B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

2012-08-12

Försäljning av ett enda rum i en fastighet

Advertisement

Hej gemenskap,

vilka kriterier beräknas som försäljningspriset för ett enkelrum i en fastighet? Vi vill sälja ett rum i källaren med ca 14 kvm. Men går rummet tillbaka ut direkt på den underliggande trädgården, med ett stort fönster. Så det är ingen källare i egentlig mening, utan snarare ett slags lounge, som är tillgänglig från källaren av huset. Kan t ex användas som ett sovrum eller hobbyrum.

Vad jag ser är en ungefärlig uppskattning av storleken eller ens antydningar, vilka kriterier är en sådan sak kan beräknas utan att behöva gå till samma mäklare.

Merci någonsin,

malide62

answers

Ägandet förefaller klargöras och delas det är tydligen också.

Om jag måste ta det till en mig helt okänt objekt i en okänd plats, en värdering som KMV, så priset räntekvot är den enda ledtråd där. Så du tar hållbart uppnås årliga netto hyra * 20 och har en ungefärlig ungefär inköpspriset. Vad hyran skulle kunna uppnås?

Som skiljer efterfrågan (som bestämmer priset) mellan en universitetsstad eller nuvarande fästen såsom München och på landsbygden, där man får vad mycket dåliga hyresgäster på ett sådant sätt är enorma, är du säkert medveten. För detta får du ett förråd intill ingenting, ett kontor som kan (låter mycket lämplig för) lite och för en lägenhet lite mer.

Om du inte hinbekommst bostäder (det saknar riktig bad) bör det vara svårt med hyran. För Hobbyräume mer omkring 2 € / kvm efter för kontor med handikapp, desto mer runt 4 - betalas 6 €. Fortsätter så (du ber om en uppskattning för en mig helt okänt objekt) (2 € * 14 kvm * 12 månader * 20 (Multiple) = 6720 € till (6 14 12 * 20) 20.000 €.

I en galen situation i München (i fallet Schwabing nära universitetet), men gör bara marknadspriset och om det helt enkelt gånger 3500 € / kvm kallas, finns möjligen på grund av de låga absoluta värden även de som vill betala det, remodels och en student quartered där. Det finns amn men nöjd med en KMV från 25 Om du därför sedan förväntar sig 12 € / kvm * ​​14 * 12 * 25 = 50.400 du vet, förväntas eftersom det.

Nu (uppenbarligen) eftersläpande underhållet kommer till huset. Han gör massor till salu! Antingen köparen inte behöver delta eller måste man räkna med en minskning av mängden tillskrivas honom kostar.

Mitt tips är att ingen kan ta objektet samt en som har bott i huset. Lönen då också tredjedel mindre.

Speciellt när på grund av den absolut liten mängd två kan tänka att köpa det, bör ett samtal mellan de två leda till en realistisk resultat.

Antag att motsvarande partiella deklarationer görs, att detta utrymme definieras med eventuellt intilliggande Räumchen och organ som "farmor" och betraktas som en fristående enhet och utvisas. Lägenheten har alltså sin egen fastighetsregistret ark och kan säljas separat så.

Utan förklaringen om delning, kan du inte sälja rummet självt, men bara hyra.

Det är nödvändigt att skilja mellan "värde" och "pris". För befintliga ägare i huset utrymmet är möjligen mer intressant än för någon ny, som fortfarande har detta hus ingen relation.

Naturligtvis kan du dela upp utrymmet i areaförhållandet. Tre condos Skulle så kanske vardera ca 80 m till kanske 100 tusen euro, dvs. byggnaden som en fullständig vardagsrum skulle vara med max. utvärdera 17 500 euro. En utslags blir det för lagringsplatsen, som effektivt du vielleict den övre gränsen på max. hitta 14000 EUR.

Hur är isolering av golvet? Finns det en värmare? Hur är väggarna isolerade? WC / badrum? Hur är tillgången till rymden?

Vardagsrum är utrustade med 1000-1500 euro / m för att bedöma hans (beroende på utrustning), medan rena källare värderas till 30-50% av det priset. Har rummet så snarare en källare natur, då de skulle täcka cirka 5000 euro.

Förmodligen är ett bra värde någonstans i mitten, kanske på 8,000-10,000 euro. Men eftersom jag inte kan bedöma detta utrymme och speciellt inte vet om detta utrymme är nu i en mycket konkurrensutsatt universitetsstad eller en trevlig by på landsbygden, siffrorna är alla bara vilda gissningar. Kanske kan du baserad på fakturan standarder ja baserat på jämförbara fastigheter i området (immoscout24.de är det en bra källa) förstå.

malide:

Vi får bara framåt om du pärla oss exakt objektbeskrivning. Lydelsen av posten i fastighetsregistret platt eller delägarskap fastighetsregistret samtal. Jag tvivlar på att bildas endast för ett rum villa och är registrerad som sådan i fastighetsregistret är ..

