B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

mögel hyressänkning Hyresrätt för hyra reduktion och plus hyra; Lägenhet 2017-08-14

Hyr sänkning är möjlig med Schimmel & quest; Hur mycket och quest;

Advertisement

Min hyresgäst har mögel i sovrummet. Uppe på taket och på basen. Han sänds påstås 3 ​​gånger per dag. De yttre väggarna är mycket kallt. Radiatorn i förhållande till rummet små. För närvarande är dock tillräckligt. Nu vill han försöka med en specifik färg för att möta formen. Färgen jag betala honom, naturligtvis. Dessutom har han i köket i detalj av huven mögel. I köket finns inget fönster, men ut sida en huva efter. Återigen, skulle han vilja formen möts med speciell färg. För denna vinter frågan regleras. Men hur ser det ut för nästa vinter, om problemet kvarstår. Har han rätt att hyra minskning? Hur mycket? Lägenheten ligger på bottenvåningen och har 62sqm golvyta. Hyran är 450, - Euro / månad kallt.

answers

Snabbare och billigare att rådet arrende. Kompetent, av certifierade advokater.

Begär nu:
www.expermondo.de

Först och främst visar på ditt exempel att investeringen i fastighetsvärdet "en enda, hyrd lägenhet" utgör en risk, eftersom du i en stram plats mellan Hyrestyp "hyresvärd sidan mögel förebyggande skyldighet" och WEG AGM beslut rätt "ingen extern isolering" (= ägare svimning)? Re fastnat med det , Juridiskt måste du först påvisa byggnadskonstruktionen innan Kunden fel ventilation beteende skulden. De alltför små radiatorer i sovrummet är alltså redan en minuspoäng.

Mögel orsaker bör klargöras om konstruktion och / eller beteende kräver Are. För att klargöra byggnadens struktur, bör du komma i kontakt med de andra condo ägare och be dem om sina iakttagelser i sovrummet och köket.

Nu äktenskap tänka på reduktion och -STREIT hyra, tycks mig du har en hyresgäst att vara samarbetsvillig, eftersom han vill att ens ta bort dig själv :-) Kanske kommer han även ändra sin ventilation beteende?

När ventilations beteende, det finns vissa egenheter. Lasse gånger du berätta för hyresgästen, från det att när (hur länge och hur ofta) det sänds vilket rum och hur. 3 x vädring kan för det första vara för lite och för det andra gör är för lång.

Nästa fråga skulle vara hur hyresgästen eftersom kvällen värmde hans sovrum, z. B. genom upphettning och / eller öppna sovrumsdörren med den varma vardagsrummet luft. Och sedan till radiatorer i sovrummen har du att vara ansvarig. Eftersom man behöver nästan inte mer att diskutera!

Köket ventilation är också spännande: inget fönster, så är genom dörren från vilket rum "färska" luft baserad? Vardagsrum eller hall? När sedan torr frisk luft som kommer utifrån? Endast den senare har liten vattenånga mättnad på vintern.

För att bättre förstå fysiken och ventilation här är en länk: http://www.ib-rauch.de/Beratung/luftfeuchte2.html#2.1.

Lease - mögel i lägenheten: Hyresgästen kan göra en Mietkürzung uppgår till 15%, eftersom sovrummet, vardagsrummet och köket och toaletten mögel angripna (LG München, Az 15 S 7066/85.).

Det skulle bara gånger viktiga att ta itu med orsaken och dessa är de kalla ytterväggar. Han sänds wahrscheinich fel, annars finns det inga kalla ytterväggar. Eftersom varje ny hyresgäst har tidigare bott i en annan Wohnug, är det normalt att man måste förklara hur man ventilera i den nya lägenheten. Om Außenwäne är kalla, lutar det (populärt med rökare och människor som har vuxit upp med enskilda ugnar) antingen eller det sänds (logiskt) för mycket.

Färg eller grå-Ex eliminerar inte symptom, men orsak och som är den kalla ytterväggen. för om orsaken är ett träd Angel (köldbrygga, bristfälliga fönster, etc.), är svårare fallet. I fallet med en hyressänkning i motsats till felaktig ventilation är tillräcklig. Hur hög beror på. Från en försumbart liten mängd av upp till 100% (i uninhabitable lägenhet) är möjliga.

I vilken utsträckning hyresgästen måste här prova något på hans bekostnad?

Om formen orsakas av byggnader, varefter den snarare ser på Kondeswasserbildung orsakad av kalla ytterväggar och / eller köldbryggor, skulle avsaknaden av ägaren eliminera. Diffiusionsoffene silikat färg som en underbeläggning av gips i. V. m. Jalusi box isolering kan avhjälpa situationen, det orsakar inte mirakel.

Detta och efterföljande tapetsering skulle hyresvärden att bära, åtminstone i den mängd material värde om hyresgästen ville frivilligt att låna ut en hand.

Skulle formen trots lämplig uppvärmning och vädring igen Mietkürzung skulle göra anspråk.

G imager761

Hallå

Eftersom mögel är en svamp, och svampar Geflächt bilda sprider sig i djupet, är det meningslöst eftersom endast en färg zustreichen om. Vanligen denna del firstonce plåstret avlägsnades och det murade torkades sedan.

