B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

företag Självständighet Billeasing företag och plus; oberoende 2012-03-29

Egenföretagare och bilen

Advertisement

Hallå

Sedan september förra året, jag är en egenföretagare för ett företag på språng. Beroende på användningsområde jag dagens paket eller tekniker timmar som används på plats plus Körning fakturerade.
Så jag kör med min egen bil. Nu är frågan hur det hela är göra bäst gällande skattebyrån. Eftersom saken gick, kommersiellt bruk, den privata omkörd av en multipel, som var delvis 4000km i månaden, varav kanske 200 privata, precis som ett exempel. Vad gör jag nu, Tank kvitton eller 30 cent per km?

Nu kommer på toppen, med min bil nu nere 240.000 km och denna månad TÜV upphör, så kanske det är en ny grund. Väl här är återigen frågan om vad som är här i bästa fall i konstellationen? Min gräns är 20.000 €. I kontant, bör ett köp vara smartaste, skulle det inte behöva finansiering.
Endast frågan är om att hyra någon skatt är bättre?

answers

Hyra eller inte är i slutändan en fråga om smak och även en fråga om likviditet. Privat Leasing? Nej! Som ett företag? Mglw! Bilen är då inte er, risken för återvändande är höga i vissa kontrakt. Med en årlig körsträcka på 50.000 km per år av bilen i 3 år är inte värt mycket. Du måste räkna ut.


Möjligheter i en tjänstebil:

  • En del av privat rikedom (<10% berufl användning.): KM redovisas skattemässigt med 30 ct. Ingen pilot.
  • i rörelsetillgångar (> 50% berufl användning.): alla utgifter går till skattedeklarationen med en. Pilot.
  • gewillkürtes affärstillgångar (10-50% berufl användningsområden.): utgifterna gå i proportion till den skatt en med. Skatt proportionellt.

Bevis på privat aktie, om bilar i rörelsetillgångar (> 50% berufl användning.):

  • Loggbok: här varje resa som ska spelas in. Den totala kostnaden kommer att debiteras proportionellt entspechend
  • 1% -regeln: beskattning av klump Privatanateiles

Man kan övervaka användningen och sedan göra på grundval av dessa resultat, beskattningen för ett par månader.


Med dig är det förmodligen varianten: Bilar från rörelsetillgångar och loggbok. I nämnda distribution, regel 1% skulle avsevärt nackdel.

http: //www.ihk-bonn.de/fileadmin/dokumente/Downloads/Recht_und_Steuern/Lohn_und _...

Related questions

Konkurs - kreditavtal för bilar och strävan;

Vad händer med det finansierade bilen? De månatliga avbetalningar som uppgår till 148 €, och utan bil, kan jag inte utöva min egenföretagare. Bilen (Nissan Note) Jag har nu sedan 2 år. Fråga bara här: http://www.forum-schuldnerberatung.de/ Eftersom a

Kan jag -instead faktiska resekostnader schablonbelopp på 20 till 50 € kredite & quest; oberoende av varandra

Om du är egenföretagare, men bilen är mindre än 50% passerar för drift och därför är inte ett företag egendom, så att du kan för varje operativt kilometer i stället för den beprövade kostnad, bestämd i enlighet loggbok operativa kilometer nöja skatt

Motorskador börjar skattemässigt en egenföretagare

hello :) Jag hade ett motorbortfall i 2009. Specifikt var förmodligen något med en kedja. Detta var lite skev. Varje ytterligare KM skulle kunna bidra till att säkerställa att kedjebrott och antas i motorn. Så ge nästan 3000 € uppkommit om kostnader

Begär ALG två egenföretagare - kan det finnas finansieringsnivåer dras av från försäljningen med & quest;

En egenföretagare, som begärde ALG2- tjänster kan verkligen dra bort olika kostnader från sina intäkter. Kan han dra av finansieringskostnaden för bilen? Endast intresset inte är att utrota, eftersom ja är avskrivnings en kostnad, inte den huvudsakli

Som egenföretagare Kilometerpauschale sedimente & quest;

hälsa, Jag är egenföretagare och går regelbundet till en kollega, som jag redigerar ofta projekt tillsammans. Jag brukar köra bilen poolen som en passagerare, eftersom 250 KM är tillbaka och 250 KM billigare tillbaka för mig. Nu har jag hört att du k

Bil lån för egenföretagare & quest; Behöver hjälp och exkl;

Jag är nu egenföretagare i ett år och vill ta ett lån för att bilfinansiering. En del av kostnaden jag kunde betala omedelbart, men saknar bara lite .. Annars jag tycker motsägelsefulla uttalanden. Vad tror du? I själva verket är det svårt. När du be

Bilköp - Vilken finansiering är den mest gynnsamma för egenföretagare och frilansare och strävan;

När du köper en bil finns det flera sätt att finansiera. Vad är dock den mest gynnsamma för frilansare och fristående entreprenörer? Detta kan vara så nciht säga eftersom du säger nciht vad du vill specifikt. I grund och botten, skulle jag antar som

Kan en hemmafru med Gewrbeanmeldung bilen tecken på Företag & quest;

Min flickvän är en hemmafru i föräldraledighet och har registrerat ett företag. Det säljer leksaker - Buys rester och organiserar leksaksmarknaden. Du vill nu lämna bilen "kör" på företaget. Är det så enkelt? Hur är det då kilometer som hon går

Om egenföretagare och komma; nästan ingenting betalas till pensionsfonden har grundtrygghet till & quest;

En vän till mig var främst egenföretagare. Alltid bott stor, i ordets rätta bemärkelse. Jatzt båda pensionerad, fick runt. € 1,100.00 pension. Ditt hem de redan har skrivits över en son år sedan, men lever det ännu. Mestadels är de i hotellet andra s

har bil som säljs utan köpeavtal & comma, köpare meddelar bilen inte startar och tid, kfz brev jag nu vad & quest;

har bil köpt och registrerad på mitt gamla återförsäljare gelassen.jetzt rapporterar inte ab.kfz brev jag noch.mein gamla bil kan inte hittas tillsammans nummernschilder.was jag kan göra, nu när jag inte köpeavtal med återförsäljaren om min gamla bil