B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

Pension direkt försäkring tjänstepension pension och plus; tjänstepensions pensionsfond Company pension 2013-06-20

Har företaget pensionssystem i katastrofen & quest;

Advertisement

Som lekman, jag har nu en gång trodde gjordes på tjänstepensioner, och om det är vettigt att fortsätta att betala in ett system som jag senare kan bara tillbaka får hälften.

Med den andra halvan, jag stöder försäkring, arbetsgivaren, sjukförsäkring och andra sociala fonder.

I syfte att stödja krisdrabbade banker och länder som har orsakat finanskrisen, jag saknar för närvarande pa ca 3% avkastning som är över 10 år redan 30% utan förstärkande effekt.

Egentligen borde vara senare något där, jag måste betala fullt sjukförsäkring och omvårdnadsavgifter, dvs. arbetsgivare och egenavgifter. Eftersom 20% är återigen åtminstone. Borta. Tendens här är verkligen ökar. Resultat från mina många bidrag, nämligen arbetsgivare, investerare, socialförsäkringsfonder, staten, den enda som drauflegt här och medför en risk jag.

Vad är bra är ett system där de risker och förmåner fördelas så ojämnt? Om jag har fel med mina slutsatser och min avsikt att ställa in betalningarna till företagets pensionssystem och framtiden med eliminering av VORG. även vidta åtgärder glupande gamar för mig, jag ber om rättelse

answers

Tyvärr, du måste komma överens med den bedömning: Här är en artikel från SZ cirka två år gammal men fortfarande aktuell.

Uppskjuten ersättning för pension inte att spara skatter och därmed göra avsättningar för pension: Staten ger bidrag när de anställda reser en del av sin lön till pension. Vad låter som en lukrativ investering, enligt en studie är ineffektivt: För många, kommer pensionen inte vara en god investering för pensionering. http: //www.sueddeutsche.de/geld/untersuchung-zur-betriebsrente-gehaltsumwandlung ...

Och dess konkreta fråga skulle vara?

Staten ger dig ingenting, varför skulle han. Så, betalar skatt och KV inlägg åldern av. Om du har en rimlig arbetsgivare, sedan "tjänat" detta ingenting för dig men ger dig också SV-sparande i form av ett AG subventions tillbaka. Vad "sociala fonder" berörda eftersom du betalar faktiskt genom reduktion av SV-bruttobeloppet ännu mindre, och få därmed också mindre ut.

Jag kan säga av egen erfarenhet, är hanteringen och övervakningen av tjänstepensionsavtal tidskrävande och kostar pengar logiskt.

Deras antal är inte till stor del obegripliga. Detta är naturligtvis beroende på din personliga skatte och inkomstsituationen, men enligt min mening finns det knappast en verkningsgrad på mer sätt att pension, under förutsättning att arbetsgivaren ger sina besparingar på personal.

Du låter väldigt bitter, vilket är synd grund av en extra pension finns inget annat sätt, måste det vara!
Din analys av pensionssystemet är inte heller riktigt, men nästan. "Huvud offer" Du och välfärdsvinsten anställd, gör definitivt arbetsgivaren. Jag har sammanfattats i denna spets och täckt med en provberäkning:
https://www.finanzfrage.net/tipp/betriebliche-altersvorsorge---wem-nuetzt-sie
Men om arbetsgivaren till ger ett bidrag till BAV, ser det annorlunda, då detta kan vara en lukrativ pension.

De låga räntorna är ett vanligt problem, investeringar ALL ränte närvarande, som kommer att ha gett upp hoppet på två år. Det är därför du bör ändå spara till pensionen!
A-aktier -baserade ytterligare finansiering kan vara ett alternativ, om du är du medveten om att dessa ibland också (betydligt) kan gå i den röda. Under en period som är längre än 15 år, är det fortfarande komma ut med en sparplan på en av de "stora" index men med en avkastning väl över inflationen.

Många bra svar, men jag prova en gång träns från en annan sida.

Om man redan betalar, sedan bättre du än mig.

Å andra sidan, om du verkligen tror zunsollen betala i ett system som ger dig tillbaka mindre än det egna insättning, sedan lägga tillbaka på annat sätt för åldern.

