B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

2012-04-16

I vilken utsträckning skannade dokument giltiga & quest;

Advertisement

Hej!

Jag kommer bara att söka i mitt fyllda Leitz mapp full av räkningar osv ..

Jag skannar princip alla dokument varannan månad, eftersom du vet aldrig (brand, stöld, etc.)

Nu undrar jag om jag inte kan helt enkelt göra sig av med några "mindre viktiga" dokument när jag skannade det (backup kvar ;-)).

Till exempel:. Telekom räkningar, bekräftelser uppsägning, kreditkort räkningar, etc.

Nu har inte tidigare, certifikat, anställningsavtal, social trygghet eller bekräftelser kasta. Och även den för vilken avkastningen var redan gjort.

Men allt som just skapades "maskin" (t.ex. kreditkortsutdrag), bör fortfarande vara giltiga som Scan, eller hur? I verkliga signerade saker skulle jag behålla den ursprungliga kursen.

answers

"Till exempel:. Telekom räkningar, bekräftelser uppsägning, kreditkort uttalanden, etc."

De är ganska goda exempel. Bekräftelsen annullering jag kanske max. Håll 3 år, de andra två dokument av 12 månader.

I skattedokument kan det också vara något längre efter skatt räkningen. För V systemet gäller markrelaterade räkningar redan 2 år från slutet av rapportperioden. Men beräkningar om tillverkning / kostnad Jag skulle hålla mycket lång och fakturor för kommunal utveckling avgifter invånare för evigt.

Jag kan Om civila erkännande av skanningar rapportera något du tyvärr. Men vad som kommer att hända efter utgången av preskriptionstider?

Termen "mindre viktiga dokument" är en elastisk sikt. Vad är en ett viktigt dokument som är relaterade till andra oviktiga papper representerar.

Prioritera dina dokument, så att du ställa frågan om vem eller vad som är att vänta en mall i framtiden möjligt, sannolikt eller osannolikt eller inte längre behövs.

Må skannade dokument från dig i en "potentiell tvist" inte kan vara tillräcklig, så att du kan få dubbletter men fångade data vanligen som helst.

Ett original är "giltig", oavsett hur många gånger det har skannats eller kopieras. En kopia är alltid bara en kopia.

Om Due önskar, kan du göra, men skannade kopior av telefakturor etc. attesterad :-))

Gäller för vad?

Related questions

I vilken utsträckning är Mietspiegel representativ & quest;

I vilken utsträckning kan du lita på hyran index för varje stad och kan också lita på det? Jag menar, hyran fortfarande kan visserligen vara mycket högre än den beskriver hyresindex. Kan man utses till hyran index och berätta ägaren att hyran är för

Papperslösa kontoret: skannade dokument tillräckligt & quest;

en papperslösa kontoret skulle vara önskvärt och mindre papper, som skall arkiveras. I mitt företag finns det ett initiativ för att ta itu med det och vid behov lägga fram förslag. Hur är det rent juridiskt, om jag till exempel ett kontrakt einscanne

Som frilansare ge gåvor: Upp till vilken utsträckning dessa är avdragsgilla & quest;

Ha en bra kund nyligen en trippel box skickas vin - det var hans födelsedag. Kan jag använda avdragsgilla? Vad gör skatt på gåvor och övergripande nivå per år? Snabb och billig hjälp för din skattefrågan. Kompetent, av certifierade revisorer. Begär n

Full invalidpension tills 2022 & comma; i vilken utsträckning följs av ålderspension & quest;

Hej, jag hänvisar här till 2022 full invalidpension. Ålderspensionen därefter Fråga: hur mycket kan jag förvänta mig? Betalar samma ??? Betalar samma ??? Ja, eftersom du kommer att arbeta samtidigt som du får full invalidpension knappast socialförsäk

Omvandling till naturgas - I vilken utsträckning är detta gissa & quest;

Är det värt en bil till naturgas switch? Jag kör i cirka 40,000-50,000 km med min egen bil, använder jag också professionellt. Kostnaderna är så 4000-6000 euro. Jag är bekymrad över tanken inte bara om kostnaden, men också till a) bekvämlighet - Jag

I vilken utsträckning hyreshöjningar är möjliga och quest;

Den Elten min vän intresserad av att köpa ett hyreshus. Hittills hyresgästerna betalar en mycket låg hyra. Således inte fastighetsköp inte bli en ekonomisk flopp, föräldrar till min flickvän skulle deshab höja hyrorna. Men i vilken utsträckning är hy

I vilken utsträckning kan privata hälso försäkrade sjukförsäkringsavgifter från kontroll & quest;

Hej, i vilken utsträckning kan sälja privata hälso försäkrade sjukförsäkringsavgifter från skatt? Privat och lagstadgad försäkring mot arbetslöshet, funktionshinder och sjukförsäkring och kostnader för alla kapitalförsäkring som har slutförts före de

I vilken utsträckning gör inkomster utomlands utbetalningen av barnbidrag & quest;

Hej Alla, För närvarande är jag i en arbetsgrupp semester visum i Australien och arbetar också tillsammans med mig för att finansiera för att kunna. Dessutom kommer jag att min skatt betalas tillbaka frågar om jag lämnar Australien. Min fråga är hur

I vilken utsträckning ytterligare garantier Elektrogeräten är meningsfulla och quest;

I vilken utsträckning ytterligare garantier elektriska apparater är användbara? Jag var till exempel när man köper en fotokamera förlängd garanti, eller erbjuda en förlängd garanti på ett till tre år. Betyder det vettigt? Jag avvisade detta förlängd

I vilken utsträckning värdet av vår lägenhet kan användas som EK Utbyte & quest;

Hej Alla, min fru och jag äger ett hem. Ungefär hälften av bankfinansiering har redan betalats ut. Vi vill köpa ytterligare en fastighet, men har inget eget kapital. Vi undrar i vilken utsträckning värdet av vår lägenhet kan användas som EK reservdel

0
Views
0
Ccomments