B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

skatter student BAföG ersättning frilansare instruktör avgift BAföG & plus; Student club 2012-10-28

Hur mycket får jag som student i en ideell organisation befriad tjäna & quest;

Advertisement

Hej, min fråga besvarad bestämmer x-tider, men jag nu plågas dagar runt med sökandet efter ett svar.

Jag är en student (20) och få studielån.
Sedan september har jag arbetat mot ersättning i en ideell förening som (läxor) handledare och förtjänar snittet till 350 € / månad. Som jag förstår det rätt jag gick frilans och bör rapportera till skattemyndigheten? Och jag måste årligen lämna en skattedeklaration i så fall när?

Min verkliga och viktigaste frågan: hur mycket kan jag tjäna på en "student frilansare" utan jag betalar skatt och utan att det har effekter på studielån. Är det verkligen att jag som en vårdgivare som omfattas av tränare paketet och endast (!) Kan tjäna € 2100 skattefria och om det kommer att bli mer, jag måste kontrollen av "överskott" Koppla? 175 euro i månaden är redan dåligt och deltidsarbete gör bara mig alltför mycket kul som jag vill ge upp nu. Mir är tyvärr det faktum tränare paketet är inte riktigt klart ...
Jag vill också be skattebyrån, som min situation är nu, men jag måste anta att jag ställde ett lagförslag för en förfrågan?
Ledsen för den avsedda upprepade frågan, men jag är bara en nybörjare i skatte världen.
Danke schon mal!

answers

Som student har du, beroende på Artder tjänster som du hänvisar, och på vilken typ av inkomst olika gränser.

  • Barnbidrag: Om dina föräldrar relatera Kinderged för dig, som är den viktigaste gränsen, eftersom det är en skiktgräns. den överskrids, är hela barnbidraget borta. 8,004, - euro (grundavdraget i inkomstskatt + 920, - arbetare ersättning (om anställning), netto För andra typer av inkomster utan 920, -. AN-paket en överskrider gränsen till en, -. EURI kostar VLLE barnbidrag 100. euro mer, men bara 13, - euro inkomstskatt.
  • Kontroll: grundavdrag 8,004, - i inkomstskatt. Endast i Prizip en fobi för denna gräns är skräp eftersom juveler 100, - Euro mer kostar 13, - Euro skatt, är därför obetydlig.
  • Studerande: detta bibehålls, om du inte überschrietet i föreläsningstiden 20 timmar per vecka.

Sammanfattning:

Viktigt är inte längre som 20 timmars arbete per vecka.

på oberoende Tätgkeit högst 8,004, - euro vinst per år, så att stöd barnet inte äventyras.

Om 350, - Euro så är det ingen fara, det är bara ma 4200 - ett år och gå dit antingen dina kostnader, eller övningen Leister paketet ner.

Så kanst i terminen paus för omkring 5.900, - Euro frilansar, eller omkring 6800, - Euro tjäna som en anställd, utan att äventyra ditt barn stöd.

Du är student - har annars fortsätter inga intäkter?

Eftersom studielån är ett lån som skall återbetalas i slutet av utbildning, är detta i skattehänseende någon inkomst.

Instruktören avgift på max. 2100 - Euro per år är en ersättning. Endast överskjutande del därav då beskattas - men bara om den totala inkomsten en summa av 8004 - mer än euro per år från och med då falla till inkomstskatter. (Studielån räknas inte)

Som student omfattas du av socialförsäkringen på studerande. Men det finns gränser här: du får inte mer än 20 timmar i veckan för att arbeta ... man tror att en "normal arbetare" 40 timmars arbete - inklusive en student måste studera 40 timmar i veckan - men halva tiden = 20 timmar per dag - kommer beviljas att arbeta för en levande.

Om du funderar på att acceptera andra jobb, så se till att du har ställt in som student. Här kan du tjäna så mycket du vill (även 50, - Euro per timme löner) - från en höjd om 860, - euro per månad föll till löneskatter - och: du betalar sociala tekniskt bara halva hastigheten = 9,75% av bruttolönen till pensionsfonden.

