B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

2012-08-05

extraordinärt upphörande utan förvarning av hyresgästen utan ordentlig anledning

Advertisement

Hej en fråga:
Vi är ägare till en lägenhet. Vi är med våra hyresgäster i tvisten. Ett leasingavtal är ett kvadratmeterantalet cirka 100qm². Lantmäteri våra hyresgäster har 75qm². Detta ledde till rättstvister. Hittills har vi inte tillräckligt den som hyr också genom upprepad kontakta vår advokat de kompetenser som bevisar att boytan är egentligen bara 75qm² motsvarande.
Nu avsluta våra hyresgäster utomordentligt och utan förvarning och ge en anledning till betydande avvikelse av hyresavtalet.

Nu min fråga: Om uppsägning lagligt även om ingen förklaring har mottagits eller orsaken är felaktig.

answers

Ur hyresgästen: Ja - det är naturligtvis helt berättigat, eftersom den leasade egendomen inte har den utlovade egenskaper, om det krävs för att en rapport av innehavaren är faktiskt spridande av außerodentlichen uppsägning irrelevant.

Ur ägarens: den frispråkige extraordinärt upphörande skulle vara olagligt om orsaken till uppsägningen är inte fallet - så om lägenheten har verkligen 100 kvadratmeter, skulle uppsägning vara en uppsägning med varsel - 3 månader. från ett ersättningskrav från ägaren skulle kunna härledas.

Naturligtvis frågan förblir obesvarad, som nu befinner sig i rätt - vilket sannolikt avgörs i domstol, och den rapport som krävs där på uppdrag av en domstol i en godkänd sakkunnig där, är avgörande.


Min åsikt:

  • Hittills har vi inte tillräckligt den som hyr också genom upprepad samtal vår advokat de kompetenser

Detta är en felaktig väg och farlig, förmodligen har nämligen hyresgäster flyttade till utomordentligt avsluta. Nu förmodligen en lösning på situationen utan civilprocessen verkar inte vara möjligt. Om inte båda parter, men ändå inte en kompromisslösning och jämföra sig genast ut ur domstolen - som skulle vara min starka rekommendation.

Till exempel: hyresgästen vacates nu snyggt och hyresvärden avstått hyran fram till slutet av denna period. Femtio överens - - För det överskjutande hyra 25 kvm, för de senaste femtio "förlorar" Båda sidor utan extra kostnader för juridiska och domstol.

Annars kan det bli riktigt dyrt, ett parti kommer att förlora och måste bära hela kostnaden för rättstvister.

de kompetenser som bevisar att boytan är faktiskt det enda 75qm²

om jag måste räkna med som ägare, så måste jag ha mig vara mycket säker på att den fyrkantiga antalet är annorlunda. Jag förväntar mig men att en hyresvärd vet storleken på sin lägenhet mycket exakt. Och när hyresavtalet är 100 kvm, då det är en lite fet.

Maximal vägledande Erlich beslutades att 10% avvikelse måste tolereras, inte mer.

Jag anser inte att uppsägning lagligt, men vad sjutton, eftersom hyresgästerna har förmodligen en återhämtning i någon liten mängd. Och alternativt kan de även möta den lagstadgade tidsfristen. Sedan finns det bara tre månader mer.

Ta inte uppsägning av så och efterlyser en rättslig grund. Ta en till att BGB. När du har bytt en advokat, bör man kunna ställa frågan efter uppsägning. Advokaten vet fakta bättre än oss.

Nu min fråga: Om uppsägning lagligt även om ingen förklaring har mottagits eller orsaken är felaktig.

Du gör en boyta som anges i hyresavtalet utan att veta varifrån kommer? Det har säkert knappast kasta tärning, t.ex. måste uppstå från bygghandlingarna. Vilket behov finns det för ett yttrande?

Och "lagligt" domstolsbeslut. Avslutningar kan bara vara befogat eller obefogat. Vare sig i en felaktig indikering av livsrum en orsak till extraordinärt upphörande kan ses, kan det strida säkert.

En sak är klar: orsaken till uppsägningen ges i varje enskilt fall, om boytan avvikelsen är verkligen det stora och det är så uppenbart behandlas i förevarande mål och om bevis är möjligen tillämplig. Det ger mig mycket obegripligt att detta nu frågor ställs. Klärvoajans kan vi inte säga.

