B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

arbete sjukförsäkring Arbetslöshetsersättning mini jobb social välfärd glidande zon arbete och plus; sjukförsäkring 2013-03-07

Hur får jag en sjukförsäkring om jag bara har en Mini-Job & quest; & quest;

Advertisement

Hej Jag har följande situation: Jag är 25 år gammal och arbetar i en Medi-jobb (med sjukförsäkring) med en bruttoinkomst på 401 €. Av hälsoskäl, är det för mig att skapa mer tyvärr inte möjligt. Men jag var långt ifrån så utan mig att behöva vända sig till alla kontor.

Nu är det irriterande så att glidzonen hade höjt faktiskt ungefär två år sedan till 450 euro och med en inkomst mellan jobb inklusive 400,01 - 449,99 euro ingår endast fram till slutet av detta år, en sjukförsäkring.

Tyvärr, jag inte ännu hur man ska gå nästa år som jag kommer verkligen så har ingen sjukförsäkring. Finns det någon reglering som då skulle fånga mig? Jag skulle verkligen hatar att gå med den till arbetsförmedlingen. Och skulle acceptera alls min mini jobb och inte sätta mig i några Maas namn?

answers

Du kommer att ha något annat val än att gå till arbetsförmedlingen, eftersom du knappast att kunna höja det belopp som frivillig allmän sjukförsäkring.

Om det fastställs att du hälsa är i själva verket inte är i stånd att utöva en yrkesförsäkring av en officiell läkarundersökning, förespråkar socialtjänst underhåll er och skulle därför också sjukförsäkrings säkrad.

Finns det någon reglering som då skulle fånga mig?

Du kommer att ha en frivillig medlem och 158, - € lön (SI bidrag i 2015 inte beaktas).

Du kan inte mycket väl av 401, - Brutto liv från den gamla Gleitzonenbereich.

Om du går till arbetsförmedlingen och om dina hälsoproblem har ett läkarintyg, händer ingenting på det sätt som skulle orsaka stora problem.

Din situation kommer att bli ännu avsevärt förbättra eftersom du bezihen tjänster som sjuk Envers. betalas och en 400 - är då endast delvis räknas som Minijob inkomster.

Jag antar att du är singel, även om det då, men 401 € knappast leva kann.Deshalb första gången bara vågar kommentarer. 1. Från och med 2015, minimilön på 8,50 / timme om du ännu inte har denna belöning, har du kommit så automatosch över lönetak 450,00 € 2. prata med arbetsgivare och arbete på styrkortet skatter inte uppstår ändå, men sjukförsäkringsavgifter och andra sociala avgifter pension osv 3. slutliga lösningen sedan faktiskt hjälpa över frågor, eftersom inkomsten är verkligen för lite i alla fall.

Hej Tofu89, jag vet de nya reglerna sedan 1.1.13, där kostnaden för marginal anställning till 450,00 ändrades. Men så vitt jag vet, finns kvar i gamla yrken som hade försäkring före 2013 (det vill säga resultatet från 400.01 euro) erhålls den obligatoriska försäkringen. Om detta obligatorisk försäkring nu, men slutar i slutet av 2014, så har du flera alternativ: 1. Du kan prova en ny laddning (med mer arbetstid) i mängden 450,01 euro som skall överenskommas med din arbetsgivare, då försäkringen skulle vara där igen. 2. Du kan betala själv om du annars inte har några andra inkomster sjukförsäkringsavgifter, skulle (frivilligt) försäkringsbeloppet vara cirka 130 euro. 3. Du begäran kunde arbetslöshetsersättning, som du var tidigare anställd försäkring och har betalat in avgifter för arbetslöshetsförsäkring. Den Alg Jag skulle vara ungefär 60% av din senaste nettolön, och skulle du omfattas av sjukförsäkring, skulle 160 euro från bisyssla vara fri. Naturligtvis arbetar du byrå vill förmedla i arbete, är att innebörden, för det du verkligen vill bli av med dem. Eftersom det kan också hända att du vill i en åtgärd "smittade", där du får ansökan hjälp. Jag önskar er allt gott, förhoppningsvis sant Din arbetsgivare en ökning av timmar, så att du återigen säkerställd.

