B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

2012-10-18

Kan jag betala för att skicka ett klagomål med avgifter och strävan;

Advertisement

Jag kan skicka in en defekt TV idag, men jag måste dock betala avgifter för utskick, säger dealern. Är det vanligt, det finns minst 15 euro, som jag var tvungen att lämna några. TV: n är borta även sönder under garantiperioden.

answers

Under "garanti" Du kan befria dig från säljaren: Köparen lös egendom har två års garanti, som dock efter de första sex månaderna, vända på bevisbördan, då kunden har att bevisa att anordningen på köpet var redan defekt och som kan redan. Återförsäljare hör ordet "garanti" inte gillar eftersom de behöver för att utföra själv. Tillverkarens garanti men är gratis för handlaren. En av hästarna fötter garanti är att du kan ordna som saker som inte skulle tillåtas i garantin. Dina leveranskostnader är ett exempel. För (godkänd) garantikrav måste ta bara enheten till återförsäljaren, allt annat är gratis. Om du garanterar att du får då ev. Aufgebrummt några avgifter.

Klagomål, garanti och Exchange: En guide för fullständig garanti och garanti, inköp, klagomål, ersättning, reparation, reduktion och uppsägning av kontraktet med defekta Ware.In de rådgivning sessioner jag uppleva igen och igen att många konsumenter deras rättigheter när det gäller inköp, klagomål, Exchange och reparation av defekta varor inte vet. Denna artikel kommer att bidra till att uppfylla kundens rättigheter.

Viktigt: I följande guide är att köpa i en butik, men inte att göra en online-köp. Även omfattas av samma klagomål rättigheter för inköp via Internet eller telefon, tilldelas den ytterligare rättigheter, så att det finns en extra styr produkter för onlineköp ändamål.

Vad kan jag göra som en klient om den produkt du köper från mig plötsligt slutade fungera?

Först måste du kontakta återförsäljaren eller butiken där du köpte varan, tillsammans. Det är en telefon eller personligen. Det är bäst, naturligtvis, om du går tillbaka längs med huvudenheten till butiken och skicka den felaktiga varan för att visa återförsäljare. I vissa fall kan felet rättas till på plats, om det är en lätt korrigeras defekten och säljaren har rätt kompetens.

Det är viktigt att du visar säljaren defekta enheten någonsin igen. Han har rätt att ta en titt på felet.

Kan jag ringa säljaren och lämna den defekta enheten för att plocka upp på mitt hem?

Ja, det är möjligt. Det är reglerat i lag som i samband med klagomål och säkerställa de defekta varorna måste plockas upp hemma med kunden om denna önskan. Särskilt för stora föremål, såsom en tvättmaskin, diskmaskin, kylskåp, en TV eller en tork detta system är mycket bekvämt.

När jag går till återförsäljaren och de defekta varor föra personligen klagomål i branschen tillbaka, måste återförsäljaren ersätta mina resekostnader?

Ja, eftersom återförsäljaren där du köpte produkten, om ersättning för alla kostnader är engagerad i samband med fordran eller garantin.

Får jag leveransen ersättas, om jag skickar defekta varor per post tillbaka till säljaren?

Returnera den defekta produkten per post till säljaren, måste det ersätta dig för kostnaden för porto och fraktkostnader. Om du tidigare har krävt en betald hotline, är näringsidkaren skyldig också att ersätta den här telefonen kostnader.

Tillfogade de varor som skickas i transit en ytterligare skador, så det är ett problem om dealern. Detta skadeståndsskyldig. Han kan inte kräva skadestånd från kunden.

Om köparen är en defekt produkt per post till handlaren skickar tillbaka, bör kunden kunna bevisa att han faktiskt har placerats i stolpen. Det är lämpligt att upphäva transportdokument inlägget väl. Även förpackningen av varorna bör ett vittne kallas som bevis, liksom ett foto med en digitalkamera görs. Finns det juridiska problem senare, så det kan påvisas på detta sätt som de defekta varorna har blivit ordentligt förpackade.

En Unstamped sändning rekommenderas inte. Om mottagaren vägrar att acceptera, kommer du att få tillbaka paketet och måste betala extra porto. I en Unstamped transporter berodde att talas till återförsäljaren.
Här läser: www.kanzlei-hollweck.de/ratgeber/reklamation-und-umtausch

Ditt problem är juridiskt TV: n är borta även sönder under garantiperioden.

Garanti alltid tillhandahålls frivilligt av tillverkaren, återförsäljaren bör lämna information genom utstationering ha kostat, kan han kräva ersättning för den (av kunden eller av tillverkaren) - som en återförsäljare är föga tillmötesgående - det ska inte behöva köpa en annan.

