B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

2012-04-09

Har jag tillbakadragande från Schweiz till Tyskland för att betala extra skatter och strävan;

Advertisement

Hej, jag förstår inte hela denna punkt och teknisk jargong, tyvärr, så jag skulle vara mycket tacksam för en kort enkelt svar på följande fråga !!! Jag arbetar för 3 år i Schweiz och bli 1 December 2016 åter bor och arbetar i Tyskland. Nu följande fråga, jag måste nu intäkterna från Schweiz nachversteuern (mindre. Redan betalat skatt i Schweiz) eller för att beräkna skattebeloppet för den produkt som erhållits i Tyskland i december lön den totala årliga intäkten som används och därför betalar jag om en stor mängd , men bara i december. Tack för din hjälp !!!

answers

Din bostad är bara från december till Tyskland igen, så måste du också betala skatt endast den inkomst som du får i december i Tyskland. Kanske får du även efter avslutad anställning eller bonus eller ersättning; Om de sedan beskattas i Schweiz, då detta omfattas av progression klausulen i tyska inkomster.

Man måste skilja på två perioder i frågan om beskattning.

  1. fram till den 30 november. Under denna tid har ingen hemvist / hemvist och är därför bara med inhemska inkomster i Tyskland - så begränsad - inkomstskatt.
  2. Från den 1 december, är du skattskyldig i Tyskland.

Detta innebär att det tar här beskattning tillströmning och i Schweiz förmodligen avsluta beskattning. Om båda är samma, vilket innebär att inkomsten i det andra landet är föremål för progression klausul för året till omlokalisering eller emigration. De hör inte hemma i systemet OFF eller N-OFF, men försättsbladet, till exempel från ledningen 98th

Den schweiziska inkomst är inte lätt att skriva ut, men de bestäms enligt tyska bestämmelser. Det är, till exempel, som anses vara en skattelättnad på 30 cent, oavsett vad den schweiziska skatterätten säger.

Related questions

Om jag skickar pengar varje par dagar från Schweiz till Tyskland - jag måste betala skatt och strävan;

Kära gemenskapen, Jag vill skicka var 2-3 dagar uppgår i tusental från Schweiz till Tyskland. Har jag något i åtanke? Har läst att beloppen under 12.500 € är inte anmälningspliktiga hur det ser ut när jag till exempel varje 2: a dag skulle nu skicka

Beskattning av företagspension som en klumpsumma från Schweiz i Tyskland

Från 7/2003 till 10/2009 Jag var i Schweiz offentligt. Tjänsten fungerar. Min schweiziska arbetsgivare för mig personlig in-företag försäkring betald .from 11/2009 Jag är tillbaka i Tyskland i öffenl. Tjänsten upptagen. Balansen Jag har i Freizugig.K

Där & LPAR; Frankrike & comma; Schweiz & comma; Tyskland & rpar; Jag bor och versteuere bäst på en aktivitet i Basel & quest;

Hallå Jag är 28, singel, bor i Karlsruhe och har de tyska och schweiziska medborgare, eftersom min mamma kommer från Schweiz. Nu har jag fått en plats i Basel med en lön på CHF 82000:e Mir är nu en fråga om var man bäst leva och betala skatt, även i

Återgå från Schweiz till Tyskland - är det schweiziska lön beskattas igen & quest;

Hej. Jag skulle vilja dra sig tillbaka från Schweiz till Tyskland i september 2011. Jag har arbetat vanligt 2 år i Schweiz och även anställd där. Om jag använder min schweiziska lön beskattas i Tyskland igen, även om jag redan har betalat i Schweiz f

Kontanter från Schweiz till Tyskland på gränsen

SALU människor, vill gånger kort kasta i det runda, om 10.000, - € som är mer än den tillåtna gränsen ta Schweiz till Tyskland utan att förklara det, per person eller per "transportmedlet" skall .... och dessutom vad en förklaring% gör så mycket

Utträde ur Schweiz till Tyskland med en make arbetar inspelning som beskattning

På grund av en riktad anställning Jag skulle vilja dra från Schweiz tillbaka till Tyskland. Den huvudsakliga hem min man och två av våra närvarande finns i utbildning / studie vuxna barn skulle förbli i Schweiz. Med mig en mindre (skola) skulle dra b

Vad är att få de billigaste pengar från Schweiz till Tyskland & quest;

Vad är att få de billigaste pengar från Schweiz till Tyskland? Min DKB och Commerzbank Bank ta både 12,5 € för att ta emot Fremwährungen och har identiska växelkurser (mycket bra priser även +/- 0,2%). Vilken bank är så billig och har goda valutakurs

Beskattning genom att överföra betalningen av en LV i Schweiz till Tyskland & quest;

Måste efter utbetalning (över 100 T-CHF) livförsäkring betalas av döden av en partner i Schweiz och överföra till DT. Konto skatt? Det handlar om en överföring från den schweiziska konto till tyska bankkonto. Pengarna ska i Schweiz om arv beskattas i

Termin utomlands i Schweiz och frilans jobb i Tyskland och period; Var gör jag måste betala skatter och strävan;

Jag gör en termin utomlands i Schweiz från veckan efter nästa. Jag frilans i Tyskland, som måste göras via Internet. Min bill jag presentera Tyskland. Jag Zahle fortsätter i Tyskland eller skatt Jag måste göra i Schweiz en deklaration? Snabb och bill

Abgeltungssteueur att arbeta från Schweiz till Tyskland

Hej, jag är bosatt och arbetar för närvarande i Schweiz. Om jag flyttar till Tyskland, vinster sedan från aktier eller fonder försäljning inkomst av kapital om aktier eller fonder som förvärvats efter 1.1.2009 men bosatt i Schweiz? Tack för ett svar.