Vad vill du !! Vem äger huset? Finns det en husägare förening? Eller ägar EH? Kunde gå bara när "källaren" rummet (detta 14m²) oberoende och registrerade egendom (enligt förklaringen om delning) är en av er, och kan användas som livsrum. I ägar men även i en hyrd EFH detta alternativ förmodligen inte ges. Hälsning Z ....

Är egenskapen eftersom uppdelad i en egen bostad? Jag kan inte tänka mig att eftersom denna beskrivning och därför ärendet redan avgjord. Från ett hus kan skäras några skivor. Utan att etablera en PATH, som sedan kräver också en post i fastighetsregistret, är det omöjligt att sälja delar av en fastighet.

Related questions

Kan jag insisterar på försäljning och strävan som arvtagare till en fastighet;

Jag är inte i samma situation som arvingarna, lyckligtvis. Men jag är rädd mycket när min mamma lämnar oss. Min bror desperat behov av pengar, så jag har att förvänta sig, som han vill sälja vårt hyreshus. Kan han insisterar? Finns det alternativ? Sn

Skillnaden mellan möblerade och omöblerade boende i ett rum och quest;

Hej det gäller varsel för en enda rum som hyrs ut. Finns det en skillnad i meddelandet om rummet är möblerad eller inte? Snabbare och billigare att rådet arrende. Kompetent, av certifierade advokater. Begär nu: www.expermondo.de leta efter tider i §

Försäljning skatt sparande konstruktion

Hej! Jag har en fråga till er om försäljning kontroll. Jag har hyrt en fastighet som används som en nattklubb och är för närvarande överväger huruvida jag säljer det så småningom. Men mig försäljning skatt är här en skamfläck. Jag har en son, som jag

Hus finansiering utan självrisk och quest; & quest; & quest;

Jag och min man var tvungen att expandera Betrakta vinden i min mors hus. Eftersom vi inte har några besparingar och min mamma tror att vi inte få ett lån, frågade de om vi är inriktade oss att fortsätta att leva för evigt, Fals ja hon menade vi då j

Måste Hartz 4-mottagare sälja sin egendom och strävan;

När en Hartz-4-mottagare har fastigheter, måste han sedan sälja, eller han fortsätter att ta emot ALG II? En tillräcklig hus din att behålla. En lämplig bil du kan köra på. Och vad som är lämpligt? ... Det är en bra fråga! Det finns bara riktlinjer.

kan förhandla Egenskaper Pris & quest;

Hej! Min man och jag planerar att köpa en enda familj hem. Men vi båda har ingen erfarenhet på detta område. Eftersom vi redan har hittat ett objekt, jag undrar om det finns tjänsteleverantörer tar över prisförhandlingar. Har någon erfarenhet? Vad är

föräldrar Hartz4

Hej! Jag fick en gång en rent teoretisk fråga som just har kommit till mig när man läser en artikel. Följande fall jag försöker lösa. En man ärver hans (abbezahltes) föräldrahemmet (vardagsrum om 150sqm) i stadsnivå by (ca 15 km från staden). Han har

Yrkes College & LPAR, föräldralös och rpar; Office kommer inte att betala och exkl lägenhet;

Hello första, Jag är 23 år gammal har startat utbildning från en sjukgymnast men tyvärr misslyckades. Nu skulle jag vilja starta en ny utbildning som ett vårdbiträde redan hade hittat ett arbete. Jag bröt bara upp med min pojkvän och har ett enda rum

Risk att köpa spanska statsobligationer och strävan;

Hur riskabelt dina beräkningar inköp av hög ränta spanska statsobligationer för privata investerare einKann inte spara vilja och stöd från ECB, IMF och EU är, när det gäller risken. Ska vi helt misslyckas RÄKNA? Med sannolikheterna är en sådan sak -

Kompletterande sjukförsäkringar för barn - vad du betalar som & quest;

Har någon erfarenhet vad kostar tilläggsförsäkring för barn (sjukhusvistelse i 1-2 bäddsrum och överläkare vård)? Mellan 3 och 10 € per månad. Men här också uppmärksamma prestanda. Rooming-in, inga begränsningar för goa höjd utan även transportera oc

0
Views
0
Ccomments