B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

2012-12-30

Föräldrapenning: Fadern självständigt och sökande & comma; bör mamman ALG Jag hänvisar & quest;

Advertisement

På sommaren vi väntar vårt andra barn. Min man är egenföretagare, anser vi om att lämna in en ansökan om EG. Jag är arbetslös och med mars, och vill ALG jag ansöka.
Är detta tillåtet? Får jag hänvisa ALG I och min make senare EG?

Bin för varje spets tacksam.
hälsning

answers

Det kan eventuellt väljas mellan föräldrar och arbetslöshetsersättning.
Om båda har rätt till ALG (personen i fråga så är arbetsmarknaden tillgängliga) liksom för föräldrapenning kan antingen köpas under den period då föräldra arbetslöshetsersättning bidrag plus 300 euro föräldrapenning eller första föräldrapenning som uppgår till 67 procent av den felande efterbehandling konventionen och därefter påståendet åberopas till arbetslöshetsersättning.

http://www.elterngeld.com/elterngeld-arbeitslos.html

Så vitt jag vet, gör det, men du kommer att förlora två månader att du också kan få föräldrapenning annars.

När du blir arbetslös, då har du "rätt" till ALG1 och har en gång ingenting att göra med föräldrapenning för din man.

Related questions

Barn gratis försäkrade & comma; om fadern har privat hälsa & comma; u & period; Mor juridisk KV & quest;

Mannen min make är privat sjukförsäkring i Tyskland, är hon berättigad till denna försäkring. deras barn tidigare måste privat försäkrade hos män. Nu har hon hört det. Sedan 1,1 nya regler är att barn i onödan med mamman i den lagstadgade. Sjukförsäk

Om fler framtid med Disclaimer & comma; om mamman inte tar emot & quest;

Du kan använda i en handskriven testamente bror som ensam arvinge, men utesluta honom från arvet igen om han inte levererar mamman? Är en sådan kommer att träda i kraft? Ja, det fungerar och är inte ovanligt. Dessa kallas för uppskjutande eller avbok

Kan du få Gründungszuschuss & comma; även om du inte längre länge ALG I hänvisar & quest;

Jag vet någon som gäller just nu ALG I, men bara i två månader. Eftersom han har ingen nytt jobb i Aussciht, nu är han sannolikt att bli sig själv och att reagera på Foundation att slutföra. Men är inte det något deadline. Jag tycks höra mig, som int

Måste säga ägare & comma; den ALG 1 hänvisar & quest;

Hej! Jag är för närvarande letar efter ett hem. Alltmer kommit hit för att fråga hur mycket du förtjänar och om du eventuellt står i ett anställningsförhållande. Nu är med mig så att jag kommer att hänvisa från den 1 juli ALG vill när du tar bort det

Är jag en partner att återbetala harts IV skyldig & comma; när min flickvän ALG II hänvisar & quest;

Hej, jag bor med min flickvän och hennes 2 barn springa tillsammans i en hyrd lägenhet för min räkning. Jag själv arbetar heltid och få bra pengar. Min flickvän får ALG2. Vi är av Office of en BG. Byrån säger att om jag tjänar mer än 1350 €, förmånen

17 Euro frivillig arbetslöshet & comma; tidigare 90 euro betalas & comma; hur högt ALG är sedan & quest;

Ända Tack för ditt svar måste ändå fråga. När bekanta skulle betala endast 17 € (förmodligen i månaden) för frivillig arbetslösheten är så hög då arbetslöshetsersättning, om jaget inte fungerar? Men inte längre lika högt som det är nu, eller hur? Hit

Kan barn obligatorisk del efterfrågan & comma; när far vidare till modern & quest;

Snabb fråga om arv. Om fadern sätter i sitt testamente att mamman i händelse av dödsfall för att få allt gått, kan barnen då redan hävda sin laglott? Den dem skulle falla ändå en gång, när modern ärvt hela förmögenhet till barnen. Tack Snabbare och b

Kan jag ordna mitt kontrakt och komma; ingen uppgift om fadern vid ungdoms Office & comma; Jag ZAH inga anhöriga

Kära herrar, Jag har en fråga, nämligen: En god vän vill ett barn. Och hon har ingen pojkvän eller make. Det är därför de frågade mig. Jag ville veta om dem är det möjligt att jag dig "göra" ett barn och inte behöva betala för detta. Att hon int

Det finns ett domstolsbeslut och fadern stannar fortfarande Underhåll & comma; man måste domstolsutslag helt enkelt bortse & quest;

Du har en åsikt. Domen är verkställbar. Så låt det verkställas. Gå till tingsrätten, kommer du ställa ut och upptagande av en stämningsman till arbetsgivaren en "attachment och överföringsuppdrag". Den drar pengar från lönen för fadern och överf

Föräldrapenning som studenter och sökande;

Hej! min vän (student, 22) väntar barn inom kort. Eftersom jag är en student, ville jag veta om vi kan få föräldrar pengar, även om vi inte göra "rätt" har ett jobb? Tack! Hej! Rätt till föräldrapenning, någon som - Har sitt säte i Tyskland - Bo

0
Views
0
Ccomments