Helt annan situation om varorna på köpet har en defekt som kallar sig garantera och som säljaren säger dealern är den rättsliga partner. För det är reglerat i lag.

Inom de första 6 månaderna efter köpet, inte kunden inte behöver något att göra detta uttalande, enheten är defekt tillräckligt. Repaeraturversuch och avslutande kostnader måste bäras av handlare.

Efter 6 månader, bevisen vänder kunden måste bevisa att enheten var defekt när du köper - och detta är svårt.

Förmodligen, det är verkligen en garanti situation, och sedan göra dealern när man plockar upp enheten att meddela att du har angett två gånger gerdae sin affär: för första och sista gången.

Jag köpte en TV på Saturnus, med förlängd garanti till 5 år. Bring den defekta TV från ens med mig och ber mig att klargöra en utbytesinstrument. Vad har du för en "merchant"?

Related questions

Måste jag betala för begravningen av min sena bror avgifter och strävan;

Till min enda bror jag hade ingen kontakt under många år mer. Jag vet bara att han levde "på vägen" och eventuellt får socialbidrag. Ändå blev jag kontaktad ekonomiskt varken själv eller av något offentligt organ. Å andra sidan våra föräldrar in

Jag måste betala för stoppgräns eller stop-loss gränser avgifter & quest;

Jag är inte en noterade aktier specialist! Så min fråga är: jag måste betala för stoppgräns eller stop-loss limit avgifter? Det beror på banken. Titta på priser och tjänster - Du ser det ut motsvarande position. Helst finns gränser och Stop-loss orde

Måste man vid varje sjukdom betala 10 euro samråd avgift och strävan;

Jag bara går att prata med en vän på praxis avgiften. Han ansåg att man inte behöver betala för alla sjukförsäkring 10 euro samråd avgift. Det är därför han vill nu ändra sin sjukförsäkring. Jag trodde det skulle vara redo sjukkassor gleich.Wer vet?

Innehållet i Österrike på tyska konto - arbetsgivare måste betala avgifter och strävan, och strävan;

Hej jag nyligen flyttat till Wien. Jag går till Tyskland för att lagen i framtiden konkurs - har följaktligen bara ett andra hem, bor i Tyskland med min mamma. Nu när jag arbetar för närvarande i Wien och risken för konto kvarstad är och också på gru

Måste trots förlust av arbete betala samma belopp i Riesterrente att få befordran och strävan;

Kan du minska det belopp du betalar in sin Riester kontrakt om du förlorar ditt jobb? Eller då du förlorar statliga medel? Du måste få full befordran betala 4% av bruttolönen förra året. Om du gör det, du förlorar proportionellt din marknadsföring. V

Kan jag betala som en utlänning i USA med kontroller och strävan;

många människor betalar i USA fortfarande sina räkningar med kontroller, systemet överföringar som du har i Europa finns det ändå inte så. Kan du också betala som en utlänning utan ett konto i USA på något sätt med kontroller, eller måste jag ha ett

Kollisioner katt måste betala som bilister för medicinsk behandling hos veterinären och strävan;

min granne drabbades katten kostar den inledande behandlingen 250 euro! Hade de dessa kan inte kräva att föraren av bilen? Snabb och billig hjälp för ditt husdjur. Kompetent, av certifierade veterinärer. Begär nu: www.expermondo.de Du måste betala nå

Måste betalas på inkomster från Riester kontrakt åldern sjukförsäkringsavgifter och strävan;

ust betalas på inkomster från Riester kontrakt åldern sjukförsäkringsavgifter? Känner någon därifrån? Om du är obligatoriskt försäkrad medlem av sjukförsäkring för pensionärer, så är föremål för social trygghet frigöra Riester pensionen. Är du en fri

Jag måste betala för alla kreditkort utomlands ansökan avgift och strävan;

Många kreditkortsföretag annonsera att korten är förgäves. Betyder det att korten kräver bara ingen årsavgift? Ska vi ändå betala en utländsk uppdragsarvode? Och det finns kort där du inte behöver betala denna avgift? ingenting att säga: se upp för d

Jag har som en oberoende bonde & comma; i deltidsjobb för att betala sociala avgifter och strävan;

Jag är en bonde och som sådan i den lagstadgade hälsa, vård u. Pension obligatoriskt (LKK, LPK, LAK) och vill stanna heltid bonde. Nu jag kan ställas in som en sekundär yrke i en annan agribusinesses tid som controller. Arbetstiden är 20 timmar per v