B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

2012-12-23

Hartz4 gör vad

Advertisement

Hallå
Och jag får min fråga hartz4 goods'm SSV i der12 också har en dotter 13monate. Vad är med mig om Caritas jag ingenting: - ((((
Tack

answers

Här är vad jag hittade: http://www.hartz4hilfthartz4.de/cms/html/hartz-4-iv-alg-ii-erstausstattung.html

Hartz IV 4 ALG II initial Gravida 2012

På begäran, en gravid kvinna är 130 Euro för första och kläder unika prestanda enligt § 23 SGB II. Detta gäller även för den unika prestanda för en behovsbaserad heminredning.

Hartz IV 4 ALG II första barn - unga 2012

Även för familjen, vara en junior initial tillämpas, förutom babykläder och barnvagnar välbehövlig möbler såsom barnsängar, barnstol och skötbord kan beviljas. Med fler barn, föreskriver lagen att det första leverans för det andra barnet kan också användas, om de födda i snabb följd.
Det varierar från en kommun till en annan, därför är det naturligtvis inte, att du kan få pengar för att köpa de nödvändiga sakerna. Den inledande kan också beviljas in natura. För mer information kan berätta den ansvariga personen.

Om du verkligen vet att Caritas är en välgörenhetsorganisation i den katolska kyrkan och ingen statligt organ, på vilken man kan göra ett påstående?

Om du får Hartz IV, skulle du ha Alg II kommunikationen har. Du har den regel som med tillägg för ensamstående föräldrar och även ytterligare ett krav för gravida kvinnor (så vitt jag vet är det betalas från den 12: e graviditetsveckan) ännu. Från Caritas Du kan bara klädesplagg eller Babyerstatusstattung få. Men här måste du kontrollera med välgörenhet, det finns ingen hävdar att hjälpa.

Du har rätt till grundtrygghet för dig och ditt barn, som ALG2 eller Hartz4 kallas:

http://www.sozialhilfe24.de/hartz-iv-4-alg-ii-2/alg2-rechner.html

  • Regeluppsättning Sökande: 374 €
  • plus ökad efterfrågan på graviditet för sökanden: 64 €
  • plus barn 5 år och yngre: 215 €
  • om du lever ensam + leva plus: plus ytterligare behov ensamstående förälder: 135 €
  • att lämpliga hyreskostnader
  • och sjukförsäkring

OBS: om du bor inkomster och tillgångar för alla medlemmar i förmånen samfundet inte ensam beaktas. Även underhåll av barnets far eller barn underhållsbidrag från socialtjänsten måste anges!

Vad du vill lära oss? Och vad du vill från "Caritas" för få? Om nytt för mig, om det skulle vara ansvarig för betalning av sociala förmåner. I korthet: Worums gör?

Related questions

Mor Hartz4 avliden mottagare och lämnar 8-åriga dotter

Modern Hartz4 mottagaren är avliden. Hon efterlämnar en 8-åriga dotter. Flickan bor nu med sin far. Fadern har nu fått ett brev på grund av förvärvet av begravningskostnaderna. Han själv är gift med ett litet barn. Med mamma till sitt första barn, va

Är ekonomiskt stöd i den inledande lägenhet på Hartz4 & quest;

Vän till mig kommer från Thailand tillbaka, bodde där länge, han är närvarande här i Argentina en begäran. Kan han få ekonomiskt stöd till första leverans av sin lägenhet på Hartz4 ännu? Han har inga möbler. Och det kommer med völig tomma händer? Han

Minijob och hartz4

Jag har en 400 EU jobb u (efter timmar betalda) dessutom få hartz4 Nu är jag sjuk ... som betalade mig ekonomisk ersättning? Från företaget jag fick ingen sjuklön, eftersom jag får betalt först efter närvaro, dvs. timmar Snabbare och billigare rådet

Måste Hartz4 mottagare monetära inkomster från privata försäljning med eBay & quest;

När en av hans personliga egendom säljs saker på Ebay. Detta måste då underrättas om ARGE. reduceras sedan kanske Hartz4 prestanda? De ersättningar (€ 100 + 20% av allt ovan) gäller endast inkomst av tjänst, det vill säga från arbetet. Försäljning ut

får ingen hartz4 som jag sedan sjukförsäkring

Arbetslöshetsersättning rinner ut och får ingen Hartz4 hur jag sjuk försäkrade. Mus på 31/05/10 till sjukhuset som betalar sedan Din hälsa försäkringsbolag. Du måste tillåta ett avtal som inlägg du kommer att fortsätta att vara försäkrad frivilligt M

Besparingar i Hartz4 & period; Hur mycket kan ett par med 55 och 59 år

är lite löst, eftersom jag pratade med en vän som ekonomiskt smittade förmodligen mycket i problem. Han har förlorat sitt jobb för länge sedan, som väl har gömt och nu förmodligen slut på pengar. Hans fru är en hemmafru, barnen har flyttat hemifrån.

Har det påverkar Hartz4 & comma; om barnen tjänar som praktikanter Pengar & quest;

Hur ser situationen ut om föräldrarna eller ensamstående förälder Hartz4 får och barnen gå vidare till en utbildning och tjäna som praktikanter deras första lön? Om det som kredit eller har någon effekt? Nej, inte räknas, eftersom: Den § 7 punkt 3 nr

Om villkoren för Hartz4 möjligt och komma; om jag oförmögen och en heders Artister & quest;

Till min fråga Jag hänvisar hartz4 och är av förtroendeläkaren vid depprisonen och skriftlig misstänkt borderline arbetsoförmögen. Men skulle vilja ha en ehrenamt som domare kör skulle verkligen vara 1,5 timmar i veckan. Kan jag eller kan förbjuda mi

Hartz4 Promotion && halv, fotograf som småföretag "& semi, investeringar" och halv;

Jag arbetar för närvarande som en promotor och fotograf långsamt röra sig bort från Hartz4 .... nu vill jag lägga pengar från främjande av sysselsättning i min utrustning. Eftersom jag fortfarande Hartz4 mottagare för mig frågan om hur mycket jag kan

Hur kan jag finansiera levnadskostnader mellan hartz4 och pension

tills april fick jag hartz4, från juni jag får en månatlig pension som Hartz 4 betalas i förskott, pension men alltid i slutet av månaden jag har en leverans gap. Hur att överbrygga detta? Hej Gerhard58 som du är hur många Hartz4 mottagare under över

Hartz4 med 2 barn Alleinerziehend & period; & period; & period; & period; & period; & period; & period; & period, bara 130 & comma, 00 Euro & quest; & quest; & quest;

Hej, gör irgedwie mitt kontor inte rätt information ,, Viewiel eigetlich zuschteht mig. Det säger något Grob förväntade ?? Kan någon kanske ge n tips på hur jag skulle kunna räkna ut det ?? Bin enda föräldraskap med 2 barn, är den minsta 3,5 år gamma