B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

2013-03-25

Intressen och plus, Utdelning - DBA USA Tyskland

Advertisement

Kära forummedlemmar,
Jag har en fråga: En vän till mig, en amerikan, får ränta och utdelning från Schweiz. Denna de beskattas i USA, eftersom det är där för att obegränsat skattskyldiga. Men det är obegränsat skatt i Tyskland. Så nu inte behöver betala någon skatt på ränta och utdelning från Schweiz till USA och Tyskland, finns DBA. Vad jag inte förstår nu. Måste de kan denna skatt i USA och dra av de skatter som betalas i USA vid den tyska skatten? Om så är fallet, hur man vet detta efter? I kontroll meddelande från USA: s enda avgör den totala personlig inkomst, inte bara tillskrivas ränta + utdelning aktie? Hur som händer i praktiken? Tack !!

answers

USA har bundit till medborgarskap världen princip inkomsten, vilket innebär att en amerikansk medborgare är skattepliktig bosatt i Tyskland i USA. Han är också grunden bosatt i Tyskland men också skattepliktig. Om då också ränteintäkter från Schweiz är relaterad, så finns det också frågan om avräkning av schweizisk källskatt, vilket inte är exakt låg med 35%.

Hur gör man? I sådana specifika frågor endast utnämningen av en skattekonsult och att av en erfaren i sådana särskilda frågor expert kvar. Kanske du bara har varje hyra en skatt professionell även både här i USA.

Related questions

Arv USA - Tyskland

Jag är ny här och har en fråga. Min mamma bor i den amerikanska delstaten Georgia, var gift där och nu änka. Från hans första äktenskap jag kommer, så jag växte upp i Tyskland sedan födseln. Med din sena make fick hon 4 andra barn. Vad händer om min

Moms USA Tyskland dubbelbeskattning

Accesser dubbelbeskattningsavtalet mellan USA och Tyskland när det gäller moms tillämpas uteslutande i termer av vinst beskattning? Följande situation: Företag baserat i USA, därför obegränsat skattskyldiga i USA Webbplats (auktionsplattform) i Tyskl

Livet i USA och Tyskland

Hej alla Mitgliesder! Vi lever i en mycket lång tid i USA med vår Green Card. är tyska Medborgare och i Rentenalter.Beziehen amerikanska pension och mycket lite tyska. Eftersom detta var vår första gånger längre bodde i Tyskland under 2011 (5 månader

Som främmande och period, källskatt på utdelning är tiden från USA u; Schweiz på grund & quest;

Hej! i det nya numret av tidningen "Capital" påpekas att i utdelning från aktier från USA, Schweiz och Nederländerna kan ingen utländsk källskatt dras eller återbetalning oproblematisk ist.Leider ges inga detaljer. Vem kan ge konkret information

Kreditvärderingsinstituten har högsta betyg AAA från USA & comma; Tyskland & comma; Storbritannien och Frankrike på radarn

förmodligen är betyg i USA, Tyskland, Frankrike och Storbritannien i fara. Den högsta betyg är fortfarande närvarande, men det finns en risk för nedgradering. Nu går det spel som vi känner till Grekland, i de länder som nämns det? därmed hotar en ned

Har jag självdeklaration AV fylla & LPAR, genom att flytta från USA till DE mitten av året, inte mer intäkter i USA och rpar; & quest;

Min man och jag flyttade till Tyskland förra året av USA. I mars för att börja mitt nya jobb. Han slutet av april. Han arbetade där regelbundet fram till slutet av mars. Nu undrar jag om jag fyller i AUS för min make, trots att han inte rapporterades

Bo i Asien & comma; arbetar för amerikanska företag och komma; Lön gick till Tyskland och komma; som skatt & quest;

Hej! Jag har en fråga. Här är min situation: bor i oktober 2013. Asien, är primära bostad med sina föräldrar i Tyskland arbetade sedan som programmerare av "at-home" (dvs. Asien) för amerikanska företag, innehåll, men gick till Tyskland har ocks

Internet jobb på en utländsk arbetsgivare och komma; Orten i Tyskland & comma; skatter & quest;

Hej! Jag är för närvarande i en rekryteringsprocess för ett jobb med en Internet irländsk arbetsgivare. Det här jobbet kan jag göra från Tyskland. Det är 10-20 timmar i veckan, kan jag dela min gratis. Arbetsgivaren skickar genom internationell bankö

Om ett hem inköp i Tyskland till en skatteskuld & comma; även om du bor utomlands och quest;

Hej! vi vill köpa ett andra hem i München, men bor permanent i Schweiz. Lägenheten vi inte vill hyra. Nu har vi ofta hört att det gör dig skattskyldig i München? Uppenbarligen kommer att hända här är att vi skulle behöva betala skatt på inkomster oss

Pendlare skatt & comma; om jag bor utomlands och arbeta i Tyskland & quest;

Jag arbetar i Berlin och planera med min familj till Szczecin (Polen) för att flytta. Min dagliga pendla (bara) skulle då vara cirka 100 km, cirka 20 dagar i veckan. Min fråga: Kan jag hävda pendelklumpsumma på en sådan konstellation? Vad gör jag här

0
Views
0
Ccomments