B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

Hartz IV ARGE Grundtrygghet arbetslös ARGE & plus; grundtrygghet 2012-03-18

grundtrygghet fo arbetslösa

Advertisement

trängande behov av rådgivning.
Det handlar om min arton år gamla son som rapporteras till skolan vid arbetsförmedlingen som arbetssökande. Han inte längre vill fortsätta att leva med oss ​​eftersom vi lever mycket trånga och han inte har ett rum. Dessutom kommer det allt till gräl mellan honom och min make (inte hans leibl. Far) Jag vet att jag är ansvarig för honom till 25 och måste låta honom leva med oss. Idag var jag på ARGE eftersom jag hoppades att det skulle hjälpa mig, men som jag sa direkt att tills han är 25 år gammal, måste jag betala för det. Hur är detta, men med grundgarantin för arbetssökande? Vit kanske någon av er om det. Min son vill äga lägenheten. Är det möjligt?

answers

God kväll,

dottern (22 år) min partner inte längre bor i hans föräldrars hushålls 2008. hon flyttade till sin pojkvän, är också Hartz IV mottagare.
För tre veckor har hon separerat från sin pojkvän. Vi själva har en trerummare. Vi lever i treor i denna lägenhet. Den andra dottern mitt levande följeslagare är 16 år.

På fördelarna var Agency ARGE Sebnitz 22-åriga dotter fick veta att det men med 16-åriga dotter har att dela rum måste själv flytta tillbaka i med sin mamma och.

Enligt min mening är detta oacceptabelt. Kan du eller du hjälpa mig där?

Nej, de grundläggande förmåner för arbetslösa kallas ALG II.

Eftersom du är en gemenskap av behov. Om sonen inte har ett rum, vilket beror på honom med 18, men du bör återigen gå till ARGE, eftersom det kan eventuellt göra något.

Älska Urmelchen att Argentina betalar men grundgarantin för arbetssökande, även känd som Hartz IV. Men ungdomar under 25 år måste fortsätta att bo hemma, betalar Argen dem några fördelar. Eftersom stora undantagsfall, om det finns en sådan stor inhemsk Steitigkeiten med t.ex. fysiska altercations. Om din son skulle hitta en utbildning, då han kan ansöka om yrkesutbildnings stöd från Arbetsförmedlingen.

Minst en gång (tidiga timmarna av Hartz4) var det redan 17 år gammal får ta en lägenhet och begära ALG2 ...
(Vid den föreskrivna tiden för spänning, eftersom lagen har använts som sådan)

Tyvärr, men jag vet inte om denna passage har ändrats ... tyvärr

Minst en gång (tidiga timmarna av Hartz4) var det redan 17 år gammal får ta en lägenheten och begära ALG2 ... (vid denna tidpunkt anges spänning, eftersom den lag som har använts som sådan)

Grundtrygghet är att: de som fullföljde 65.Lebensjahr och de som fyllt vrida 18 och är permanent helt arbetsoförmögen. Den grundläggande fördelar anges i kapitel 4 i SGB XII. "I motsats," skiljer ALG II från Grundsicherung.Als intjäningsförmåga är en person: regelbundet kan arbeta minst tre timmar. Om din son ta bort "kommer att", han rekommenderas en Worker plats. För din speciella fall: Du är inte ensam ansvarig! Se även under rubriken: underhåll.

Related questions

Varför skillnaden mellan grundläggande trygghet vid ålderdom och grundtrygghet för arbetslösa

Jag får Grusi åldern. Vill tjäna lite, utan Euro wird- avskalade medan det fortfarande går bra -så jag har råd med något mig. Varför kan inte det, men de arbetslösa med grundtrygghet får det !!! Eller har jag missförstått vad. Varför denna skillnad.

Hur kan jag räkna ut om jag får grundtrygghet

Finns det för mig tillfälle sig errechenen om jag hävdar att grundtrygghet? handlar om Grundscherung, det vill säga tjänster för personer som befinner sig utanför arbetsmarknaden nciht tillgängliga, eller ALG II? För Alg II där denna räknare: http://

Pays de grundläggande säkerhets officiella begravningskostnader för avlidne make

Mina föräldrar fick grundtrygghet. Nu är min far är död. Begravningskostnaderna ställdes min mor beaktas. Med räkningar var jag på grundläggande säkerhetstjänsteman och tjänsteman sade byrån skulle ta över begravningskostnaderna, om (förutom min mamm

Har jag en bil besitztn

Kan jag har en bil och låta mitt namn när jag grundtrygghet hänvisning? Du var redan svarade att det gör någon skillnad om du får grundläggande fördelar som arbetslösa (= ALG II / Hartz IV) eller folkpension. (Vänligen ge detta till alla frågor.) Om

Grundtrygghet och sol, inkomstgränsen

Hur hög är oskadliga inkomstgränsen för pensionerade par, som rör pension och grundläggande säkerhet? Jag får också Grusi- åldersrelaterad. Gör mig en heders 128, - per månad detta, men det kommer att dras från den grundtrygghet! Varför var nyligen m

Jag förstår inte grundtrygghet

Jag gick med 60 att gå i pension på grund av mitt funktionshinder "50% G" mig gjorde inte längre Resilient. För övrigt, förbättrade jag min pension av 730 € på något som har hjälpt mig. Eftersom några veckor mitt funktionshinder har blivit värre

Grundtrygghet i studier med 37 & quest;

Jag är 37 år och avser i över 4 år harts IV. Nu vill jag att studera, men jag får på grund av min ålder ingen BAföG. Job Center har nu målat mig alla tjänster och informerat mig om att jag kan ansöka om några fördelar för grundförsäkringen i arbetsfö

Arv i grundtrygghet och quest;

Tänk dig följande situation: En kvinna gäller eftersom fullständig invaliditet grundtrygghet och bor på hennes föräldrars hus (med dessa). Vad händer om båda föräldrarna dör och hon ärver som enda barnet i huset? Måste de sedan a. att återbetala de s

Grundtrygghet och sol; Inlösen på för mycket pengar på kontot och strävan;

Hej! Min 24 - åriga dotter är mentalt handikappade och är grundläggande säkerhet, förtjänar också 99, - € / månad. Du är inte en massa pengar, de flesta av oss att betala. Vi höjer alltid bara 200, - € på kontot, så nu var 7000, - € på kontot med en

Grundtrygghets och arbetslöshetsersättning

Jag hänvisar pension eftersom jag redan 68 år gammal. Nu ville jag att ansöka om grundläggande säkerhet. För att jag behöver från arbetsförmedlingen heter. Avvisande brev för mig och min fru. För mig var det inga problem, men för min fru. Detta är 62