B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

Arvsskatt avdrag Skatt Skattekontoret spekulation självdeklaration inkomst av kapital skattebyrån och plus; Skattedeklarationer Husförsäljning 2013-06-06

Hus ärvs av syskon - rabatt syskon - Hus försäljning inom 10 år - skatter och strävan;

Advertisement

God dag,
för mig det är följande situation:
Ca 8 år sedan ärvde jag huset från min far och två andra syskon. Då har jag mina bröder betalat en kompensation och tagit över huset. Min far har hela sitt liv i huset bodde (längre än 10 år). På grund av den ersättning på 400T € vi var tvungna att betala skatt här eftersom huset mängden betydligt under var (ca 100.000 € inklusive min arvsandel).
Nu har jag € 150.000 huset såldes för ca 8 år.
Måste jag betala skatt på grund av de belopp som jag betalat för mina syskon (2x 30.000)?

Jag hoppas att jag kan uttrycka mig ganska förståeligt.

answers

Snabbare och billigare rådet om arv. Kompetent, av certifierade advokater.

Begär nu:
www.expermondo.de

Hej!

bestämmelsen om beskattning av privata markförsäljning är § 23 EStG. Den så kallade spekulation perioden uppgår till 10 år (vilket framgår av avtalsdatum, inte överföring av förmåner och bördor eller inträde i fastighetsregistret).

Undantagna är kurvor som användes mellan förvärv och försäljning enbart för sin egen ockupation eller under året för försäljning och användes de två föregående åren för sin egen sysselsättning.

En vederlagsfri överföring (här: arv -> succession) leder inte så långt till ett köp. Överlåtaren är omfattningen av förvärvsdagen av den avlidne tillskrivs (Fußstapfentheorie).

Betalningen av sk. Jämställdhets medel i detta avseende egen bekostnad. Det finns en teilentgeltlicher förvärv. Om detta teilentgeltlich förvärvat del av byggnaden är inte undantagna enligt ovanstående villkor (bostadsändamål), är det i allmänhet föremål för inkomstskatt.

Men inkomstskatten beskattas endast en kapitalvinst (eller förlust). Reavinsten beräknas på följande sätt:

försäljningspris
minus. kostnader för bortskaffande (t.ex. notarie)
minus kostnad (här: t.ex. jämställdhets medel).
= Capital vinst / förlust

Realisationsförluster privata spekulativa transaktioner får inte avräknas mot andra inkomster, men endast mot vinster från privat försäljning transaktioner.

MfG
-Valeskix

www.meineimmobilie.de/geld-steuern/steuern-sparen/leserfrage-zaehlt-schenkung-od ...

... Och för självdeklaration stöd av en revisor kan inte vara fel.

Related questions

Skall en italiensk & comma; som bor i Tyskland och arbetar och komma; betala för ett hus i Italien i Tyskland skatter och strävan;

Hej, En vän till mig, en italiensk som bor och arbetar i Tyskland, överväger att köpa ett hus i Italien. Han vill veta om han har även betala skatt i Tyskland för huset, förutom de skatter han måste betala för det i Italien? Snabb och billig hjälp fö

Erbengemeinschaft hus försäljning - vad ska jag tänka & quest;

Vi är en gemenskap av arvingar, 4 syskon. Heritage är ett fristående hus. Min far under sin livstid mina två bröder lånade pengar från samhället av arvingar, så de måste få något mer i hus försäljning. Min syster vill nu köpa huset på grund av det vä

Hur beräknas till hus försäljning och strävan GKV;

Har förra året en halv hus ärvt, köpte andra halvan av huset från den stora även! Privata tillgångar € 53.000 (därför betalades med nästan 38.000 €, de flesta av arvsskatt, gick resten i husköp halv) hus halv med notarie avgifter / överlåtelse av fas

Hus försäljning 3-familjshus

Vi kunde köpa ett hus, tre Family House, Bj. 1969-1970, 2x 2,5-rumslägenhet, cirka 70 per kvadratmeter, badrum, sep. Toalett, vind utvecklas + bad i 3 barn. 3 källare, festlokal, garage och stor trädgård framför och bakom huset, med en öppen utsikt.

Hus försäljning spekulation skatte Auslandsentsendeun

Vi har vårt hus köps i 2005 och används personligen av 2009, då det var en professionell internationellt uppdrag. Eftersom skolkrav (språk) vi byter bostad efter återkomsten och sälja vårt hus i 2013. Om inkomstskatt utan egen skuld? vad du kallar so

Hus försäljning vid denna tid på grund av inflationsrisk riskabelt & quest;

Hej, z.Zt'm upptagen med ett hus försäljning med ett gammalt par som vill sälja sitt hus för att sedan ligger i en hyrd lägenhet till ziehen.Der skäl för att sälja den, växer det gamla parets stort hus med trädgård på huvudet. Fråga: Det finns allvar

Skatteavdrag för resterande banklån skuld för ett hus försäljning

Efter en hus försäljning fortfarande inte amorterats lån skuld till banken förblev öppna. Finns det ett sätt att skatteavdrag efter inköpsdatum av fastigheten tills den slutliga avvecklingen av lånet? Snabb och billig hjälp för din skattefrågan. Komp

Kan du med en generalfullmakt från ett hus försäljning hälften av intäkterna till nya fastigheten

Min mamma är inrymt i ett vårdhem för demens. Jag har en allmän fullmakt. Kostnaden för vårdhem kommer att betalas från huset försäljningsintäkterna. Nu är min fråga är kan jag ha hälften av intäkterna från hus försäljning i en ny fastighet för min m

Hus försäljning med uppehållstillstånd

Hej kan jag lägga min hus försäljning består av en fristående lägenhet i en byggnad och kommersiell odling. Den färdiga byggnaden ( 20 kvm) ligger i Erdgeschoss och sedan besteh livslångt hemvist (man 85 år gammal) notarienotariza och fastighetsregis

Fallande skatt i detta hus försäljning till & quest; Om så är fallet, hur högt & quest;

Följande fall: Huset gavs till min mamma (gåva sedan omkring 20.000 DM). Min mamma dog 2007 och har ingen vilja till vänster. Det ärver min far 50% och den andra hälften kommer att ärva en tredjedel vardera av mina systrar och mig. Huset är till salu