Jag z. B. betalar in i saker vorbedenken här över hela linjen (höger) varnas regelbundet eftersom jag har en utbildning som gör dessa typer av investeringar mindre farliga för mig.

Eventuellt finns det också för dig i det breda utbud av investeringsmöjligheter, det gap som passar exakt för dig.

den enda som drauflegt här och medför en risk jag.

Då skulle det vara bäst för dig, du kommer senare bara långtidsarbetslösa och så sjuk att du behöver års heltidsvård, så att du din andel infoga sociala fonder, rausbekommst igen.

Do not get me fel, eftersom jag önskar er en sådan sak, men kanske du funderar på att vem som helst kan bli ofrivilligt sådana situationer.

Vad skulle hända med alla människor, skulle vi inte ha vår välfärdsstat?

Om något zutaumelt konkurs, sedan finns det lagstadgade pensionssystemet och det lagstadgade sjukförsäkringssystemet. Tänk bara på baby boomers, som nu börjar gå i pension.

Man bör därför så mycket som möjligt för privata, det vill säga individuell pension och sjukförsäkring insats, eftersom de inte göra någon bedömning av en grupp människor till en annan och komma åt motsägelser problem, men formen för varje enskild reserver och pensionsbelopp.

Som lekman, har jag nu gjort mig en gång trodde

Precis som det är. Dina tankar är ett resultat av halv kunskap. Är inte så enkelt pension.

Sitta tillsammans med en kompetent pensionsexpert och låter dig visa av Schichtenvergeich vilket skikt och vilka försiktighets passar för dig. Så du kan fortfarande tror att något här några detaljer redovisas.


Den verkligt viktiga frågan för pensionering bör läsa: "Vilken pension är optimalt för mig"? Pensionen är indelad i 3 lager sedan 2005. Layer en grundläggande vård: lagstadgade pensionsförsäkringen och folkpension (Rürup pension). Layer 2 tilläggspensioner: företag pension och Riester pension. Layer 3 Investeringar: privat pensionsförsäkring och kapital livförsäkring och aktiefond sparplaner etc. Varken den optimala lagret inte heller vilken typ av pension du kan fasta regler. Någon form av pensioner har olika kostnader för att spara för samma nettopension. Därför är det viktigt att före ingåendet av någon pension en kvalitativ och kvantitativ jämförelse skikten utförs. Eftersom det finns en stor skillnad om du måste betala från den betalda pension eller skatt och vilka försäkringar eller inte.

exempel:

Man, singel, 34 år gammal, leverans gap från 67 års ålder 540 € per månad (= krävs nettopensionen)

För att täcka underskott på 540 € / månad netto, efter bruttopension varje skikt och formen tillhandahållande krävs:

 • Basisrente 779 €

 • Direkt försäkring, pensionsfonder, pensionsfonder: 1050 €
 • Pensionsfond, pensionsåtagande: 1050 €
 • Riesterrente 779 €

 • Privat livränta 568 €
 • Investeringsfond utbetalningsplanen: 690 €

Den erforderliga bidrag kostnadsbas för att täcka utbudet gapet är, varje lager och formen tillhandahållande:

 • Folkpension: 210 €

 • Direkt försäkring, pensionsfonder, pensionsfonder: 302 €
 • Pensionsfond, pensionsåtagande: 302 €
 • Riester pension: 210 € (detta kommer inte att täcka hela underskottet)

 • Privat livränta: 110 €
 • Investeringsfond utbetalningsplanen: 116 €

Skillnaden mellan bruttopension och nettopensionen är skatter och avgifter för sjukförsäkring. Utgående från de olika bruttopension, är mängden månatliga utgifter naturligtvis annorlunda. Vid fastställandet nettokostnaderna nämligen de olika statliga incitament och olika avkastning pensionssystem har ännu inte ingår.

,

Det beror till stor del på omständigheterna. Och det inte passar för alla.

Men om privata sjukförsäkringar och full-AG bidrag, då det är en bra förebyggande produkt.

När lekmän att tänka ...

 • varför du bara ska få ens hälften tillbaka i pensionssystemet?
 • Jag skulle föredra att betala i pensionssystemet än i DRV
 • du stöder med halv varken försäkringen blir AG det ingenting om hur sjukförsäkrings stöd och andra sociala fonder? De får inga pengar från dig, tvärtom, även ta en mindre
 • Vad tycker du inser att du saknar för närvarande 3%?

