B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

2017-11-01

Hyresintäkter bortsett från en ägare även om det finns flera ägare & quest;

Advertisement

Person A och person B är en enda familj. Person A Person B och 33,33% till 66,66%. Huset hyrs ut till 30% av golvytan, resten i sig används. Det är ett lån för att finansiera, person A person B är samma dimensioner låntagaren.

Fråga 1: Måste nödvändigtvis båda delägarna göra i din deklaration uppgifter om inkomster från uthyrning eller det kan till exempel enda person A göra?

Säg, kan du representerar det så att personen A leasade 90% av sin yta och 10% för den egna verksamheten, medan person B använder sin andel av fastigheten helt ändra?

Fråga 2: Om det är möjligt att en helt har förklarat intäkter och kostnader från uthyrning och B ingenting att göra med hur mycket av en får dra av kostnader? Kan personen A nöja sig med 30% av de totala kostnaderna för huset?

Fråga 3: Om båda delägare måste ge information om hyran, sedan i vilka proportioner? Eller är vid varje 100% och skattekontoret förväntar även aktier i?

Fråga 4: Vilka bevis har skattekontoret att Aufwänden? Hur exakt gör det skattekontoret med detaljerna i den adresserade personen på fakturan eller konto som vid köpet?

Varför Fråga 3: fakturor Notarius mäklare är hantverkare betald av A gånger B. Ibland kan en faktura till A riktar sig till, men från B betalats eller vice versa.

Och nu bakgrunden: vid delägarna är partner som inte är gifta och föreslagna separat självdeklaration. Även om båda har en gemensam konto som vissa objekt har betalats, men var och en har också sin egen räkning och några räkningar betalar helt enkelt en som bara har tid eller pengar. Fakturor ibland riktar sig till A och B ibland, eftersom de tar hand tillgång växelvis till oro. Huset var planerad för eget bruk, men paret var tvungen att åka utomlands professionella och huset hyrs ut (30%) av föräldrarna. Så egentligen inte tjänar i syfte att pengarna. Och nu kommer så lite ansträngning vi kan reinzustecken i deklarationen som möjligt.

Jag behöver ditt råd om hur du kan förenkla ditt liv med avseende på deklarationen.

answers

Snabb och billig hjälp för din skattefrågan. Kompetent, av certifierade revisorer.

Begär nu:
www.expermondo.de

Hyresintäkter och leasing endast kan han uppnått, hyresvärden är. Enligt meddelandet om fakta som är A & B GbR här.

Som GbR men är skattemässigt "transparent", är inkomsten faktiskt beräknas på samma nivå som GBR, men efteråt proportionellt tilldelas parterna A och B.

Fråga 1: nödvändighet både delägare i din
Gör skattedeklarationer har inkomster från uthyrning eller det kan till exempel enda person A göra?

Varken ja eller nej. Avsättningen av inkomster tas ex officio av inkomstskatten bedömningen. Vare sig eftersom det inte är i det eller inte. Men för beräkning av egna Einkommensteue det Rist hjälp att registrera deltagande inkomster på lämplig punkt i bilaga V.

Fråga 2: Om det är möjligt att en fullständig intäkter och
Kostnaderna förklarade från uthyrning och B har ingenting att göra med det,

Är inte det. Fråga avgöras.

Fråga 3:

Se fråga 1. Har så bra gjort.

Fråga 4: Vilka bevis gör skattekontoret att
Aufwänden?

Det finns ingen allmän skyldighet att tillhandahålla bevis på inkomstskatt. Det är oftast tillräckligt för att göra sina kostnader trovärdig. I enskilda fall kan skattemyndigheten begära ytterligare dokumentation.

Hur exakt gör det skattekontoret med detaljerna i den adresserade
Person på fakturan eller konto som det betalades?

Detta är i allmänhet inte kritisk. Här, en lön för andra, utan att det finns några konsekvenser.

Det finns men förmågan att bära vissa kostnader för hyres-GbR personligen; dessa redovisas som särskilda kostnader i GBR för de olika partierna.

Det kan också vara så att en part var tvungen att bära mer Aufwendunge att delta i GbR, till exempel om han har tagit ett lån för att finansiera sin ägarandel. Räntan på lånet och andra buller skulle också finnas särskilda annonseringskostnader.

när delägarna är partner som inte är gifta

Det hela är när makarna inte annorlunda, med undantag av att i ett GbR, bestående av makarna kan sedan undvaras, en bestämning uttalande. Och vilja. Anledningen är: Det är redan alla inspelade i ett formulär.

Jag behöver ditt råd,

Mitt råd jag redan har gett. Du har ingen aning om hur man ska gå hit förfarande.

Jag har till exempel också av många saker ingen aning. Bilreparationer, bygga broar, driva hjärtat. Det är därför jag lät göra andra människor som kan göra det.

Fråga 1: nödvändighet både delägare i din
Gör skattedeklarationer har inkomster från uthyrning eller det kan till exempel enda person A göra?

Beroende på. Inkomsten måste deklarera den som har insett det. Och om fler människor har insett att inkomster proportionellt, då den del som tillfaller honom med den totala inkomsten redovisas i deklarationen bedömningen anges för varje.

Säg, du kan representera det så att personen A 90% av sin
hyrde livsrum och 10% för den egna verksamheten, medan person B: s
använder andel av egendom helt ändra?

Om detta är den verkliga deltagande förhållandet, så ja. Om inte, då inte.

Det skulle till exempel inte den faktiska investeringsförhållande när både människor som ägare stod i hyresavtalet och A har inte civilrättsligt andel av inkomsten för B. Även en sådan uppdelning skulle kräva att Fastighetsmäklare - är uppdelad och inte bara idealiskt i ägandet - dvs rums.

