B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

2013-07-09

investera i GmbH & quest; I Internet start-up & quest;

Advertisement

i mitt förhållande till en brorson har gjort oberoende av varandra. Företaget är nu nästan två år gammal. Han söker investerare, dock krävs kapital för att överbrygga.

Många i familjen är övertygade om sin idé och lita på honom. Han döljer inte de risker som kan ge en sådan investering med det.

Jag skulle kunna ge honom lite kapital, men det skulle vara en stor del av mina fria medel.

Pengarna skulle tjäna ränta eller jag kan konvertera senare i eget kapital?

Vill du göra det? I en ung, snabbväxande företag på Internet miljön?

answers

Go 'gånger antar att optimistiska anses 80% av dessa startup är insolvent, snarare luta höger hindümpeln 15% för några år utan betydande tillväxt, innan någon blir uttråkad, 4% lyckas tas över av vem som helst och därmed åtminstone några pengar som skall göras, medan max. 1% är även framgångsrik egentligen. Optimistiska vägas.

Man måste ta hänsyn till företagets affärsplan, distributionskapacitet och möjligheter, partnerskap, försäljningsutveckling och ledningens förmåga att ta itu med kundernas behov utan att förlora lönsamhet ögonen i detalj.

"Internet" kan vara allt från nätverks rådgivning, utveckling av programvara för informations- och produktportaler med internet handel. Alla dessa områden är olika höga marginaler eller arm och kan inte enkelt klumpas ihop.

Därför mitt råd:

  • Du bör räkna med en total förlust, som verkligen inte investera mer än 2% av dina tillgångar här, för att komma över förlusten kan i huvudstaden.
  • Sådana investeringar kräver sju-siffriga tal, inte bara några euro för start. Så vem är de andra investerarna och vad är deras relation med företaget?
  • Om du gör detta, följa utvecklingen av företaget. Insistera på kvartalsrapporter. Läs de årliga rapporterna. Var är intressanta milstolpar uppnås?
  • Ha tålamod. Dessa är inte investeringar för 1-2 år, utan snarare för 5 + år.
  • Investeringarna är mindre utbytbara, det vill säga om du vill "bara en gång" pull huvudstad igen senare, är detta endast möjligt om det finns en köpare till insatsen. Eller du pratar om ett lån utan säkerhet? Det skulle vara mer riskfyllt för dig.

Sådana projekt inom familjer och cirklar av vänner anses alltid positiva och sett mer emotionella än det faktiskt är bra. Caveatemptor!

vilket är mycket svårt att säga utan att veta mer om det. Om ett företag behöver pengar, det är aldrig bra. Han bör säga definitivt vad han behövde pengarna och vad kommer att hända, och det bör vara en investerare.

Du bör försöka att få en objektiv bild av situationen i bolaget. Har företaget intäkter? Finns det kunder? Där företaget förlorar pengar? etc.

För start-ups bör veta att många inte överlever. Således skulle pengarna vara borta. Om du är säker behöver pengarna tillbaka och en fullständig förlust kan inte klara, då skulle jag lämna den ensam - brorson eller inte.

Med så många uppgifter du får värdefulla svar en hel del.

Related questions

Som har erfarenhet av Proton Energy Investera med ett samvete GmbH & quest;

Hej! En bekant till mig har erbjudits genom en mellanhand av "Proton Energy investera med ett samvete GmbH" en fond (Thomas Lloyd) med en avkastning på 15% per år. Jag respekterar honom mot tvivel. Allvaret i anläggningen uttryckt, men vet direk

Finansieringsmöjligheter för Internet start & quest;

God dag. Jag har en idé för en Internet-start och söka efter finansieringsmöjligheter för detta. Eftersom jag kan inte programmera, jag behöver definitivt hjälp vid genomförandet av min idé och även kapital. En kredit Jag skulle inte vilja ta emot. F

Timber Farm GmbH - vad som döljer sig för en typ av investering bakom det & quest;

Jag har kommit via en länk på hemsidan för Timber Farm GmbH, där annonseras för en investering i gummi. Men jag kan inte berätta vilken typ av investering det är precis är. Kan någon hjälpa mig på hopp? Detta ser efter direkt inblandning, eller jag f

Starta ett hantverk operation: fördel genom mini-GmbH & quest;

Om du vill göra en hantverkare oberoende som gynnar den måste inrätta en mini-GmbH i ett sådant fall? Är det ens möjligt? En nackdel kan vara att du förmodligen behöver en revisor för denna mini-GmbH öppning och avveckling och detta kommer till en ko

Trådlöst internet i kulisserna - Om att investera i riktning & quest;

Förbundsrådet har slutligen gett klartecken för byggandet av ett rikstäckande trådlöst Internet. Jag tror att under de närmaste åren enorma vinster kan uppnås med tekniken, men vet inte vilka företag som är benägna att ge infrastrukturen. Finns det n

Investering - Depot rekommenderas & quest;

Hej alla, Jag har redan sparat ihop en liten summa pengar och jag överväger hur jag skulle kunna skapa detta bäst. Från min bank min egen Depot rekommenderas (gratis + 100 € aktivering bonus). Men jag har något absolut ingen aning. Är det verkligen k

Investment Time Deposit & quest; Dagars pengarna & quest;

Efter att jag skällde ofta min far att han har pengar i sparkonto, tror han att jag är kompetent i växter. Detta är inte så mycket fallet som han tror. men jag vill inte att han att svika. Nästa: Jag har försökt att öppna ett sparkonto på GEFA Bank f

Vad långsiktig investering för Barn & quest;

Om du var tvungen att hitta en anläggning för ett barn för en tidshorisont på 10 år (eller längre), som du sedan skulle besparen med regelbundna omgångar? Om anläggningen för allmän välstånd är: Mixed fond eller en kombination av eget kapital / ränte

Vad ska vi tänka på en euro Gmbh & quest;

Frilansare kan etablera GmbH från 1 november och behöver är ett registrerat kapital på € 1 och inte den vanliga 25.000. Är någon hake? Vem vill starta ett företag, kan detta nyligen arbetat med ett startkapital på € 1. Den nya entreprenörsföretag (UG

Unternehmensbeteiligung på obeskattade tillgångar från en GmbH & quest;

Jag har regelbundet uppmanat, om jag vill delta i företaget. Hittills har jag inte har gjort det, har endast aktier och obligationer, som jag betraktar som privata tillgångar. Nu har jag en GmbH, som jag sälja mina tjänster. Jag hänvisar ett innehåll