25% avvikelse är redan betydande, men som sedan är lagen? mäter kvadraten på en lägenhet och beräkna det är verkligen inte en omöjlig uppgift.

En avvikelse från avtalade livsrum gör lägenheten kan vara mindre men inte obeboeliga.

Följaktligen är uppsägningen ogiltig.

På grund av variationen av livsrum för hyresgästen kan i bästa fall hyran retroaktivt för en tid förkortas.

Detta är inte ditt problem. Displayen att du får förhoppningsvis kommer att bli en.

Related questions

Permanent regn och kyla - extraordinärt upphörande av en lägenhet & quest;

Jag är förvirrad. Eftersom jag har i min lägenhet för 2 veckor semester gäster som har betalat halva semester. Det resterande beloppet måste betala dessa gäster alltid slut. Men nu i veckan är runt och de är fast beslutna att lämna. De är helt frustr

På vilka grunder kan jag prenumerera extraordinärt upphörande & quest;

Hej! Jag tecknade och redan betalat priset för hela året ett magasin för ett år. Tyvärr, jag gillar det, men inte så bra och som det är ganska dyrt, skulle jag vilja säga utomordentligt. Men jag vet de skäl till att inte de du kan göra något sådant.

Kan bara en delmängd återbetala och strävan efter extraordinärt upphörande;

Hej! Han fick en Pivatkredit år sedan, nu måste han lämna landet. Det är fortfarande ett belopp på 15 öppen. Han kan naturligtvis avbryta lånet kraftigt, men det kan inte helt och hållet återgå lånen. Kan du komma med en jämförelse av fördraget? Om s

Extraordinärt upphörande med dubbel Haftpflichtvers & period; av mor

God kväll, Jag har nyligen fått veta att min mamma en ny Haftpflichtvers. har kommit fram till att alla familjemedlemmar som bor i hushållet, och det finns också rapporterade polisen (är jag), automatiskt försäkrad hos henne. Eftersom jag i min träni

Kontrakt och komma; är att en orsak till extraordinärt upphörande & quest;

Hej! Jag hade ett kontrakt i ett gym som fortfarande kördes fram till maj 2014. Nu en månad avtagande takt infördes i detta gym sedan januari 2014 merkostnader 4 euro per månad till grundpriset på 50,00 euro. Min gamla avtalet löpte ut ja till och me

Ändrar Villkor & sol; extraordinärt upphörande

Hello första, "Villkoren gäller för hela effektområdet" z. B. en bank! (! Här i Erbnachweis) Om dessa villkor nu förändring, skulle jag ha en extraordinär uppsägning av befintliga maktförhållandet också löpande avtal (t.ex. kredit - eller låneav

Har ägaren i händelse av utebliven betalning av hyran och ångerrätt & quest;

En vän till mig har inrättat en stående beställning för överföring av hyran och har därmed dåraktigt anges föreningarna för deras sparkonto. Eftersom hyran var alltid debiteras, han bara inte inse att han inte betalar hyran. Först när hyresvärden har

Ägare samtycker till att inte avsluta

Vi lever i 20 år i en hyrd lägenhet, och har varit ungefär två år störning som orsakas av buller i huset! Och ägaren har gjort någonting, nu har vi avslutas utan varsel men hyresvärden håller inte! Vad kan vi göra? Hej Naldo är inte heller som en upp

Kan jag även utan kunskap om ägaren till fyra veckor, eftersom sublet & quest;

I min hyra är inte är att hyra ut förbjudet. I för 4 veckor under hyra hyresvärden har mig nu åtgärdas. Eftersom jag inte har lagt, jag tror att det är honom nix om hyresgäst var anständiga och har ingenting hyras. Och så var det. Om hyresvärden här

Sedan 01 & period; 08 & period, 2015 & comma; Jag har ingen hyra betalas & comma; min hyresvärd säger & comma; om jag inte tar bort förrän i morgon och komma; då han kastar mina saker bort och komma; kan han & quest;

Snabbare och billigare att rådet arrende. Kompetent, av certifierade advokater. Begär nu: www.expermondo.de Och varför du vägrar precis som din huvudsakliga avtalsförpliktelse och ställer själv med risk för (repossessions) kostym från? Eftersom detta

0
Views
0
Ccomments