B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

SHI sjukförsäkring studera privat sjukförsäkring sjukförsäkring & plus; studie 2012-03-28

I grundutbildningen i PHI & comma; nu GKV - från oktober andra graden & comma; kan jag stanna i GKV & quest;

Advertisement

Hej alla,

Jag var säker under mina studier privat om min mor. Nu har jag lagt till en avgifter Beschäftgung och är i SHI.
Om jag vill vara inskrivna från oktober nästa jobb på ett universitet - klagar då sjukförsäkringsbolaget och berätta något i stil med: "Då sitt jobb spelar ingen roll, och man måste backa privat försäkring, eftersom du också har gjort den första studien så "?

Tack på förhand!

answers

Tack för ditt svar,

Min fråga var mer av det om jag kan förlora min SHI krav igen.
Jag bättre åtminstone ett år att vara försäkrad genom lag, så jag inte på något arbetslösheten i PKV tillbaka måste (jag därför förbli WILL i SHI eftersom min egen är för dyrt!).
Frågan är om min GKV kan rotera i min första försäkringsår ett rep av det när jag studerar igen.
Studien skulle också bara i förbigående, förblir mitt arbete den huvudsakliga inkomstkällan. Därför vill jag inte ändra min försäkring status mot eleven.

Nej, du är en medlem i SHI UDN har också en elev hastighet.

Bara om du vill säga med avtalet vid SHI du förmodligen tillbaka i PKV.

Frågan kan formuleras så här: Måste jag bo i SHI? Åtminstone om du effektspektrumet och utvecklingen ser det.

Men på allvar.

Du kommer, när ockupationen utgör huvuddelen och du studerar vägen, måste stanna även i GKV.

Om du bara övrigt fungerar kan man i SHI studerande hastighet försäkra eller välj om du vill ha en motsvarande taxa i PKV. Men ansöka om student försäkring, åldersgränsen på 30 år.

Det finns ingen sjukförsäkring obligatorisk.
Hemma eller arbetsplats i allmänhet kan välja som försäkrings eller frivillig medlem i följande sjukförsäkringsbolag:
allmänna lokala bläckfisk fond (AOK);
Ersatzkassen;
Betriebskrankenkassen:
Som student kan du också välja Ortskrankenkasse eller någon ledig kontor på platsen för universitetet.
Man kan välja sjukförsäkring fritt och lämna. Men om en förändring inte vettigt?

Related questions

Wecksel PHI för GKV in efter skilsmässa & comma; det måste låta kvinnan mot & quest;

Vi har följande problem: Skilsmässa ägde rum och kvinnan vill i GKV tillbaka! GKV skulle ta det omedelbart, men PKV styrde och förnekade uppsägning och talar om varför? Vad skulle hjälpa? 1) advokat? 2) Social Court? Tack W. Snabbare och billigare rå

Om du förlorar bildade Altersückstellungen & comma; vid byte på grund av arbetslöshet i GKV & quest;

Om du kommer att fungera, då du kan, så vitt jag vet (google) försäkring med sjukförsäkrings gesetlichen. När ett par månader senare, återigen gå in i PKV eftersom man har funnit arbete igen, så har du förlorat bestämmelserna ålders? Hej! Om PHI kont

Par blir ung och period; Du GKV & comma; han PKV & period; Och barnet & quest; Fritt val & quest;

ett par blir första avkomma. Hon är lagstadgat. Han. Inom den privata KV Där barnet kommer KV? Fritt val? Kan du förändras i framtiden eller är det en ned för alltid? Tumregel: Barnet alltid försäkrad med högre medelinkomsttagare. Ex: kvinna - 1000 e

Hur länge har du ALG 1 avser & comma; så att du kan växla från privat sjukförsäkring i GKV & quest;

Vad är tidsfristen för mottagande av ALG1, så att du kan växla till den lagstadgade fonden igen? En återgång till det lagstadgade sjukförsäkrings är inte möjligt igen för en egenföretagare. Endast genom arbetslöshetsersättning kvitto från den federal

Frivillig medlem i GKV & comma; förutom egenföretagande och komma; Inkomsttröskel & quest;

Jag frivilligt försäkrad medlem i SHI och har registrerat ett litet företag. Småföretag jag tränar bisyssla. Jag fick just den information som GKV startar automatiskt för själv av en inkomstgräns på cirka 1800 euro, även om den verkliga vinsten från

Om GKV & comma; som bör vidtas kompletterande och quest;

Här finns mig väldigt bra försäkringsexperter. Den senaste reformen gått sedan lite och säkert några standardpaket har etablerats runt SHI försäkrad. Vad tror du: om GKV-försäkrade, som är vanliga kompletterande eller ens nödvändigt? Tandläkare? Prot

Föräldrar i PHI & comma; Barn avvisas och period;

Hej, kan jag nu, och kommer även i privata sjukförsäkringar. Min fru Self Employed, och är redan privata sjukförsäkringar. Vårt barn (5 år) avvisades av olika privata sjukförsäkringsbolag (talterapi). Kan de förblir frivillig sjukförsäkring i min gam

Ametropi korrekt försäkra & comma; om i GKV & quest;

i vår familj en nu behöver ett visuellt hjälpmedel. Och så kom utgifterna för glasögon eller kontaktlinser. Hur man försäkra bäst? GKV inte betalar mycket. Som försäkrade henne att? Hej! eftersom det finns ett omfattande utbud av privata kompletteran

lämna PKV och GKV & comma; Om för övrigt fortsätta oberoende & quest;

nu och då undrar jag om jag fortsätter att göra för att betona oberoende mig. Jag mglw. tillgänglig som en fast anställd. Jag kunde få min frilansverksamhet upprätt sätt ytterligare. Nu är frågan: kan du när du är i privat sjukförsäkring i GKV (55 är

Bin pensionär - om jag ställer hemhjälp & comma; då kan jag inte längre kvar i GKV & quest;

Jag är pensionerad och hänvisar en statlig pension, och intäkter från uthyrning och leasing. Vissa sidor Jag hörde nu när jag fyller en affärsläget i fråga om anställning av hemhjälp och sedan jag kunde inte längre förbli försäkrade enligt det lagsta