B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

förhållanden konsumentskydd Ångerrätt konsumentskydd och plus; tillbakadragande 2012-05-11

Handel med ägare av AGB utesluta & comma; konsumenträtt

Advertisement

Jag har handlat som privatperson på ett företag via Internet en artikel. När jag fick artikeln, insåg jag snabbt att det inte uppfyllde mina önskemål och ville använda min ångerrätt. Företaget hade mitt uttag tillbaka med hänsyn till $ 1 av dess villkor. Där har företaget uppgett att det är endast med intellektuella människor.

Här är ett utdrag av användarvillkoren:
*
1. räckvidd
dessa villkor (GTC) för alla leveranser och tjänster Raypack KG till företagskunder.
Försäljningen är endast industri, handel, hantverk och handel.
Alla priser är € -Nettopreise och är exklusive moms. *

  1. Kan företaget som något ganska effektiva i dina villkor?
  2. Hade företaget inte kontrollera om jag driva ett företag?
  3. Om konsumenten så juridiskt giltigt, jag känner som fortfarande ganska förlöjligas?

answers

Först: Politik är inte lag, men de är även ineffektiva om de inte överensstämmer med gällande lagar !!!

Det är antagligen ett klumpigt försök att dra nytta av dig - eftersom köpet på Internet Fernabsatzrecht gäller och därmed kan du enkelt lita på § 312 BGB tillbakadragande och åter i distansavtal. Oavsett om du utöva förvärvs inte är inte relevant, är det viktigt att ett köpeavtal har ingåtts, och du kan göra dina rättigheter.

Du kan få lämplig form bokstav i konsumentcentrum.

kan fast Lägg Villkor till vad du vill. Den enda frågan är om detta är effektivt.

Jag vet massor av försäljare som säljer endast till återförsäljare. Eftersom mycket vanligt att kräva in handlingar för kommersiella.

Testet huruvida detta är så effektiv, bör du lämna juridiskt kvalificerade personer. Jag föreslår att du går med ärendet till konsument. Det kommer att råda dig i din sak och denna leverantör visa de sedan är korrekt. Som jag ser det, är på grund av misstanke om konkurrensbegränsande beteende och som skulle kunna tillrättavisa konsument.

Related questions

Efter GmbH försäljning är tidigare ägare geringf & period; Arbetare & comma; han kan strävan pengar föra Fa &;

Är det problematiskt om man accepterar en GmbH, fortsätter tidigare grundare att fungera som en mindre anställd och förfinansiering av varupengar från sina privata tillgångar till den nya innehavaren? Har man ha något reglera notarie eller är muntlig

Hur kan du utesluta & comma; denna lag Barn tillgångar från gården fick & quest;

Hur kan Mr A. ange att hans egendom går bara till sina egna barn och deras barn och få lagen när det gäller för tidigt födda barn Versterbens barn till den avlidne inte arvet sedan till sina barn om det samma? Detta kräver inte regleringen. Bredvid h

Min fru & comma, har registrerat sin handel som mikroföretag och privat försäkrade & comma, vi gifta

Min fru har lämnat in sin handel som mikroföretag och privat försäkrade, vi gifta nu omgående! Finns det då möjlighet att försäkring på min KV? När hon har loggat take är relativt oviktig. De undrar hur deras inkomster. Wen det är inte mer än 360, -

Har mina föräldrar ärvt & period; Vill min 2 & period, man trots Testamant från obligatoriska delen utesluta & comma; Hur & quest;

De ärvda tillgångar senare falla till mina barn och inte min man som jag kan jag bin.Wie gift bara sex år trots testamentet obligatorisk del affär, eftersom det är mitt arv. Snabbare och billigare rådet om arv. Kompetent, av certifierade advokater. B

Jag måste betala som ägare av fastigheten manager & comma; även om Curr & perioden; ännu inte beboe är & quest;

Vi har nyligen återvänt från en utvecklare en Curr. Köp. Keys var den 10 september, som fortfarande finns brister loggas och kan korrigeras av utvecklaren 15 oktober. På grund av defekter (fuktig vägg), är lägenheten inte beboelig och du kan inte stä

som kan som ägare i fastighetsregistret är & comma; Endast makar och släktingar och quest;

eller så kan du även om du är enda köp med en bekant eller vän längs fastigheten och sedan enbart tillsammans i fastighetsregistret? Du kan också köpa en komplett främling ihop en hel del. Det faktiskt finns en mängd olika skäl. Det spelar ingen roll

Kan advokat samma ägare och sol, innehavaren & comma; föraren och framsätespassageraren representeras av en slump & quest;

1 maj advokat på grund av en trafikolycka ägaren av bilar att hävda sin skada på egendom, som representerar drivrutinen för kroppsskada och passageraren som det var för hans personskada? Jag frågar detta ur passageraren, som jag noterat en oroande ov

3 Jobb: Kan du under utbildningen & sol; Logga studera en handel och även en deltidsjobb har & comma; måste man överväga vad & quest;

Hej alla och att det är så här ... Jag är för närvarande i mitten av min utbildning / mina studier och vill dessutom ha lite pengar verdienen.Ich möjligheten i omvårdnad (två gånger i veckan) och även som konsult i försäljning till arbete, och jag de

Schäuble föreslår land händelse och tid; från euroområdet utesluter & comma; det skulle vara så lätt att gå & quest;

Countries're helt involverade i euroområdet (samma valuta, ECB etc). När behöva lämna euroområdet, skulle det då vara i landet, den valuta som fanns innan euron? Är det ens möjligt? En uteslutningsmetoden inte tillhandahålls och är för närvarande int

Ägare vill Hausteil tår & comma; kan kräva rörliga kostnader när du flyttar ut och quest;

Om ägaren önskar, tar det en av inom 2 månader, eftersom han vill riva den del av huset, kan jag sedan be om flyttkostnader från honom? Snabbare och billigare att rådet arrende. Kompetent, av certifierade advokater. Begär nu: www.expermondo.de Housin

0
Views
0
Ccomments