B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

2012-09-03

Hittar framväxten av en & LPAR; s & rpar; Partner kommer att sambo steurl & period; Behandling & quest;

Advertisement

Hej!
Min fråga är att ta reda på om jag se till att jag har samfinansieras -utan Trauschein- under de senaste åren min partner på något sätt skatt med en eller ingen nackdel?
Hon kunde inte arbeta, delvis på grund av vår gemensamma barn måste hållas, och efter studierna hade dem ta slut. Det fanns inget mer utrymme för arbete, som kom från henne ekonomiskt noll i familjens budget.
Finns det något sätt (särskilt i efterhand)?!?!
Tack på förhand!

answers

Hej, just detta är inte sant, jag gjorde förra året min flickvän (student) kan dra från min inkomstskatt och faktiskt som en beroende person som behöver (max totalt per månad ca 780Euro (avdragsgill)). Detta fungerar bara om din flickvän får inget stöd från staten. Det kommer att kosta mer korrespondens, men det fungerade.

Prova en gång med en sådan liknande brev i Förutom att ange i din deklaration:
Ämne: Identification Number: xxx registreringsnummer: xxx
Kära xxx,

om ditt brev xxx I aktie "namn vän", du som önskvärd för inkomstdeklarationen 2009 med "Ditt namn" efter saker med och försäkra:

• att mellan mig och "ditt namn" äktenskapsliknande samlevnad är ett vanligt hushåll i XXX

• att jag har ingen annan specifik för underhållsintäkter och resultat eller ens en förmögenhet

• Jag har inte fått vissa att hålla medel från inhemska fonder för kalenderåret 2009 och inte ansökt om; Detta gäller t.ex. ALG II eller studielån. För detta ändamål nu, såsom diskuteras per telefon, relevanta lagar som utesluter från början att jag någonsin skulle göra anspråk på att ALG II eller studielån:
Enligt "SGB II, kapitel 2 $ 7 med titeln" måste kunna arbeta och därmed arbetsförmedlingen dagligen. För vistelser på 3 timmar är tillgängliga. Men detta är inte möjligt, eftersom jag är en student i en heltidsstudier, till exempel, inte på distans. ( "Stiftelsen Utbildningsprogram" ser redan finns studieintyg)
Dessutom är min studie på xxx berättigade och därför också gäller: praktikanter vars utbildning under Träning Assistance den federala eller §§ 60-62 i bok III i sak ska vara berättigade, inte har rätt till förmåner för att säkra försörjning

Bortsett skulle vara en negativ ansökan om ALG II, särskilt i äktenskapsliknande förhållanden med "ditt namn" är inte nödvändigt, eftersom det har definierats i så kallade BMF att undvika byråkrati, om det inte leder till betalning enligt lag kanns: "Underhålls betalningar är också flyttbara för makar i ett äktenskapsliknande samboende eller till en levande i ditt hushåll, inte anhöriga (syskon, moster, morbror, styvförälder, etc.) om det din inkomst delvis hänföras till följd av samexistens och därför offentliga medel för uppehälle (t.ex. Hartz IV, socialbidrag) skulle sänkas eller förvägras (§ 33 punkt. 1 mening 2 i inkomstskattelagen). En ansökan om medel behöver inte lämnas. "(BMF skrivelse 28.3.2003, Federal Tax Gazette. 2003 I, s 243).

Som nämnts ovan, skall mina studier vid ett tyskt universitet och därför full av färdigheter av en första yrkes uttalanden vara berättigade. Men eftersom jag har min första examen inte avslutat båda, som har ändrat ämnen nämligen efter berättigade normal period (även framgår av studier certifikat), min fordran på studielån har länge upphört att gälla. Detta är så i utbildning Assistance Act Förbunds.
Att jag inte längre är berättigade, men det finns ingen anledning nu att gälla retroaktivt ALG II, se Bundessozialgericht - B 14 / 7b AS 36/06 R - dom 06.09.2007.

lycka till

Enligt BMF dom 28.3.2003 IV C4-S2285-16 / 03 BStBl 2003 243
dessa kostnader består till mängden 7.680,00Euro åberopas som extraordinära kostnader

Woelm

Nej. Naturligtvis inte.

Varför ska samhället för din personliga planer betala? Det skulle vara orättvist mot andra.

Detta har även sett en sådan och därför i § 33a (1) lagt till några villkor lagstiftaren. Avdrag för underhållskostnader till din partner misslyckas eftersom du inte skyldig att stödja motsatta. Avdrag för underhållskostnader för ditt barn misslyckas eftersom du får en fördel barnbidrag / barn för honom.

