hyran & comma; även om min lease senare startar & comma; tillåts & quest;

den tidigare sittande i min nya lägenhet har mig på 15,2. lägenheten vänster, vid 1,3. började min hyra att köra. Nu är den nya ägaren att jag har lagt halv febr. I redovisningen. Är det tillåtet, påstås det föregående hyresgästen inte betala efterso

Tenta av social och exkl; Mina dokument absolut kaotiska & komma; delvis dubbel & period; & period; & period; & period;

God dag, vill jag mycket, mycket kort. Föredrar att inte här utanför Sever! Jag var egenföretagare fram till maj 2009 hade också anställda. Nu pensionen har loggat in de vill kontrollera mina konton (löner) och respektive bidrag som löneskatter, sjuk

Brandförsäkring som hyresgäster och sökande; Eller skulle betala om hyreshus brinner & quest ansvar;

Min egen hushåll jag inte vill Brandversichern- har något stort värde. Vad skulle vara, om jag till exempel använda en värmare u. Det börjar brinna. Skulle min skuld sedan betala skadestånd till ägaren om huset skada det tar o. Har människor blir ska

Flera hyresgäster i huset och komma; Terrace & plus; trädgård inte är noterade på hyreskontraktet och halv; Kommunala området & quest;

Vilken är den rättsliga situationen och vem som har tillgång till trädgården? Saken är nämligen att de två lägenheter på 1: a och 2: a våningen har vardera en stor balkong har ca 10m², på vilken man har endast genom lägenheten entrén. Trädgården är b

Kan en byggnad samhälle avgifter för kopior kräver & comma; Om du har betalat en stor summa på mognad och tilldelning har bett & quest;

Förra året hade jag vid tilldelnings löptid ett sparavtal efterföljande lån equal delvis ersatts av jag har överfört en stor summa, som jag hade sparat upp parallellt. Eftersom jag får alltid bara en årlig sammanställning av byggnaden samhället och v

Hyresgäst fråga: Kran & sol; line i köket läcker och period; Ägare skall betala reparationen

Om det finns skador på vattenledningen, hyresvärden, måste man vara försiktig att detta tas bort professionellt. Bästa morgonen samtal direkt ägare eller fastighetsförvaltning och fråga hur man ska gå. Det är förmodligen en fråga om vem som äger köke

Chartis måste betala i händelse av skador och behov hyresgäster att betala tillbaka och strävan; & quest;

vi har flyttat i augusti 2011. det har uppstått skador hål i badrum dörren en platt nyckel (låssystem) repa parkett ca 10 cm. brevlåda nyckel. vår ex hyresvärden gjorde skadan regleras. eftersom att ha återbetalat Chartis borgen belopp från oss. nu ä