Arbetsgivaren krävde här från dig ditt skattekort.

Related questions

Hur mycket ska partnern och LPAR, Student & rpar; en Hartz4 mottagaren att tjäna & quest;

Hej! Min vän är för närvarande Hartz4 mottagare, men bra jobb jakt! Jag är fortfarande en student. Vi bor tillsammans i en lägenhet, så är en gemenskap av behov. Jag får inga studielån, men ändå stort stöd från mina föräldrar, men barnbidrag. Jag har

2 Jobb & lika; Gleitzone & plus; Fars yrke som student -> & semi; EST & plus; försäkring

Hej! återigen förargliga frågan EST och försäkring för studenter. Jag har inte hittat naturligtvis bara mitt fall och jag är verkligen förvirrad om de många svar i forumet. : O ( Jag har ett jobb till Lohnsteuerkarte en som elevassistent (dvs under 2

Vad gör du om du får en student inga familjeförmåner och ingen studie stöd & quest;

Är en student och är nu 26 år gammal, så jag får nu inte barnbidrag. Skatteverket har sagt mig bara när jag är gravid då skulle jag relatera min Famileinbeihilfe ytterligare ett år .... men wirkl inte en bra idé !! Jo, tyvärr, inte kan få en utbildni

Får en far och LPAR, studenter och rpar; ett barn & comma; Föräldrapenning & comma; om han inte bor i hushållet barnets & quest;

Min son är far till en tre månader gamla dotter och tar även hand om detta och även betala underhåll. Nu uppstår frågan om han har rätt till förmåner från staten. Barnets mor får föräldrapenning, barnbidrag och fortfarande en okänd makt som kommer me

Hur länge får man som student BAföG & quest;

Om du väl har godkänts för BAföG, kan du ta så lång tid att slutföra när du studerar (t.ex. via normal period) eller begränsad tid? Så länge främjande fortsätter genom studielån, beror helt på vilken typ av utbildning. Studenterna får så länge finans

Är det möjligt och komma; att den höga inkomster far till en student måste betala underhåll för barnbarnen och strävan;

En vän till mig, även en student fick henne gravid kvinna. Han själv studerade i flera år och har ingen inkomst. Men hans far gutverdienender en massa pengar. Kan det nu vara att Pa måste betala underhåll för barnbarnen? Snabbare och billigare rådet

Om terminsavgifter avskaffas & comma; sedan får med laddnings studenter sina pengar tillbaka & quest;

Om studieavgifter verkligen avskaffas från höstterminen 2011/2012 i NRW, sedan komma till elever som har betalat studieavgifter för sina pengar tillbaka. eller en balans? Slutligen är det inte rättvist att studenten kommer att straffas i form av "Emp

Student får studielån bara & comma; om man inte har någon utbildning & quest;

Jag skulle studera arbete efter några år, jag fick sedan studielån eller du får detta endast om du aldrig har tjänat? Snabbare och billigare rådet Labour. Kompetent, av certifierade advokater. Begär nu: www.expermondo.de Du kan hänvisa studielån om d

När får jag BAföG studenter BAföG & quest;

Jag började träna i en yrkesskola från detta år och har karakteriserat en daglig bilresa från Triptis till Gera med tåg, så jag kan tänka mig betydande resekostnader till, men som enligt BAföG Byrån skall återbetalas tillbaka till mig om jag har en v

Jag har 2 jobb som student & comma; har vilka skatter jag betalar & quest;

Jag har erbjudits på mitt universitet som handledare ett jobb och arbeta där 3 timmar i veckan. Detta är en månatlig. hans inkomst av 100-130 Euro. Dessutom har jag ett extrajobb med 20Std./Woche (enligt avtalet .. det är förmodligen bara ca 16 timma

0
Views
0
Ccomments