Related questions

Hur är ytterligare pensionsbeloppen från arbetsgivare och LPAR, RA & rpar Versorgungswerk; social trygghet och skatt tekniskt behandlas & quest;

En anställd (syndikat advokat) får sin € 17.000 lön / månad och den lagstadgade pensionsåldern (543.24 euro) ett tilläggsbelopp på 1159.40 euro per månad, som betalas direkt till pensionsfonden för advokater. Nu måste jag skapa en ny löne typ. - Hur

Pris för att boka förhållande KBV - där hittar du tillförlitlig och LPAR; re & rpar; Data & quest;

Denna artikel gjorde mig än en gång medveten om CBD: http://www.spiegel.de/wirtschaft/0,1518,631391,00.html#ref=nldt Nu, om du söker på Internet, så hittar du diverse information om bokförda värden och därmed också KBV. Vem kan rekommendera en källa

Jag har ett checkkonto vid Volksbank Mitte eG & period; & Newline, Kan en andra betalkort & sol; Partner kort bara på dess & LPAR, Ex & rpar, partner gäller & comma; eller jag får & quest;

Jag har ett checkkonto vid Volksbank Mitte eG. Kan jag begära en andra chipkort / partner kort endast på hans (ex-) partner, eller så får jag kortet för min son? Bakgrund: mitt kort är trasig så jag vill rädda mig kostnaden för en ny. Om oro är bara

Varför är kollektiva partner och LPAR, make & rpar; billigare i motorfordonsförsäkring som en enkel biljett & quest;

Efter min fars död, vi har omregistreras bilen på min mamma. Fordonet försäkring är dyr m om 50 euro per år. Varför är en partner pris billigare än en enkel biljett. Kan det vara? Detta har förmodligen ingenting att göra med användning av FN / partne

sjukpension är cirka 40 & period, - LPAR € &, Gross & rpar, ökas & comma; eller jag har fel info & quest;

Vem kan berätta för mig exakt informativ, tack på förhand. En högre pension där befintliga pensionärer en sjukpension från 2014/07/01 inte är detta endast fallet när en ny kraft skulle förverkligas. Annars var allt förblir densamma. Endast Rentendyna

Underhåll på Student & LPAR; 23 & rpar; med platt & plus; Inkomst U & period; € 400 & plus; Barn Pengar & quest;

God dag, en fråga ockuperade mig immoment. Jag är en student (23) med sin egen lägenhet och har en deltidsjobb som jag tjänar ca 680 € netto, dessutom får jag fortfarande ca 180 € barnbidrag. Är mina separerade föräldrar eftersom mer underhåll betald

Betalning med kredit och sol, Maestro och LPAR, ec & rpar, däck: Finns det ett minimum av försäljning & quest;

Jag ville betala denna vecka på en bensinstation ett paket cigaretter, eftersom jag hade inga kontanter med mig. Kassören sa att jag kunde betala endast 10 € med kortet. Är detta ett lagkrav? Nej, inte existerar en minimiförsäljningssumman. Dealern a

Abgrezungsrechnung & LPAR; KLR & rpar; - Ränteintäkter och sol, kostnader unternehmenbez & period; eller betriebsbez och period; & quest;

I min sista tenta Abgrezungsrechnung kommer att inträffa. Jag vet faktiskt där jag skriver vad, men är bara lite förvirrad, eftersom jag har ränteintäkter gånger och tider angivna med extra detaljer som. Uppgift: Ränteintäkter 30.000 ytterligare utta

Vår son studerar och period; Kan vi och LPAR, föräldrar och rpar; den hyreskostnader Skatte klassen och period; starta & quest;

Vår son studerar utomlands. Vi föräldrar, hyrde en 1-rumslägenhet. Kan vi fixa hyreskostnader skattemässiga? Om vi ​​vänder hyra ut lägenheten till vår son, till exempel i mängden 66% av den lokala hyran skulle ändå faktiskt skillnaden neg. Resultat

Student: Nebenjob & LPAR; 20h & rpar; & Plus; Nebengewerbe & är lika; Skatter och försäkringar & quest;

Hej! kort om min personen och situationen: Jag är student och arbetar också 20h i veckan. Inkomsten genom att öka avdraget, så jag betala inkomstskatt. På grund av arbetsveckan (endast) 20h, men jag kan försäkra om en student hälsa mig vidare, som in