B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

2012-08-09

Exceptionell Merit Enkel Hur skatt & quest;

Advertisement

Hej!

Jag är doktorand (dvs doktorand status av en student assimilerade) och få en månatlig stipendium, som visserligen är tullfria etc. Nu har jag erbjudandet om ett stort företag att arbeta för två till tre veckor som en dokumentation för det, som jag måste skriva dem en räkning på 2000 euro / borde. Min fråga är: Vad behöver jag för att ansöka i förväg? En skatt ID? Och vad blir det då beskattas eller hur höga avgifterna är sedan om? Det hela är en tid sak, mer steurpflichtige inkomster jag har inte haft året och jag kommer inte att ha.

Tack Manuel

answers

  • Innan du måste redan meddela skatteverket, eftersom på din faktura innehåller ett skattenummer. Bara skriva att du skickar ett operativsystem öppning båge. Den Du finadest men också i nätverket "Betriebserfnungsbogen" på Google
  • Om arbetare egentligen det enda intäkter som händer i inkomstskatte ingenting.
  • Om det är ett företag, jag skulle men där 19% skatt hit på räkningen.
  • Eftersom du dra kostnader för intäkt (mobiltelefon, möjligen rata Internetanslutning, skrivmaterial, etc.), i vilket också listade juveler moms kan du dra i momsdeklaration som pilot. Jag antar att upp till 50 Euro är där.

na som är ett bra svar .....
Tyvärr, mycket felaktig och delvis felaktig.
Om du mervärdesskatt berechnest detta måste också tas bort på FA. Om du inte berechnest, inkluderar ett memo på räkningen:
Betald skatt enligt § 19 UStG. Detta är den så kallade små regleringar. Kan du läsa i Wikipedia.
Moms på kostnader Du kan endast avdrag för ingående räkna om du är momsbetalare, annars inte (små företag).
En kontroll numret tillhör i alla fall på en eventuell faktura.
Eftersom du inte är en frilansare (läkare, barnmorska, arkitekt, ingenjör) Du måste vara en handelsregistret om du ausstellst räkningar.
Så du kommer med nödvändighet också medlem i en kammare och måste betala medlemsavgifter där.
Låt dig 2000 € belöning än typ (bensin, Laptop, BahnCard).
Kontroll och registreringsformaliteter hanterar du garanterad 2-5 dagar.

Uppmärksamhet kommer försäkringsbolaget har en Obulus!

Related questions

Exceptionell perquisite från egenföretagande - som skatt & quest;

Hej! gör bara mitt första självdeklaration för mig och min fru (som sambeskattning). Det är officiellt, jag anställd. Mina lönesumman i 2015 var ~ € 16.350, dess ~ € 41.280. Dessutom har jag hade 2015 en engångsinkomsttillskott: ett företag har bett

BahnCard 100 köpte i oktober & comma; som i 2014 mot skatte & quest;

Hej! Jag fick ett nytt jobb tidigare denna månad och 100 köpte en BahnCard (och ett år 4090 betalas). Den enkel borttagning för Arbete är 80 km bort. Hur avdragsgilla för 2014, dessa nu? Ska jag ange en procentandel av det utestående beloppet för de

3 månader i Schweiz och period; där jag betalar skatt & quest;

Hej, jag är från januari till mars för en praktikplats i Schweiz och tjäna det 2000CHF / månad. Jag vet att jag inte har dubbel beskattas, men vad ska jag registrera mig? Var betalar jag skatt? Det finns en bra hemsida där olika fall presenteras två

Skyldighet att spekulation skatt & quest;

Hej kära forum Person A har köpt en villa för 80,000.00 euro på 2015/01/01. Om person A då personen B attesterad villa för EUR 100,000.00 på 2016/01/01 säljs och i samband med försäljningen också har en donation till person B i mängden 20.000 euro i

oanvändbar som en anställd hos arbetsgivaren varor återvinna och period; Skatt & quest;

min arbetsgivare har många saker som ligger runt under en lång tid och är intresserade av ingen. På begäran AG sagt kan jag ta dessa saker nedskrivna och "återvinna" att om jag ville och kunde. AG själv har ingen tid för eller intresse. Jag har

AB vad jag betalar avgifter skatt & quest;

Jag arbetar i en MINI JOBB SOM servitör och TJÄNA INTE MER ÄN 450 euro per månad. -Måste I SKATTER PAY ™ -Om JA, AB SOM BIDRAG MÅSTE jag betala skatt? -Vad Kallas FRI LIMIT? En inledande anmärkning att skriva endast med versaler anses Internet som et

Direkt Försäkring & LPAR, VBLU & rpar; efter byte av arbetsgivare självfinansierade & quest; redogöra för skatt & quest;

Hej! Jag har till 29/02/2012 ändrat min arbetsgivare och bly sedan tidigare betjänas av direkt försäkring AG (VBLU) självförstärkande. Månatliga betalningar har sedan dragits från mitt konto. Nu min fråga: Kan jag göra de belopp som betalats som pens

beaufsichten lön för barn skatt & quest;

Vem kan hjälpa mig? Jag som en farfar 2 sig 11 + 13 år koka 5 gånger i veckan för barn eftersom mamma jobbar. (Att äta mat eller för italienare) För att jag får från min dotter månad 200,00 € som kompensation. Eftersom jag offt här inte komma överens

Kostnader Nachhilfunterricht dras av från skatt & quest;

Kan du dra av kostnaden för handledning sitt barn från skatt? Det skulle vilja veta en vän vars son har problem i skolan. Tack Snabb och billig hjälp för din skattefrågan. Kompetent, av certifierade revisorer. Begär nu: www.expermondo.de Jag skulle g

Kan du ange en sökväg kort som affärskostnader i skatt & quest;

Är en BahnCard på reklam kostnader avdragsgilla om du alltid pendlar till arbetet och därmed kan minska kostnaderna med en skena kort? Hej, först bör du beräkna pendeltåg skatt och som också är en prioritet företräde, oavsett vilken transportmedel du

0
Views
0
Ccomments