B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

skatter Pension Riester familj Föräldrapenning skatteklass bygg besparingar byggnads besparingar pension & plus; Riester barn skattereduktion 2015-04-15

Familj junior & comma; ur skattesynpunkt vad nu & quest;

Advertisement

Hej alla,
min partner och jag - ogift - både inkomstskatten fäste en, båda ca 4000 euro / månad och i början av 2011 kommer sannolikt föräldrar.
Jag fick just den här frågan har inte riktigt upptagen, men vad gör sedan skattemässigt nu mest meningsfullt?
Gifta, min partner och jag på föräldrapenning skatt klass 3?
Eller är det möjligt, ogift att låta barnet köra på min Lohnsteurkarte, men min flickvän blir föräldrapenning?
Eller vilka andra alternativ som finns för att spara vissa skatter?

Vad om med pension / sparavtal? För närvarande bara jag har en privat pension, under de nya omständigheterna (och under förutsättning att en fastighet köp planeras inom de närmaste tre åren), gör en Riester sparavtal känsla och i så fall vem stänger sedan bäst accepterade igen (som tills vidare är inte gift)?

Som sagt, ännu inte har satt verkligen auseinandner med den här frågan och jag är tacksam för alla tips.

answers

so:
1.heiraten

2.För föräldra övervägande eller helt av mor:
Skatte klass 3 + 5 (Attention ändå :. När Ekstjahresausgl hotar efterskottsbetalning wg progression förbehållet.!)

  1. varför Bausparvertrag?
    Men du kan i princip varje Riester kontrakt
    omvandlas till ett bostadsområde Riester. helt enkelt stänga en bank sparplan från (ingen Abschlusss- inga förvaltningsavgifter) och samla bonusar och-beroende på bank eller rimlig årlig ränta tills du hämta summan för återköp eller inlösen av ett lån.
    Naturligtvis, ni bör Riester eftersom under föräldraledigheten skulle få din fru för 5 € per månad så full ersättning.

Före "Bausparvertrag" till "3." stående, men programmet inte vill.

Så brukar ingår barnbidrag delas, så varje barnbidrag 0,5.

Om ni båda ungefär lika förtjänar mycket, även föräldrapenning kommer att vara ungefär densamma.

Vid ungefär samma inkomstnivå Splittingvrtel skulle i vilket fall som helst nästan 0, -.

Som föräldrapenning perioden skulle möjligen spara lite.

För dem inteckning jag skulle ta mig till din Stele detalj rådet. Detta är ett brett fält. Oavsett einkunftsverhältnissen en Wohnriestevertrag är optimal på, jag tvivlar på det, men man kan bara noggrann detaljerat samråd säger.

Related questions

Som ärver & comma; Om du gift familj & comma; men inga barn har & quest;

Par, veheiratet var barnen tas från kvinnan i äktenskapet, beslutade om Berlin testamentet. Kvinnan med biologiska barn dör först, dog mannen senare. Heir i detta fall alltid har barn hustru, eller kunde de syskon mannen en fordran, eftersom barnen i

Jag har hittat en familj och de vill ha mig som en babysitter med 400 € per vecka och komma; men det är inte en Mini Job & comma; Var ska jag registrera & quest;

Hej! Du några, om hon gör du eller du kommer att bli egenföretagare dig med familjen. I det första fallet (osannolikt) familjen har att göra allt och betalar skatt och social trygghet. I det andra fallet, måste du logga in på skattebyrån och göra en

Vilka tyska bank familj var inflytelserik och quest; & quest; Delbrück && semi; Co & comma; Gebrüder Bethmann Maffei eller & quest; & quest;

För korta historia: Delbrück & Co, sedan 1712, anses vara den finansiär av Preussen och "anhängare av unga entreprenörer" som "Siemens" och "Krupp". Adelbert Delbrück betraktas som den verkliga grundaren av Deutsche Bank.

familj ersättningar & comma; Hartz v & comma; mini-jobb & quest;

Jag får för 3 barn (17,13,6) familjebidrag, kommer att skilja mig från min man, har nu en 398 mini-jobb. Jag får fortsätta att bevilja eller ska jag Hartz v tillämpa zukönnen leva normalt med mina barn? man tjänar omkring 1200, så med anhöriga är int

Vi har junior & comma; bor i Zürich rätt till föräldrapenning & quest; Min dt perioden; Grann kriegts & period; & period; & period;

Hej, vi, min partner och jag, både tyska Staaatsangehörige leva med vår son Cedric - även tyska men i Zürich föddes den 4.1.08 i Zürich. Ansökan om föräldrapenning avvisades som hemvist och bostad är inte i Tyskland. Min granne, också nyligen blivit

Anpassa villa för samma familj & comma; vilka problem kan uppstå & quest;

Förmodligen skulle något särskilt tillstånd? Gör invånarna överens, vilka problem var förutsebar när man vill ta itu med en sådan omvandling? Problem att förstå problemet: En parhus är fortfarande i en algemeinen Einfamiienhaus, eller om större en EF

När du har sjukförsäkring säga & comma; att du börjar arbeta & quest;

När du har sjukförsäkring säga att du börjar arbetet, istället för att fortsätta att studera? Hej! om man är familj försäkring föräldrarna, har tecknat ett år som du omedelbart rapportera förändringar till försäkringsbolaget. Om du betalar själv sjuk

Hus och egendom ärva & comma; eller förskott redan passerat & quest;

Finns det en filt regel som säger om att ärva huset och egendom av föräldrarna, eller sådan besittning skulle vara billigare i vissa fall tidigare, under sin livstid, för att få skrivas? Jag tänker på de fall där föräldrarna ammar fall och om mer är

Deklaration alimony specificera & comma; men var och hur & quest;

Hej Alla, Jag är examen i deklarationen för 2012 design. Kort sammanfattning: Jag har en dotter (5Y) (pappa genom DNA-testning begäran bekräfta), sedan i mars, jag också kunna hålla rätt på mamma (som jag har ingen kontakt, därför ingen adress, etc.)

Kostnader för gym och självdeklaration & comma; kan jag sälja det & quest;

Jag går till gymmet eftersom jag har en dålig rygg, men inte är föreskrivet eller så. Kan jag kanske på grund i sina deklarationer lösa någonting? Snabb och billig hjälp för din skattefrågan. Kompetent, av certifierade revisorer. Begär nu: www.experm