B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

2017-10-18

Företagsavtal eller kollektivavtal & quest; Vad är sant i den offentliga sektorn och quest;

Advertisement

Hej, jag arbetar i ett allmännyttigt företag inom den offentliga sektorn. Samtalet kommer att betalas ett schablonbelopp för ett driftavtal med 20,00 € / dag. Min hänvisning till det befintliga kollektivavtalet kommer att avvisas med hänsyn till driftsavtal, men som jag tror är inte lagligt. Enligt kollektivavtalet där måndag till fredag ​​2 gånger timlönen och på lördagar, söndagar och helgdagar 4 gånger timlönen betalas. Jag avstår per vecka på standby ca.120,00 €. Det kan inte vara rätt? Jag allvar funderar på om jag ska försöka mitt arbete rättsskyddsförsäkring. Vad tror du? Är det möjligt att du kan stämma för lite vilja fick pengar? PS företagsavtal är från 2007. Jag ser fram emot era svar. Tack på förhand

answers

Styrde företräde kollektivavtal är i § 77 punkt. 3 operation (BetrVG), kompletterat i den inledande meningen i § 87 WCA. Dessa två bestämmelser är grundbultarna mellan driftsavtal och kollektivavtal. Slutsatsen av en BV även blockeras när det är hänförlig till poster som redan brukar regleras av kollektivavtal enligt § punkt. 77 3 WCA. För alla, särskilt för de anställda i en påverkad operation innebär att ett företag avtal som strider mot ett kollektivavtal eller Tarifüblichkeit är ineffektiv.

http://www.boeckler.de/596_44052.htm

Jag allvar funderar på om jag ska försöka mitt arbete rättsskyddsförsäkring. Vad tror du? Är det möjligt att du kan stämma för lite vilja fick pengar?

Försäkringsbolaget eller facket (om en medlem) !!!

Det är möjligt att få dessa förlorade betalningar.

Advokat på arbetskraft kommer att hjälpa dig !!

Hälsning Z ....

Related questions

Tilläggsavgifter eller särskilda betalningar inom den offentliga sektorn och quest;

Hej! Arbetar nu för över en månad som offentligt anställda på deltid (20h / W). Kan jag ansöka om förmåner eller så får jag extra betalningar? Det är känt att jag kan ändra min bilförsäkring. Jag är en ensamstående förälder ... det är möjligen en fam

Få anställda från den offentliga sektorn verkligen särskilda villkor för lån & quest;

Är det sant att en anställd i offentlig tjänst i sina lån ofta få specialpriser? Ja personal från den offentliga sektorn tenderar att ha något bättre förutsättningar, jag vet att det från bilen försäkring, men även för lån. Anledningen är att dessa p

Att byta jobb inom den offentliga sektorn - förblir ersättningsnivå bestå & quest;

För vissa av er denna fråga kanske låter dumt, men jag vet inte. Jag börjar snart till en ny plats inom den offentliga sektorn, samma lön fäste. Just nu är jag nivå 2, kan någon berätta för mig om jag sedan i det nya jobbet i Entgeld nivå 2, eller ja

Tillämpar nytt kollektivavtal i den offentliga sektorn för all personal & quest;

Inklusive: anställda vid universitet? Jag alltid inte förstår, om allt detta är ett kollektivavtal eller genom yrkesgrupper. Tack för din hjälp! Det finns TV-SC, som gäller för federala och lokala myndigheter och det finns TV-L, som gäller för stater

Drk Kreisverband inte bundet av kollektivavtal & quest;

Jag har en brådskande fråga: Är inte distriktsorganisationer tariff Bound och har varit från augusti / september, så att arbetsveckan är nu i nya kontrakt höll 38,5 42 timmar? Jag kommer att ta ett jobb som guvernant på Drk 01 och skulle, enligt löne

Skador i brist på bevis i arbetslivet på giltighet kollektivavtal & quest;

I en anställning i min bekantskapskrets som arbetade inom restaurangbranschen, inte har noterats att en kollektiv bondage och är en preskriptionstid för verkställighet av ledighet ersättningskrav enligt gällande kollektivavtal. Den kända misslyckades

Företaget betalar efter falska kollektivavtal & quest; & exkl; Korbmacher istället Parti & quest; & exkl;

Hej! sällskap med en bekant använder bygger på företagets historia (Zuckerbäckerei (tidigare), Korgar för handel (tidigare), grossist (idag)) att betala kollektivavtalet för Korbmacher till dina arbetare och anställda. Men driver företaget endast som

Finns det inom den offentliga sektorn något som en resande bidrag & quest;

Hej alla! Av personliga skäl skulle jag vara intresserad av att veta om det är att få AG i offentlig tjänst reseersättning möjligt eller inte möjligt med alla TVÖD regler? Vad menar du med att resa ersättning? Återbetalning av kostnaden lägenhet - Ar

Från den offentliga sektorn mark för samhället förändring & comma; Vad bör jag tänka & quest;

Jag har möjlighet att public service till ett land Verbandsgemeindeverwaltung att ändra mina år (redan 11) kommer att krediteras till kommunen? Är jag då en ny rättegång? Mest redan. Tyvärr, skriver du inte korrekt. Så Berlin och Hessen har en särstä

Vad är ersättningen inom den offentliga sektorn i Niedersacksen & quest;

Hej am sjuksköterska och skulle släppas under 2012 ville fråga hur högt hans avgångs värd Hittills har jag funnit något exakta personal om någon något närmare vänligen vänd Rapport ni har en visstidsanställning? avvisa normalt någon men "offset"