B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

Pension främmande pensionärer problem ålderspension främmande & plus; pensionsförsäkring 2012-11-01

Kan flytta utomlands och betala ålderspension utan problem där en pensionär låt & quest;

Advertisement

Kan en pensionär flyttar utomlands och lämna ålderspension utan problem betala det? Eller finns det problem med pensionssystemet?

answers

En övergång i EU är inget problem alls (utom för Riester pension), men måste se upp för arbetsoförmåga Rentn baseras inte bara på hälsotillstånd, men också ta hänsyn till situationen på arbetsmarknaden, eftersom dessa ses med några år och jag tror att detta måste vara bor hemma.

Svårigheter (sänkta pensioner) kan alltid uppstå när de flyttar till ett land som inte tillhör EU.

Här problemet är också hanteras på olika sätt av den statliga pensionen, beroende på om pensionären i ett "avtal stat" eller bor i ett land med vilket det inte finns någon motsvarande överenskommelse.

I Riester finns alltid skär - också i EU - och tjänstepensioner finns det inga enhetliga regler.

Kan man kommer det enda problemet vara Riesterrente. Eftersom finansieringen måste återbetalas. ty de skall minskas med 15%, till vilket kompenseras.

Related questions

Flytta utomlands inklusive & period; Insurance Exchange: hur snabbt jag måste agera & quest;

Jag börjar den 1 april i en position i EU-länderna. Beslutet mycket relativt spontant. Om jag arbetar utomlands jag har mig där, för sjuka försäkra. Hur snabbt ska jag informera min försäkring och presentera mig till den nya? Reglerna är här från lan

Särskilda uppsägningsrätt i Telekom för att flytta utomlands

Hej! Jag Telkomkundin sedan 2007. När min uppmaning + Surf kontrakt 2009 jag slutade zunächt var att ingå ett nytt avtal. Jag är sydafrikanska hade Return föredra någon gång i mitt hem och ville inte lägga märke till problem. Men jag kallas fortfaran

Pension utomlands & comma; kan varje pensionär grds & period; flytta utomlands & quest;

Kan grds. säga att varje pensionär har rätt att flytta utomlands, utan att behöva acceptera förluster i pension att köpa? Som i sin pension har FRG perioder, kan inte bara flytta utomlands. Det vill säga, han kan redan, men kommer att sakna dessa tid

Special höger vid Unitymedia flytta utomlands och quest;

En bekant är mer specifikt snart flytta utomlands, till England. Om du flyttar inom Tyskland, skulle han sannolikt att fortsätta sitt avtal med Unitymedia träffas, om inte företaget kan erbjuda sina nya Woihnort samma förmåner honom. Om man har, om m

Internetleverantörer - särskild rätt att flytta utomlands och quest;

Är i grunden en särskild rätt till en Internetleverantör, när du flyttar utomlands och kan få kontraktet på något sätt? Om det finns goda skäl, det finns en särskild rätt, vilket även gäller för telekontrakt för konsumenten. Detta ger staten en i civ

Varför kan Internetbank inte har hemvist flytta utomlands & quest;

Varför kan Internetbank inte har hemvist flytta utomlands? Finns det någon anledning till att du kan inget annat land utom Tyskland, Select vid en adressändring Internetbank sin bank? beror på bänken: Ett checkkonto på DKB kan också öppna om du inte

Flytta utomlands - där kan jag hitta en bekväm transport alternativ & quest;

Du har ett tips för mig var jag kan hitta ett bekvämt sätt att transportera flytta utomlands? Att hyra en bil i Tyskland och släppa det igen i andra europeiska länder verkar mycket dyra efter vad jag har forskat mig. Finns det ett bra alternativ, någ

Kan jag lita på det och komma; att jag kan flytta utomlands med kreditkort och strävan;

Hej, vi vill gå på semester och jag tar inte så många kort. Kan jag lita på det, att jag alltid kommer att komma med ett Visa-kort till kontanter? Landet är vägen Thailand. Tack Jag skulle inte räkna med en koncis karta. Du skriver att du inte kommer

Pension utomlands & comma; Problem för Riester eller Rürup & quest;

Hej, jag kommer att planera min pension (i början) och skulle vilja veta om du behöver tänka på något speciellt, om du vill njuta av pensionen utomlands? Så länge jag håller ett tyskt bankkonto, bör det inte vara ett problem eller hur? Det finns fler

Beskattning i Tyskland flytta utomlands

Hej Alla, Jag är i slutet av förra året (2012) gick till en doktorsexamen i utlandet och har några frågor för beskattning i Tyskland. Mestadels finns de redan i en liknande form, men det finns fortfarande några frågor obesvarade. Det skulle vara bra

0
Views
0
Ccomments