Kan personen A nöja sig med 30% av de totala kostnaderna för huset?

Om man antar den ursprungliga frågan utan tillsatser, då ingen. I stället för 30% av kostnaderna, skulle en tredjedel tas bort som ett företag bekostnad på A.

Fråga 3: Om båda delägare måste ge information om hyran, sedan i vilka proportioner?

Om det inte finns någon annan civilrättsligt avtal mellan A och B, sedan i proportion till deras ägarandelar.

Eller är vid varje 100% och skattekontoret förväntar även aktier i?

Detta händer i deklarationen bedömningen ja automatiskt, där både summan av alla inkomster och därmed sammanhängande kostnader samt respektive andelar av delägare för att ange det.

Fråga 4: Vilka bevis har skattekontoret att Aufwänden?

Bevis för att kostnaderna för den egendom som de hyr och att de har betalats.

Hur exakt gör det skattekontoret med detaljerna i
adresserade personen på fakturan eller konto som de
avgjordes?

Så exakt hur det är nödvändigt att tillskriva kostnaden varje skattebetalaren kan otvetydigt. Förkortningen av betalningsvägen är till exempel tillåtet i annonseringskostnader.

"... Kommer att hyras (30%) av föräldrarna. Så egentligen inte tjäna i syfte att pengarna."

Som väntat också av § 21 punkt. 2 EStG spela en roll.

Related questions

Orsakas av en ansökan om arbetslöshetsersättning, en förlust för ägare & quest;

Kära forummedlemmar, Jag har för första gången måste ansöka om arbetslöshetsersättning, men nu vissa frågor och hoppas att ni kan hjälpa mig vidare. Jag bor sedan 2006 i en lägenhet och betala för det även hyra. En av rumskamrater är ägare av lägenhe

Byggnad: donation med nyttjanderätt: Vem är lagligt ägare & quest;

Nuläge: 1 hus med 2 lägenheter. 2. Föräldrar har slutfört ännu existerande kontrakt före donationen. 3. donation till dottern nyttjanderätt-registrering för föräldrarna, det vill säga hyresintäkter föräldrar får. De omfattar också ansvarig för kostna

Renoverad lägenhet att hyra och period; Proposition om hyresgäster och komma; Reklam kostnader för ägare & quest;

Jag som hyresvärd har mina hyresgäster kostnaden för renoveringen betalas i tron ​​att de kan göra som inkomstrelaterade kostnader. Nu räkningen är namnet på min hyresgäst. Kan jag betala räkningen som ett företag bekostnad? Vad ska jag göra? Snabbar

Förnyelse av elinstallationer i gammal byggnad - betalas av ägare & quest;

Hej! Jag har ett problem. Jag föredrar en snar framtid i en gammal byggnad och har beställt ett nytt kök. Nu ville jag ha en behörig elektriker komma eftersom jag behöver några nya avsättningsmöjligheter för mina elektroniska enheter. Tanken är dock

Skador hyresgästen för icke-beviljande av en turné direkt från ägare & quest;

Gör en hyresgäst skadeståndsskyldig om det trots varsel inom rimlig tid innan och med konventionell tid kan inte vara ägare i lägenheten eller besök inte utöva och därmed lossnar den presumtive köparen? "Ersätta" kanske inte exakt, men säkert vä

Hur är hyresintäkter i D beskattas & comma; med hemvist i Schweiz && semi; D & quest;

Hej! Jag bor nu sedan nu lite mer än två år i Schweiz och jag är där för att skattekälla. Under min privata pension ville jag i min hemstad i Tyskland för att få en liten egenskap som jag vill hyra från början och senare kanske till och med bor i det

Räknar ett hyrt hus & LPAR, från en uppnått hyresintäkter och rpar; tillgångarna i grundtrygghet och LPAR, pension och rpar; & quest;

Redovisning av intäkter . § 82 punkt 1 SGB XII säger: avgift inkomst, alla inkomster i kontanter eller i kraft, oavsett deras ursprung och oavsett om de är föremål för beskattning. avgift inkomster Förtjänstfullt z. B. arbetsinkomster, sjuklön, arbet

Skilsmässa - krav, även om inget hus-ensam ägare & quest;

Hej! am i separationsfasen. Min man och jag gifte tre år sedan och tillsammans byggt ett hus. Emellertid är han som ensam ägare i fastighetsregistret och har undertecknat låneavtalet. Hur ser det ut i händelse av skilsmässa ?? ändå finns det en finan

Vilken typ av försäkring du har som hyreshus ägare & quest;

Jag tror att skyddet av mitt sista år byggt hyreshus har fortfarande vissa luckor. Vilken typ av försäkring behöver jag ha ett flerfamiljshus husägaren utöver vanlig byggnad ansvar? Vad bör absolut skyddas och vad som är en rip-off av försäkring och

Ännu inte betalats-estate utmätning säker & comma; om z period; B & period; banken fortfarande i landet är som ägare & quest;

Ännu inte inbetalda fastighet / bostadsrätt pantsättning säker på om, till exempel, är banken fortfarande i fastighetsregistret som ägare, det vill säga om du ens så flitigt betalar avgiften och ändå så ungefär tio år? MFG. EisiEisi: Du är husägare o

Måste vi göra som hyresgäster och komma; att hyran faktiskt tas ut till rätt ägare & quest;

Idag har jag hört talas om ett fall av vänner, eftersom någon kontonummer utfärdas som ägare till en lägenhet u. Indicerat för leasing. I själva verket var det inte ägaren av den hyrda lägenheten, men Sonen och. Vars far visste ingenting om det. Jag