B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

underhållsbidrag studerande bostad frilansare frilansare och plus; student 2013-05-11

Frilans rapport i första eller andra hem & quest; Fortsatt utbetalning av barnbidrag & quest;

Advertisement

(Efter jag skrev på gutefrage.net och var här mer gerführt, så bli inte förvånad om någon hittar samma fråga med samma text i google någon annanstans)

Hej Kära människor på Internet, skulle jag ha några frågor för frilansuppdrag under studietiden. (Vänligen fråga om jag inte kan arbeta frilans, med innebörden jag har redan frågade tillräcklig).

Jag har nyligen flyttat till Berlin och vill nu göra några pengar förutom mina studier hittills min huvudsakliga hemvist rapporterades i mina föräldrars hem i Bayern och jag höll först för jag ansåg att jag hade för mitt barnbidrag (24 och studerande). Den första frågan: Måste rapporteras till mina föräldrar att få min huvudsakliga bostad till barnbidrag?

Dessutom, om så är fallet, jag måste frilans anmäla mig på mitt andra hem eller på min primära bostad? På grund av det stora avståndet, är det helt klart att det skulle ge mig något hårt, spontana gånger ner att rida och ta hand om allt viktigt.

Jag hoppas att ni kan hjälpa mig. Jag är också medveten om att jag inte kan komma ut i barnstöd under en viss ersättning, etc.

answers

Barnbidrag: nej, spelar ingen roll.

När det kommer till ett företag registrering eller frilansare i strikt mening? Spelar ingen roll var du gör det. När sätet för kommersiell närvaro skiljer sig från den huvudsakliga bostaden, måste du göra en ytterligare resultaträkningen vid huvudkontoret i grenen och resultatet strömmar in i inkomstdeklarationen hemma. Så en form mer.

lycka till

Barmer

Måste vara registrerad med mina föräldrar att få min huvudsakliga bostad till barnbidrag?

Nej. Rätten till barnbidrag föreligger,

  • Om du har ett barn
  • när m Inland är hemvist eller vanliga vistelseort
    Barn är i första graden till den skattskyldige relaterade barn eller fosterbarn.

Barn endast övervägas om

  • de är ännu inte 18
  • redovisas eller över 17 under 21 och inte i ett anställningsförhållande med ett bemanningsföretag i Tyskland som arbetssökande
  • vara eller över 20 under 25 och för en ockupation (+ more)
  • eller mer än 17 och på grund av fysiska eller psykiska funktionshinder inte kan försörja sig själva.

Ser du något hemifrån?

Jag är också medveten om att jag inte får komma ut med barnet stöd över en viss ersättning

... Eller ser du vad av ersättning?

Beslutet första / andra hem är endast relevant för frågan om andra hem skatt och eventuellt för två hushåll.

För att få stöd barn?

Det kan vara att du "få". Rätten till men gör dina föräldrar / fosterföräldrar.

Related questions

Min son är 25 men wieterhin i Utbildning & period; Kan han fortsätta att få barnbidrag & quest;

Min son var 25 år gammal i februari i år och slutfört barnbidrag betalningsordern. Han är fortfarande i utbildning. Faktiskt en andra utbildning, eftersom han inte fick lära sig mer om grundläggande hälsofrågor sitt första jobb, enligt rapporter. Kan

Streifbandverwahrung & period; Bank meddelade mig och period; Kan jag lämna mina e-delar denna hem & quest;

Min depåbank ING-DiBa AG nu ändrar sina villkor för direkt insättning 31.05.2009. Streifbandverwahrung inte längre ges per 01.06.2009. Jag skall överföras till en förberedd för antingen det totala beståndet av ett annat kreditinstitut eller banken öv

Är det värt det för närvarande verkligen köpa ett hem & quest;

Överallt du läser att tiderna är gynnsamma för att köpa ett hus här. Är det verkligen så eller det kan till och med vara värt att ännu bättre gånger för att underhålla än den aktuella tiden? Den avgörande frågan är förmodligen verkligen om att köpa f

motståndare olycks vägrade & comma; underteckna Olycka Rapport & comma; Jag alla sedan försäkrade & quest;

Hade en kollision i dag efter jobbet på vägen hem. Det finns ingen stor skada, men jag har i verkstaden. Den kvinna som är på den körde mig med sin Mercedes tillbaka, har vägrat att skapa en rapport olycka med mig. Är inte obligatoriskt? Kommer min b

Om en är skyldig att underteckna ett andra hem & quest;

Om en är skyldig att underteckna ett andra hem? Antag att det finns en plats där det inte finns någon andra hem skatt. Tack! Vanligtvis ja. men beror på staden. I Berlin till exempel, måste du logga in om du är mer än 6 månader där, om du har ytterli

Med vilket straff måste räkna & comma; om man inte registrera sitt andra hem & quest;

Vi pratade nyligen om, som faktiskt rapporteras av mina vänner hans andra hem. Finns det en straffavgift om du i studier inte registrera sitt andra hem i staden? Hur styrs? Och straffet beror också på om du skulle behöva betala en andra bostad skatt?

Företagets bilar och komma; andra bostad och LPAR, Property & rpar; & comma; flera resor hem & quest;

Hej Alla, Jag kommer nästa år på ett nytt jobb; Detta är ca 80 km bort från min primära bostad. Jag får en tjänstebil för privat bruk. Det breda utbudet skapar naturligtvis en betydande skattepliktig penning. Jag undrar därför zuzulegen ett andra hem

Finansiering Hem quest igen;

Hej, min fru och jag har länge letat efter ett fint hus. Vi har nu funnit en, kommer huset kosta € 170.000. En rapport skapas 183.000 €. Huset är i ett eftersökt område har dock ingen stor anledning. BJ: 1990 och allt är redan isolerat till källaren

Behöver jag en separat hemförsäkring för ett andra hem & quest;

Om jag har ett andra hem, jag har för den här egenskapen sedan ditt eget hem försäkring för att slutföra, eller kan jag också med den befintliga hemförsäkring för min huvudsakliga bostad sammanfatta? Tack! Ett andra hem eller lägenhet på barnet, som

Bostadsbidrag från Hartz 4 trots andra hem & quest;

Kanske någon vet en bra råd här. Jag har fallit under flera år enligt lagen, att jag är under 25 år gammal och deras föräldrar är ansvariga för mig. Ett funktionshinder, gav mig tillstånd vid denna tidpunkt inget sätt att göra mig börja att fortsätta

0
Views
0
Ccomments