B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

SHI PKV lagstadgade sjukförsäkrings privata sjukförsäkringar & plus; privata sjukförsäkringar privata sjukförsäkringar obligatorisk försäkring 2014-08-06

du måste gå som en anställd i en lagstadgad sjukförsäkring & quest;

Advertisement

Jag är anställd som en utsänd i Tyskland. Alltså, jag har en privat sjukförsäkring indianer min fru och dotter ingår. Min fru har satts lokalt för 2 månader och automatiskt in i operationen Krankenkasse. Om detta krävs enligt lag eller sannolikt kommer att spara dessa kostnader och förbli privat försäkrade endast om mig?

answers

Om din fru är anställning och försäkring, förtjänar därför cirka 400 euro i månaden, då loggas av arbetsgivaren i en offentlig sjukförsäkring, finns det tyvärr ingen flykt. Endast om det skulle tjäna över gränsen för obligatorisk försäkring, skulle försäkring i privata sjukförsäkringar vara möjligt, men de måste då vara försäkrad där själv, eftersom det är i grunden en sjukförsäkring i Tyskland.

http: //www.expatriate-anwalt.de/de/sozialversicherungspflicht_beim_auslandseinsa ...

Detta är svårt att svara på, och är också relaterad till annan tjänst. Du bör klargöra kanske med SV-skaparna av hemlandet!

Efter § 193 SG är en obligatorisk sjukförsäkring i Tyskland. När du uppfyller villkoren för uppehållsrätt i Tyskland, har du en skyldighet. Eftersom du har inget att kontrollera i den mening som avses i AEntG.
Din fru används för att socialförsäkringen. Värt. Under den årliga Entgeld gräns, så att du gå med i ett system i enlighet med § 5 SGB V Och det är bara på GKV (här Betriebskrankenkasse). I fallet är det inte möjligt att privata sjukförsäkringar. Du kan dessutom skydda endast privata tillskott för din fru. Dina barn förblir privat försäkrade definitivt.

obligatorisk försäkring
Den obligatoriskt försäkrad i det lagstadgade sjukförsäkrings omfattar i huvudsak alla personer som utför arbete mot ersättning. Följande är grupperna här:
- Arbetare med en regelbunden inkomst, som
Årslön gräns (årsverken 2006: 47,250 euro) inte överstiger
- Lärlingar och praktikanter
- Arbetslösa eller socialbidragstagare har rätt till arbetslöshetsunderstöd
- Konstnärer och publicister
- Funktionshindrade

De som är minst 55 år och var inte berättigade till denna försäkring i länder i 5 år är undantagna från sjukförsäkringen obligatorisk

http: //www.tarifnet.de/artikel/wer-muss-sich-gesetzlich-krank/wer-muss-sich-gese ...

Från vilket land du skickas och hur länge du kommer att arbeta i Tyskland?

Kör din pension om försäkring av ditt hemland?

Related questions

Vilka nackdelar i pension jag som anställd under arbetstid och har quest;

En fråga för korttidsarbete: nackdelarna jag har i pension som en anställd under arbetstid? Det betalat pensionsavgifter till ett belopp av 80% av den gamla meriter. Om korttidsarbete inte förekommer ofta och länge, då de nackdelar kommer att vara at

Anställda på en oberoende basis & quest;

Hallå Jag är sedan början av maj som städtjänster självständigt och har en hel del kunder. Nu ville jag fråga om jag kan hyra en anställd på ett oberoende sätt, som jag inte vill bara arbete som jag garkein dag senare datum och begäran att komma till

Egenföretagare och anställda på ett skattekort - som sjukförsäkring & quest;

Hej! Jag har ett möte med min AOK. Sedan mars 2010 har jag arbetat som anställda på styrkortet 5 för 25 timmar. En vecka. Sedan april, jag har ett företagskonto där jag medgav högt Revisorer 2010 ingen vinst. Men jag har en heltidsanställd personal j

Som kvalificerar sig för skador till & komma; om de anställda en bricka skada bilen & quest;

God dag tillsammans, Jag har en fråga som har kommit till mig när jag var i biltvätten var med min bil idag. Framför mig var en kvinna som inte har uppfyllt de krav för de anställda i tvätten, eftersom de uppenbarligen inte kunde bedöma måtten på sin

Representation rättigheter hustru bland anställda i driften av människan & quest;

Om fru har att arbeta i sällskap med mannen med kort varsel, är det rätt att som Ehefrazu att representera mannen eller agera för sin verksamhet? Eller det kräver dennes separat eller z. B. har prokura? I egenskap av en fru hon är berättigad till ing

20 & comma; egen lägenhet och komma; anställd vill nya utbildnings BARN & quest; & quest; & quest;

Hej! Jag är 20, som arbetar är mina avslutade utbildning i samma operation, men tyvärr har ingen framtid och uppriktigt sagt aldrig riktigt var vad jag ville, men det var bättre än ingenting. Nu till min fråga: Jag skulle vilja göra en ny utbildning,

KUG räkna de förlorade timmar av geringf & period; Anställda med beräkningen av misslyckande & quest;

Jag är medveten om att geringf. räkna anställda vid beräkningen av antalet anställda och dem som inte har rätt till partiell arbetslöshetsersättning, men inkluderar de med märk av misslyckande mer än 10%? Från Merkbalt arbetsförmedlingen: "§ 170 punk

Vad tycker du nu om tandvårdsförsäkringen och kan även erbjuda sjukförsäkring & quest anställd tandvårdsförsäkringen;

När jag nu tittar på mig premier till kompletterande tandvård täckning av hög kvalitet, jag får magsmärtor som mäklare. Ok, om jag behöver implantat, som är verkligen mycket dyr, kan det vara motiverat. Men som för en krona. Gamla taxor med resterand

Kan tid som de anställda lösa representation från skatt & quest;

Jag vet att arbetsgivare kan dra av representationskostnader på ett professionellt samband med kontroll, men hur är det gäller arbetstagare från exempelvis vid ett jubileum eller en farväl / Einstands en delägare? Snabb och billig hjälp för din skatt

Tidigare självständigt arbete i Tyskland nu anställda i utlandet - självdeklaration nödvändigt & quest;

De senaste åren har jag var egenföretagare i Tyskland och är nu anställd i andra länder för en viss tid. Måste jag göra ännu en självdeklaration i Tyskland och göra det klart att jag betalar redan skatt utomlands eller jag kan göra detta helt enkelt