B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

2012-07-02

Hur kan jag lära mig att hantera pengar och sol, uppskatta och quest;

Advertisement

Hej alla! Jag är 24 år gammal och bor ensam här. Jag tjänar genom mitt jobb som en plantskola assistent i genomsnitt cirka 1500 € per månad. Mina fasta kostnader (hyra, telefon / internet, el / vatten, inköp) är på ca 700 € per månad. Lägg till att min helt övervärderade Handyvertrag (100-150 € iM) men jag gjorde avslutas lyckligtvis. Kostnader som varierar ända sedan jag själv ofta behöver skicka datamängden. I grund och botten, kanske du tror att de återstående nästan 600 € löst nog för att spara eller för fritid, många av mina vänner även komma trots bilen med betydligt mindre. Tyvärr, jag bor om mina omständigheter. Jag är nästan varje månad på en festival och de som vet vet att de älskar att gå ända upp till 350 € eller mer räfflor. Sedan är det en eller annan oplanerad handla här och en eller annan mysig kväll med vänner. Varje månad jag intala mig själv att jag måste spara, måste vara mindre resande. Men det fungerar aldrig. Jag har i början av året började köra ett hushåll bok, money've delat för månaden i kuvert (för varje vecka en summa X). Den hölls sedan ungefär två månader innan jag började igen misstag att hugga mina pengar på hans huvud. Jag har också varit en deltidsarbete men trodde att min heltidsarbete i hemmet är fysiskt verkligen mycket stressande och därför uppskattar jag varje dag. Från min familj får jag här och där är alltid stöttar mig, men vad är helt obehagligt ... Jag vill bara att konsekvent sparar mina pengar och fortfarande ibland unna mig något gott samvete. Lätt att hantera pengar och det kan också uppskatta lite mer du förstår. Har någon en välmenande råd?

Tack på förhand i förväg!

answers

Den enklaste lösningen är att inte ha någon mer pengar i fickan än du faktiskt behövs på dagen. Kredit kreditkort för att stanna hemma.

Om du bara har 10 äta i fickan, kan du sluta illa tredje dryck ordning .. ;-)

Spontana inköp - oavsett vad - åtminstone för en natts sömn och undrar om vad du ville köpa, är det verkligen nödvändigt? Samma sak gäller för så kallade fynd, Rabattaktions- eller inköp online. Här åtminstone en grundlig pris forskning bör finnas på Internet. Använd Prislarmfunktioner till lämpliga jämförelse portaler. Detta tvingar dig att tänka på vad du objektet är faktiskt värt.

Clever är mig också att lägga sig en andra konto och på den för att överföra från sin paycheque, direkt på innehållet inmatas av stående order en summa X.

Om du har förtroende för det, är det vettigt, strax före ingången innehåll "överskott resterande pengar" på lönekontot till det andra kontot för att flytta. I min bank för att det finns ännu en bokningsbar ordning, som sedan utförs kontinuerligt uppdaterad: "Återstående tillgångar på dagen X, till följande konto Y".

Med handtag pengar innebär i huvudsak disciplin Kontuität och konsekvens ;-)

Jag sparar alltid min från en viss summa för hela veckan, som jag sedan vill / behov (om det händer något oväntat som en bil reparation eller liknande) komma överens. Det fungerar riktigt bra alltid mycket bra. Dessutom kommer jag överföra i början av varje månad, en viss del av min lön i ett sparkonto.

Eftersom du har uppenbarligen inte lärt sig det hemifrån, bara hjälper Rosskur!

Ta en VL Spaplan (helst en fond sparplan, montera sedan samma sak med återgång). Du kan endast gånger sedan endast ersättning av arbetsgivaren (ja, zahltwas till) kan sätta från dig och tio eller tjugo euro. Du inser då att det går bra med mindre bra, vinna med VL, som kan köras utan dina pengar, ett sätt eller något.

Fördelen: Du ser inte pengarna. Din arbetsgivare betalar direkt. Om du sedan höjer gång på 50 € per månad eller mer, ser du också ingenting.