En expert kan bestämmas genom ett expertutlåtande du bekräftar trovärdig.

kan hävda vilken utsträckning dina hyresgäster hyra minskning kommer på graden av angrepp, och vilken typ av mögel på.

Om bostäder inte längre skulle vara beboeliga och hyresgästen inte är skyldig, då han kan skära upp till 100 procent av netto hyran. Men vanligt mer som 20 procent. Men medan det skulle visa sig att han har ett konstant rum värme på åtminstone 20 grader och luftfuktigheten är under 50 procent. Detta kommer att bli svårt att bevisa.

Har han rätt att hyra minskning?

Har hyresgästen, men bara när formen orsakas av konstruktionsfel. "Hur mycket" är beroende på graden av angrepp och det drabbade området. Fråga oss inga räkneexempel för detta skulle ha korrekt information.

Istället måla över den för att ta bort jag hellre rekommendera en invändig isolering. Naturligtvis du också kan du kontakta föreningen ägarnas. För utvändig isolering skulle verkligen ansvariga. Jag är rädd att du inte kommer att skynda till på grund av vissa mögel fläckar att ta en sådan dyr åtgärd attack.

Hur länge är formen redan? Hyressänkning är redan rätt! Värdighet som en hyresvärd, om skadan är känd, men låt inte hyresgästen betalar endast en lämplig färg, men har detta gjort kunnigt av specialistföretag (Även efter samråd med hyresgästerna ämnet "hyressänkning" bättre att lösa) .. maj på eget arbete vara så att samma problem nästa år är återställd.

Schimmel är om det fortfarande ett pågående problem inte bara på vintern?
läs här
http://www.gutefrage.net/frage/wieviel-mietminderung-bei-schimmel

Related questions

Ingen hyra sänkning är möjlig och komma; när energiskt renoverade & quest;

Kan vi sänka hyran om lägenheten energiskt renoverat sedan du själv nedskrivningar? En vän till mig sa, även om det fanns en nyhet som du inte kan minska hyran. Snabbare och billigare att rådet arrende. Kompetent, av certifierade advokater. Begär nu:

sänkning är möjlig & quest hyra;

I min lägenhet är fortfarande en gammal dörr installeras i sommaren min installation av en ny utlovat, vad som ännu inte hänt, dörren läcker och eftersom eldningssäsongen börjar snart nu, jag är rädd för högre uppvärmningskostnader eftersom värmen in

sänkning är möjlig med omfattande renovering intill & quest hyra,

Grannens hus ombyggda. Husen är i en rad av hus och skiljer oss bara en vägg av grannhuset. Bullret är ganska hög. Däremot kan man göra något hyressänkning vår ägare, eller hur? Eftersom grannens hus tillhör inte honom. Vilka alternativ finns det? Sn

Uppvärmningen berövar mig om sänkning är möjlig & quest sömn hyra;

Min värmaren är så högt på natten (det sprickor så fruktansvärt högt) att det berövar mig om sömn. Kan jag ställa den här hyressänkning? Du kan ber för rättsmedel och att hyresvärden först. Under tiden rekommenderar jag öronproppar. Om du verkligen b

Mini Jobb & LPAR; främsta merit & rpar; & comma; därav 154 & comma, 51 € Sick Envers & period; månad & sol; bidrag sänkning är möjlig & quest;

Hej! Jag betalar för närvarande endast en Minjob som främsta merit och behöver sjukförsäkring 154,51 € per månad. Finns det en möjlighet att minskning av bidragen? Om så är fallet, vad? (Utom :. äktenskap, Midi jobb, social anställningstrygghet) Bin

Om du är medlem på ett gym och trakasseras i kurser som yoga av buller från andra rum och komma; är då ett bidrag sänkning är möjlig & quest;

Enligt den rättsliga grunden kan klaga över det? Jag har 3-4 gånger försöker tala med personalen om det, men fram till idag finns det ingen förbättring. De rumsliga händelser på gym är mestadels på volymen mycket högre än i yogaskolor och kommer inte

Är en sänkning är möjlig & quest pris;

Jag har redan köpt i december förra året ett sovrum set. Men det fanns problem: ett skåp dörren var bruten -> botemedel tillhandahålls. Men det kom inte till båda sängbord. Då var jag en som ska skickas, men det var inte lämplig för min uppsättning.

Finans husköp att hyra - bar & comma; Lån & comma; Mix & quest;

Hej Alla, följande situation: Hus sparprogram 200.000 euro, är att hyras ut efter renovering, är i behov av renovering -> om detta igen 100.000 euro (värsta fall även plus notarie, GE kontroll, etc ..). Frågan är nu: Om det totala kapitalbelopp (dvs.

Kan jag göra en minskning i hyra av en hyresgäst mot skatte & quest;

För närvarande finns det ett problem med en hyresgäst som har verk en minskning av hyran. detta behöver information om hur man kan vidta rättsliga åtgärder och hur det kan påverka skatten. Visst, kan du göra det för skatteändamål, minskar skattetryck

Hey Guys & comma; Jag går snart till Rehab & comma; kan du berätta om min hyra är betald och av vem & quest;

Och eftersom jag arbetar för närvarande, vilket förmodligen inte är, eller hur? Under rehab dina sjuklöne körs och när det slutar, skall övergångsersättningen betalas av den tyska pensionsfonden. Glöm inte, i tid form G färdig 0510 eller ha fylls i a