B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

2013-04-05

Kan jag göra dubbel ekonomisk förvaltning lämnar & quest som frilansare;

Advertisement

God dag,
trots de många läsning, jag inte bli hitta honom här. Så jag kommer att be dig direkt.

Bakgrund: Två år ago'm används villkorligt dras från München till Hamburg och fick som anställd de senaste två åren gjort två hushåll har hänvisat till. Ansvarig (självdeklaration) var, i motsats till min ursprungliga antagande inte FA i München, men att i Hamburg, där var säte för mitt företag dmalaigen arbetsgivare här.

I år (2010) Jag är en frilansande autonomt görs när Företaget är baserat i min Hamburg lägenhet upptäckt - så min tidigare andra hem (!). Jag fortfarande reser regelbundet till München min vän som jag fortfarande underhålla en lägenhet och min i München, också baserad familj. Officiell hyresgäst är, efter att ha flyttat till en liten lägenhet i München, men min vän.

På frågan:
1. Jag som frilansare kan göra (under ovan nämnda omständigheter) även kostnaden för en dubbel ekonomisk förvaltning fortsatte att argumentera?
2. Om så är fallet, kan dessa endast anges som ett företag bekostnad, eller är det något annat sätt?
3. Vilken är den roll som andra hemadress har samma som huvudkontoret?

Tack på förhand för din hjälp
Alfred

answers

Snabb och billig hjälp för din skattefrågan. Kompetent, av certifierade revisorer.

Begär nu:
www.expermondo.de

  • Du borde du först någonsin bestämma var din bostad är och vad den andra hem.
  • Så som du skriver "I mitt jobb kräver, dras från München till Hamburg ..." Du har din hemort skjutas. Därför verkligen skattekontoret i Hamburg gjorde ansvar för din självdeklaration.
  • Besöken med din flickvän är Rines privat bruk.
  • En dubbel ekonomisk förvaltning skulle vara där din bostad München skulle och ett andra hus i Hamburg hade fastställts för ockupationen.
  • Detta skulle möjligen också gälla en frilans Prais i Hamburg, om du har en bostad skulle vara i "M".

Efter beskrivs av dig rättvist är inte två hushåll.

Related questions

Par med gemensam huvud bostad u & period; gemensam sida lägenhet -Dubbel ekonomisk förvaltning möjlig & quest;

Om måste dra från yrkesskäl i en annan stad i en engagerad relation av en partner, det loggar ett andra hem och pendlar varje vecka till den gemensamma huvud bostaden är allt ok. Vad händer om den andra parten finner genom förlust av arbete i staden

Flame dubbel ekonomisk förvaltning när partner i andra stad

Jag arbetar i Düsseldorf och har också sedan 2007 min huvudsakliga bostad (eftersom ingen mer fritidsbostad med hans föräldrar o. A.). För ungefär ett halvår nu har jag en vän i Berlin, så vi (nästan) pendlar varje helg med tåg eller bil. Vi båda har

Duplicera ekonomisk förvaltning av lågavlönade jobb & quest;

Jag bor som pensionär med huvudsakliga bostad i 88662 Lingen och skulle tävla i 88085 Langenargen en 400Euro jobb som hemhjälp. Eftersom jag inte är motor och tågsträckan tar ca 1 timme körtid, jag tror att det skulle vara till nytta för mig en bosta

Duplicera ekonomisk förvaltning - Relocation

Hej! Jag hade en lägenhet, som erkändes som två hushåll. Efter mer än ett år bytte jag mina kläder i en ny lägenhet. Den första lägenheten planerades bara för en kort tid, eftersom jag har accepterat ett nytt arbete. Med det arbete som ser bra ut och

Duplicera ekonomisk förvaltning som student med Erbengemeinschaft

Hej Alla, Jag hoppas någon av er kan hjälpa mig: Jag studerar för närvarande i City B och bor i en delad lägenhet. På grund av den andra hem skatt jag rapporteras här som en primär bostad. Centrum i mitt liv är dock i min hemstad A. Här har jag mina

Duplicera ekonomisk förvaltning: Flytta inom den huvudsakliga bostaden

Hej! följande scenario :. huvudsakliga bostad i A och första aktivitetscenter i B, för att hantera dubbel ekonomisk förvaltning existerar. Kan vi nu enkelt flytta till en annan lägenhet i staden A eller skattemyndigheterna att göra problem? Har någon

Duplicera ekonomisk förvaltning: Vad händer i händelse av uppsägning

Hej! Jag har följande problem. Jobb eftersom jag har en dubbel hushåll. Under min testperiod var jag dock uppsagda. Innan jag blev dock uppsagda, gick jag och har avbrutit min huvudsakliga bostad. Detta borde innebära att min huvudsakliga bostad över

Är ekonomisk förvaltning paket pålitlig & quest;

Hej, jag letar efter ett lån till € 2000, men för närvarande en dålig kreditvärdighet. Jag får ganska kreditlöften, men mestadels okända för mig sällskap, inklusive Lyon Financial, Bayern Financial, lova mig en (schweizisk kredit), men sedan första o

Duplicera ekonomisk förvaltning & sol; Huvudsakliga bostad generad & quest;

Hej Alla, Jag börjar från 4 januari 2010, ett nytt jobb som är 160 Km entfert min nuvarande bostad. Jag skulle hävda två hushåll av denna anledning under nästa år. Ett andra hem hyrs sedan december. Men nu är det så att jag har min lägenhet redan avs

Duplicera ekonomisk förvaltning - men jag har fortfarande att betala extra & quest;

Vår beskattningsbara inkomst är 13680:e jag har ett barn, jag pendling och jag är bara på helgerna Hach hem. Jag har gjort självdeklaration och jag blev förvånad över att jag måste betala extra. I brevet från skattekontoret var också: att beskattas m