B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

Skatt Legal inkomstskatt skattelagstiftning inkomstskattelagen hyresintäkter inkomstskatt och plus; Law Schweiz dubbelbeskattning 2017-09-04

Dubbelbeskattning Schweiz-Tyskland & quest;

Advertisement

Hej Alla,
efter initial positioner:
Min fru och jag äger ett hem i Tyskland.
Slutet av 2010, rapporterade jag på min tidigare kyrka i Tyskland och i min nya bostad i Schweiz.
Mina barn var i mitten av April 2011 ordentligt loggas ut och loggas i CH.
Min fru kom fram i mitten av juni 2011 start, eller i CH på.
Huset var under 2011 den enda egenskap av min fru. Notarie var 2012, registrerade jag som delägare.
Nu skattekontoret vill ha från oss en bekräftelse på att vi har betalat skatt i Schweiz, och i vilken mängd.
Dessa intäkter bör påverka den beskattningsbara Miteinnahmen.
Vårt hus i Tyskland hyrdes från 1 maj 2011.
I begäran telefon från den person som ansvarar på skattekontoret, först förklarat för mig att detta var nödvändigt eftersom jag
rapporterades först i Tyskland bostad måttlig
2. Huset är min egendom
Allt detta kunde jag förneka som redan nämnts ovan.
Kanske även en anteckning
Min fru och jag bor i en gemenskap av överskott.

Vår familj har sin huvudsakliga plats uteslutande i Schweiz. Detta har bekräftats officiellt med uppehållstillstånd "C".

Jag tycker att detta tillvägagångssätt för Skatteverket som orättvist och obegripligt.
Nu mina frågor:
Om detta krav Finanzamt motiverad?
Om så är fallet, finns det en möjlighet att kraven avser perioden maj 2011?
Tack för ert stöd.
Med vänliga hälsningar,
Tom

answers

Snabbare och billigare rådet att din juridiska fråga. Kompetent, av certifierade advokater.

Begär nu:
www.expermondo.de

Väl - här det skulle ha varit värt att låta undersöka planer på förhand och att studera tyska skattelagstiftningen. Jag vet (som schweizisk skatterådgivare) som du delvis skattepliktig vistelse i DE så länge du har det fastigheter - avgång ändrar inte denna bit. Och om rättvist eller orättvist har aldrig intresserat statskassan. Den rättsliga situationen är klar och de tyska skattemyndigheterna kommer att beskatta dina tillgångar och inkomster där och drar för att beräkna skattesatsen Din inkomst i Schweiz zoom. Vad rikedom och inkomstkomponenter fortfarande beskattas, jag kan inte säga, skattskyldighet i vilket fall som helst är så länge som det äger fastigheten sedan och, såvitt jag vet, fortfarande ca 5 år därefter. Goda råd: Sälj. Om skattekrav föranleder det, låt oss hjälpa dig genom en tysk skatterådgivare som vet om dessa saker.

Vad om det orättvist att skattekontoret vill skattedokument. Även Du är inte förstår, har processorn att få en överblick.

Vad är det egentligen?

Det faktum att hyresintäkterna beskattas i DE, förmodligen är obestridlig. Varför skattekontoret vill få en Überblich om din schweiziska skattesituation, men jag kan inte förstå - för den tyska kontroll av en begränsad skattskyldig är inte nödvändigt.

Endast för emigrationen år som skulle vara relevant, eftersom det inkomster från utlandet är föremål för progression klausulen.

Related questions

kontant överföring Schweiz-Tyskland

I den 15/12/2011 vid tullen Schweiz -Tyskland (Konstanz) 7000 euro i kontanter över gränsen transporteras. Tullindrivaren, jag gjorde också ett uttalande. Han sedan ändå mina personliga tillhörigheter och bilen filtad. Nu får jag en IRS ett brev: Und

Barnbidrag i Schweiz trots barnbidrag i Tyskland & quest;

Hej, jag är inte säker på om jag flyttar till rättssäker marken när jag bekräfta att jag inte får barnbidrag och behöver akut hjälp. Mitt ex lever under flera år i Schweiz och i Tyskland I med vår 11-åriga son. Vi har gemensam vårdnad. Jo jag skickad

Kan en tysk med permanent uppehållstillstånd i Schweiz att investera pengar i Tyskland & quest;

Kan en tysk röra med permanent uppehållstillstånd i Schweiz i Tyskland pengar? Jag ville satsa pengar i Bank of Scotland och har läst som är en förutsättning för att öppna ett konto, en permanent uppehållstillstånd i Tyskland. Är det alla konton så?

Överföra pengar från Schweiz till Tyskland & quest;

Hej, jag har i Schweiz Fund och skulle sälja dem och pengarna till Tyskland überweisen.Wie det. I Tyskland med beskattning Eftersom fonden alltid uppåt, neråt gick jag förlorade med hälften av den inbetalda engångs. Och ännu mer jag vill ha det zuver

Har jag ett stipendium från utlandet och LPAR, Schweiz & rpar; beskattas i Tyskland & quest;

Jag ska eventuellt erhålla ett forskningsanslag till ett belopp av 15.000 € från Schweiz under ett kalenderår. Måste jag detta stipendium i Tyskland och där kan jag hitta information? Tack! Snabb och billig hjälp för din skattefrågan. Kompetent, av c

Vad är att få de billigaste pengar från Schweiz till Tyskland & quest;

Vad är att få de billigaste pengar från Schweiz till Tyskland? Min DKB och Commerzbank Bank ta både 12,5 € för att ta emot Fremwährungen och har identiska växelkurser (mycket bra priser även +/- 0,2%). Vilken bank är så billig och har goda valutakurs

Beskattning genom att överföra betalningen av en LV i Schweiz till Tyskland & quest;

Måste efter utbetalning (över 100 T-CHF) livförsäkring betalas av döden av en partner i Schweiz och överföra till DT. Konto skatt? Det handlar om en överföring från den schweiziska konto till tyska bankkonto. Pengarna ska i Schweiz om arv beskattas i

Finns det effektiva dubbelbeskattning Tyskland & quest;

Egentligen är det inte tillåtet att något beskattas två gånger i Tyskland. Det finns dock i praktiken men en form av dubbelbeskattning? Snabb och billig hjälp för din skattefrågan. Kompetent, av certifierade revisorer. Begär nu: www.expermondo.de Kom

Hur billiga samtal från Schweiz till Tyskland & quest;

Hur kunde man se mina tidigare frågor, jag ska gå en tid i Schweiz. Hur kan jag ringa från Schweiz på günstogsten? Ska jag köpa ett kontantkort där, eller är det telefonkort. Jag minns inte exakt hur den varma, men jag hade då köpt sådana i Spanien f

Varför tjänat i Schweiz så mycket mer pengar än i Tyskland & quest;

Varför tjänat i Schweiz så mycket mer pengar än i Tyskland? Många tyska åka till Schweiz för att arbeta, eftersom de tjänar mer pengar. Varför är det så? Borde vi inte bättre stoppa denna trend? _at En eftersom avdragen är lägre där. För det andra, e