B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

2012-01-01

Fastställande av handelsskatt

Advertisement

Hej alla!
Jag har en fråga med avseende på fastställandet av näringsskatt.

Om har kostnads ​​drabbade bestämmelser (för överhängande förluster från pågående transaktioner), är dessa beaktas de ändringar ??

Tack för din hjälp. Hab söker igenom GewStG och hittade ingenting. Enligt min åsikt kommer efter detta inte övervägas. Ville bara höra igen en din åsikt.

hälsningar,
dirk

answers

Det beror på omständigheterna i bestämmelsen:

pärla Skall denna bestämmelse. § 249 HGB, § 5 EStG 4a bildas para., Bestämmelsen tillämpas även på företagsskatten. Enligt HGB och EStG bestämmelser kan för övrigt behandlas olika. Enligt § 5 punkt. 4a EStG, att "avsättningar för förlustkontrakt" kan inte bildas och måste korrigeras för att bestämma beskattningsbar inkomst. Detta är wg. § 7 S. 1 GewStG också för bestämning av näringsskatt.

Related questions

Jag har registrerat ett företag - Jag måste nu vara IHK medlemsavgifter och betala & quest;

Jag har registrerat en handel för en bisyssla. Måste jag nu betala IHK inlägg, fick jag ett välkomstbrev från handelskammaren. Eftersom du kommer att få ett välkomstbrev från handelskammaren, tror jag inte antar att du är en av de grupper som hantver

Information om fastställande av förskottsbetalningar och LPAR, inkomstskatt och komma; Företagsskatt & rpar;

Jag hänger vid punkten 3 "Information om fastställande av förskottsbetalningar (inkomstskatt, företagsskatt)." Skattekontoret berättade för mig när beroende arbete jag skulle komma in i bruttoårslön föregående år och inkomster från egenföretagan

Frågeformulär skattekontoret: Information om fastställande av förskottsbetalningar och strävan;

Hej gemenskap, Jag behöver din hjälp när det gäller tider. Enkäten av skattebyrån. Jag hänger på punkt 3. "Information om fastställande av Vorauszahungen (inkomstskatt, företagsskatt)" Jag har registrerat ett företag på kontoret, gör för närvara

Skattekontoret: uppgifter för fastställande av förskotts & sol; Information om betalning av moms

Hej Alla, Jag fick skickas till den medföljande min lilla företagsregistrering av skatte kontoret "Frågeformulär för skatteuppbörd" och detta några fler frågor: Punkt 3 (specifikationer fastställande förskottet) Jag förstår att grundavdraget för

Riester: Vad är det och quest; "& Semi, en resolution fastställande av tillägget" och halv; När gör du det & quest;

Jag kan inte komma ihåg vad jag gjorde. Vem kan upplysa mig? En ansökan om fastställande av ersättningen skall göras om det har helt återtagits av ett fel ersättning eller delvis. Detta kan ses med hänvisning till det intyg som avses i § 92 att det ä

Som sätter faktiskt bedömningen hastigheten för handelsskatt fast & quest; Modifierbara & quest;

satserna bedömning handelsskatt skiljer sig åt. Vem fastställer nivån? Samhället? Kan ändras? Städer. § 16 handelslagen http://dejure.org/gesetze/GewStG/16.html hälsnings Z .... kommunen. En justering kan inträffa när som helst genom kommunen. Se sva

Fastställande av vinsthandelsskatt Club

För registrerade föreningar en ersättning på € 5000 gäller för handelsskatt ja år, men vad som kommer att avgöra den vinst som omfattas av undantaget gäller (alla baserade på affärsverksamhet ideella)? exempel: Årsomsättningen brutto 40.000 € Utgifte

Information om fastställande av förskottsbetalningar

Hej! Jag har en fråga. Min fru har grundat småföretag och måste fylla i arket av skattemyndigheten nu. Vi hänger bara på punkt 3. Information om fastställande av förskottsbetalningar. Och kommersiell drift har vi angett den förväntade vinsten, är det

Begäran om fastställande av tillägget behandlas och exkl; Vad gör detta & quest; & LPAR; Riester sparplan & rpar;

Jag var helt överväldigad med min Riester kontrakt och har plagierade telefonen bara vad de berättade. Jag förstod ingenting. Nu har jag ett meddelande från den tyska Rentenvsersicherung få med rubriken: Begäran om fastställande av tillägget. Vad bet

PIT - Bilaga G - handelsskatt basbelopp - var kan jag få den fjärde och strävan;

Tänker göra min inkomstskatt deklaration om ELSTER och han klagade till mig från anläggningen G handel skattebeloppet till. Jag ser att från investeringar eller vem vet rådet? Snabb och billig hjälp för din skattefrågan. Kompetent, av certifierade re