Har du mycket halvhjärtat informerad och bor nu din Koncentrerad Halbwissen här om dig. En riktig samråd i ämnet tar tid och information, som jag inte enbart hacka här.

Vad gör avsättningar för glupska gamar och som du? Alla mycket polemiskt, svampiga och utan tekniska grunden.

Det är en intressant fråga som jag frågade mig själv också. Således är en förändring till en annan leverantör nciht så lätt om arbetsgivaren är bunden av företaget.

Det tvingar dig inte din välförtjänta pengar i "dåligt" att sätta penningsystem. Stor chans = Hög risk

Bara att gå i aktier och fonder. Låt oss se om du ska vara nöjd med och har större framgång.

Alltid de dåliga bankerna är alltför svepande.

Related questions

Företaget pensionssystem fortfarande relevanta & quest; När betalas & quest;

är ett företag pension fortfarande vanligt? Jag hör bara från mina föräldrar eller deras bekanta därav, inte med den yngre publiken. Och om det fortfarande finns tillgängliga när du får pengar när du har rätt till betalning? Sedan 1.1.2002 har alla e

Vem ska betala företagets pensionssystem i fallet med en lång tids sjukdom & quest;

Jag har ett företag pension. För detta ändamål, en teoretisk fråga: Anta att jag blir sjuk och måste exponera längre sikt. Efter 6 veckor mitt påstående löper på löner och sjukförsäkring kommer att täcka deras del. Hittills allt klart. Men hur är det

När var företagets pensionssystem i Tyskland

Så jag menar, hur länge har BAV, ingen rätt till det. Den Wikipedia säger: Historisk: 21 december 1974 till 31 december 2000 tio år åtagandeperiod och 35 års ålder år intjänande var nödvändiga. Förutom det fanns förordningen att åtagandet av åtminsto

Företaget pensionssystem misslyckats med att ge

Hej! Under några år har jag betala för min pension a. Två år sedan, har jag ökat beloppet. Jag har gett dessa belopp aldrig Lohnsteuerjahresausgleich. IRS kallar för närvarande höga skulder och motsvarande skattebetalningar. Kan jag dra av dessa belo

Kan du köpa upp en rad av ett företag och quest; & quest; Istället hela företaget att köpa och quest; & quest; & quest; & quest;

Ja, kan du köpa en division. Den potentiella säljare är kanske glad över denna del för att bli av med, eftersom han vill fokusera på andra affärsmål eller massor av andra platser har. Förvärvaren kan ta med en meningsfull strategi för sektorn och är

Henkel bygger varumärke erbjuda längre från-vad företaget planerar så att & quest;

Henkel minskar Markenangebot- vilken bakgrund betyder detta? Bör aktieägare notera något här? det skulle vara bra att veta var du fick denna information och hur sådan anmälan formulerades. Henkel minskar varumärket erbjudande det är en meningslös utt

Om Sammanläggningen av Conergy en möjlighet för företaget och för investerare & quest;

Om Sammanläggningen av Conergy en möjlighet för företaget och för investerare? Om företaget är intressant på grund av nya investerare eller det är troligt att aktieägarna först måste vidta ytterligare förluster att köpa? vid en aktiesplit, är det egn

Hur är skatte natur & comma; om företagets anställda ge något & quest;

Idag verkligen någon lindring beviljats ​​av ett företag till sina anställda bör beskattas därefter. Till exempel, om bolaget deltar i bolaget vid en julfest av dess avdelningar: Säg räkningen för firandet kommer till en anställd på avdelningen. Fakt

att arbeta Timephased spara upp till Sabbatjahr- vad händer om företaget går i konkurs & quest;

Kan du skydda effekten som en anställd, som i händelse av konkurs av företaget inte är den sparade kredit gå? ni talar om följande fall: du avstå från en del av innehållet och / eller arbeta mer för att fortsätta att få löneutbetalningar i sabbats fa

Är företaget ansedd kurir Guld & quest;

Alla som känner till företaget Gold kurir och kan berätta för mig om det är legitimt? Jag skulle vilja skicka några gamla smycken där, för att se vad de föreslår Akaufspreis mig. Gå till juvelerare med dig runt hörnet, vilket kan också allvarligt gul

0
Views
0
Ccomments