B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

2012-11-04

Flytta från Österrike till Tyskland - beskattas kapitalinkomster

Advertisement

Hej! Vi är i den andra halvan 2014, flyttar från Österrike till Tyskland (mindre än 183 dagar under ett kalenderår vistelse). I Österrike vinner från försäljningen av investeringar som gjordes före 1.4.2012 och hade en innehavsperiod på minst ett år, skattefria. Om jag veräußere sådana investeringar innan min flytta, jag måste betala skatt på vinsten, vilket faktiskt andra regler sedan i Tyskland? Eller gäller här att, så att säga är föremål för österrikisk skatt? Tack på förhand för din hjälp!

answers

Mellan de två länderna, finns en DBA.

Zuzgsbesteuerung. Realisationsvinsterna föremål för progression i Tyskland. Precis som alla andra österrikiska inkomster.

§§ 2 (7) meningen 3, 50 (2) mening 2 nummer 3, § 32b (1) nr 2 EStG. (: Gör tid långsam n Tips för Utlands / tillströmning beskattning .... not till mig själv)

Vad är tecken på längden på vistelsen för att vara bra?

Related questions

Flytta från Österrike till Tyskland under graviditeten möjligt & quest;

Hej! Min man och jag bor i Österrike, men vill gå i pension under de närmaste 2 månader till Tyskland, har min man ett jobb och lägenheten är redan hyrt för mars. (Old har redan avslutats) Jag är lika Karrenzvertretung till mars anställd i en visstid

Flytta från Österrike till Tyskland

Hej Alla, Jag har arbetat i 1,1. till vårt kontor i München (nära flygplatsen), tidigare arbetade jag i Österrike (Traun). Anställningsförhållandet med filialen i Österrike har lösas i godo, eftersom jag nu fast över Tyskland. Lägenhet Jag har redan

Flytta från Österrike till Tyskland under pågående insolvens

Måste jag rapportera byte av bostad någonstans? Eg. Court OA.? Provocerande frågade hur annars skulle du berätta de återstående skulder? Naturligtvis måste en förändring av bostad lämnas in till domstolen. Även omedelbart, dvs utan onödigt dröjsmål.

Flytta Industry från Österrike till Tyskland

Hej! Jag är i AT självständigt och har registrerat ett företag, så jag är vid företagets huvudkontor i AT helt där steuerpflichitig. Jag skulle nu vilja flytta min handel till Tyskland och huvudkontoret timmerhus i DE. Vad händer med min nuvarande av

Vad bör jag tänka och komma; när jag flytta min bostad från Österrike till Tyskland & quest;

God dag, Jag skulle lägga min bostad från Österrike till Tyskland (HH) och har dessutom några frågor: För närvarande är jag fortfarande rapporteras i Österrike och där med mitt liv partner (EU) gjorde - (Office aktivitet något med 300, -. Euro per må

Stor änkepension - Att flytta till Österrike -

Jag får från min sena make en stor änkepension. Jag måste flytta före Österrike och kommer att stanna där tills vidare inte har ett jobb. Intäkterna så kommer jag den stora änkepension och Miteinnahmen från min tyska Lägenhet tillgängliga. Min fråga:

Var gör jag sätta flyttkostnader från och komma; när jag flyttade från Österrike till Tyskland & quest;

Jag dras i 2010 från Österrike till Tyskland eftersom min partner och jag båda tyckte att det här arbetet. Min fråga är om jag ska lämna in Österrike kontroll kostnaden för flytten och mäklarkostnader, eller i Tyskland? Flytten var bara i mitten av å

Arbetsgivare i Frankrike & comma; Att flytta till Österrike - som jag måste betala skatter och strävan;

Som en del av min franska anställningsavtal Jag kommer att stanna från september till december i år i Österrike. Dessutom har jag ännu perquisites från Tyskland. Hur går jag här i beskattningen av min inkomst? Bästa råd från en skatterådgivare låta b

Skatteutjämnings i Österrike och Tyskland: Bin österrikiska och flyttar till Tyskland

Hej! Jag föredrar av yrkesmässiga skäl från Österrike till Tyskland. Jag kommer därför att min lägenhet (ca 3 år sedan köpte direkt från utvecklaren) i Österrike första hyra. Hur är det då skatteutjämnings i Österrike om ingen inkomstskatt är närvara

Rentenversteuerun tyskar utomlands utan att beskatta kapitalinkomster

Min syster bor i Kenya i 40 år. Hon har i Tyskland kapitalinkomster på ca 15.000 € / år, vilket inte är föremål för beskattning (obligationer). Från och med nästa år, är det en pension på cirka 80 euro till information om min är skattepliktig i Tyskl

0
Views
0
Ccomments