Ännu bättre vore naturligtvis en Riester fond sparplan. Så du skulle från din brutto för pensionssparande och regeringen går även vad.

Det finns andra alternativ mer tillgängliga, men du verkar veta att pengarna är borta innan du kan spendera det.

En deltidsarbete innebär också en hel del. Under den tid kan du inte spendera pengar. Fortfarande interessaner det skulle vara att du ser en mindre dyr hobby.

Som är svår. Har också en kompis, oavsett hur mycket han tjänar, i slutet av månaden varje gång landar från 0. Kanske kan en vän / innebära en vän som kommer att påminna dig regelbundet. Så en typ av kontroll person.

Annars är det svårt. Du måste vinna över denna egenskap av er.

Related questions

Där kan jag lära & comma; hantera pengar & quest;

Jag kan inte hantera pengar. Anställd Jag bor bortom mina medel och har alla skulder. Detta bör vara ett slut nu. Var kan du lära dig att hantera pengar och hur alla de stora erbjudanden att gå ut ur deras sätt överallt? I början skulle jag känner mi

Får jag då hantera pengar av mina barn som jag vill och komma; även om barnen inte vill att & quest;

Kan jag lösa in mina barn - när de inte ännu myndig - så hantera som jag vill, även om barnen inte vill? Får jag som de pengar som sparas mitt barn ta och investera i aktier, även om barnet snarare vad som annars skulle göra med det? Du har verkligen

Hur man bäst för att få barn att hantera pengar på & quest;

Min systerdotter bara inte kan hantera pengar. Såvitt man kan säga att nu (det är mindre än 10 år). När hon får lite pengar hon tillämpar den i godis eller Hannah Montana klistermärken. Hennes föräldrar är det inte till stor hjälp. Du säger ingenting

Måste föräldrarna ge ekonomiskt stöd och komma; även om de bevisligen inte kan hantera pengar och quest;

Föräldrarna till en god vän kan inte hantera pengar lätt. De var en gång ganska rik, de har slösat bort alla pengar, då de hade något mer pengar då de tillbaka nästan pank och så vidare. Det är där en konstant upp och ner. Men nu är det så illa att d

Kan jag hantera pengar av barnen som jag vill & quest;

Mina barn fick från min ex-make varje månad överfördes en stor mängd på en dekorerad för hennes konto. Jag är fast besluten att administratörer. Kan jag hantera pengar för barn, eftersom jag anser att det är rätt eller är jag bunden? Det finns heller

Kan du komma överens med pengar Hartz 4 eller inte & quest;

Om man följer debatten i media får du oftast höra 2 sidor. För det första kan man inte leva på rätt sätt och humant av Hartz 4 Den andra sidan säga att du kan få en relativt avslappnat liv med pengar. Vad kan du? Detta är alltid på personen på den fö

Hur man lär sig lättast att hantera pengar och quest;

Pratar du om barn och "första kontakt" med pengar eller genom en konsument som har inkomster och utgifter? Bland de förstnämnda är mig en broschyr av sparbankerna känt att du kan ta det. I den här broschyren, kommer barnen sätta frågan om "

Lär dig grunderna i pengar att tillämpa de kunskaper

Hej! där kan jag ta reda på om de pengar du skapa? Vad är en bra källa? Är student och vill göra mig att tänka på ... Finns det en bra bok, en bra bank, en person eller något som du kan rekommendera? Danke schon mal :-) Bok: Dirk Müller, Cash Course

Hur kan jag lära & comma; av vem ett kvitto på pengar på mitt konto kommer & quest;

Min bank manager säger att han inte har något mer information, och jag kan ge, eftersom de som är på mitt kontoutdrag. Hur vet jag vem mottagande av pengar kommer in på mitt konto och hur man handskas bättre park först på ett annat konto med den summ

Inget stöd från arbetsförmedlingen även om du inte kan hantera pengar

Kära gemenskapen, Jag och min vän och jag har följande problem. Min vän har flyttat 4 år sedan till mig, hade mellan genom en 400 € jobb och ett par månaders anställning med ett bemanningsföretag. Under tiden alla fick och han får inget stöd från arb

0
Views
0
Ccomments