Hej, är i och för sig att det är väldigt enkelt: Du frivilligt försäkrade under den senaste biljettintäkter och måste betala ca 160 euro. Hur hanterar du den av 401 euro, är en annan fråga.

Är en ökning av antalet arbetstillfällen till 451 EUR inte det? Då kommer bara top-up bilda ALG II och därmed kanske någon KV.

lycka till

Barmer

Related questions

Om du tar ut sjukförsäkring som en egenföretagare bättre privat eller statlig & quest;

Om en är att försäkra sig privat eller offentligt egenföretagare före valet, vad är mer förnuftigt, och vilka kriterier bör du överväga det? Hej! Frågan är relativt lätt att besvara. Önskar du att du kan välja vad du försäkrad har och även kontrakt f

Om du får någon sjukförsäkring & comma; Om du någonsin har gjort Psykoterapi & quest;

Om du får någon sjukförsäkringen, om du en gång hade en psykoterapeutisk behandling. Jag hörde att du kommer hit på en "svart lista försäkring" Vilka är dessa data som ut. Min sjukförsäkring? Hur vet jag om jag sparas eftersom? Många frågor ...

Hur får bevisbördan för sjukförsäkring medlemskap i pensionsansökan enligt & quest;

Hej! Jag har hört att du måste ange retroaktivt och utan luckor i pensionsansökan, från det att när en i vilken sjukförsäkring var en medlem? Nu är min fru och jag, men bara mellan 1990 och 2000 förändrades många kassan har. Vad händer nu om jag inte

Skulle du egenföretagare privat sjukförsäkring eller en Freiw & period; & lagstadgade tiden; Rekommenderar & quest;

Som ni kan se så - vad skulle du rekommendera en själv - en privat sjukförsäkring eller lagstadgad. frivillig försäkring? Naturligtvis kommer det att månadskostnaden - i detta fall skulle PHI säkert prestera bättre. Vad är dina åsikter? Är det inte p

Om man är på arbetsplatsen sjukförsäkring & comma; Om man tittar på rapporter arbeitssuchend & quest;

Som det är reglerat, om du registrera sig som arbetssökande registrera på arbetsförmedlingen? Sen om du medicinskt försäkrad på? Även om du först få arbetslöshetsersättning? Nej, om du inte är registrerad som arbetslös och inte arbetslöshetsersättnin

Behöver jag sjukförsäkring även med min praktik och betala sociala & quest;

Jag kommer under perioden 2015/01/10 - 29.02.2016 göra en frivillig praktik. Jag inskriven som student, 23 år gammal, för närvarande försäkrade i privat sjukförsäkring mina föräldrar. Jag har tillämpat denna år inga andra sysselsättningar. Praktiken

Student 30 år och komma; Därför frivillig sjukförsäkring -> & semi; Jobb i glidzonen och lika; Obligatoriskt & quest;

Kära användare av denna gemenskap! Jag hoppas att någon kan hjälpa mig. Sedan 1,4. Jag frivilligt försäkrade som student i den offentliga sjukförsäkring eftersom jag har blivit mars 30 år gammal, och därmed faller utanför den lagstadgade obligatorisk

Kommer min sjukförsäkring rapport & comma; om det väcker ytterligare bidrag & quest;

God dag, insatsstyrka. Att döma av vad som finns i tidningen, då förr eller senare så gott som alla sjukförsäkringsbolag ut extra premier. Hur vet jag att om min sjukförsäkring är en av dem? Måste underrätta en sjukförsäkring företag som försäkrade d

Sjukförsäkring utbyte: första meddelandet den gamla kassan och quest;

Vem innerhalbd han vill förändra SHI, måste man först slutar vid den gamla kassan och sedan byta till den nya eller så kan du logga in på nytt och tillkännager en? Finns det en fara i den första versionen som du står utan försäkring? Den består i GKV

Bin anställd av make & comma; är 15 år eller äldre och komma; vad sjukförsäkring & comma; om han går i pension och quest;

Jag är anställd av min make, är han 15 år äldre än mig. Nu är jag orolig vad som händer med min sjukförsäkring om han går i pension? Jag är rädd att jag är för gammal då, att göra något annat, är det ett tag sedan, men jag gör redan orolig. Har du rå

0
Views
0
Ccomments