B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

2012-08-02

Dröjsmålsränta för sen betalning av en faktura och tid; Vilken höjd är vanligt & quest;

Advertisement

några av mina kunder betalar bara tuff. Jag fick lite matad upp. Jag funderar, dröjsmålsränta att kräva just detta.

Vid vilken tidpunkt (med respekt. Betalning) bör vara på vilken nivå ut ränta?

Finns det även en rättslig ram som styr?

answers

i privat är 4%, med den industriella äganderätten från 5% över basräntan. Den senare har angetts. Det hela styrs av handelslagen.

Se här http://basiszinssatz.info/ och rensar dig igenom.

Från utgången av uppgörelsen för varje månad eller 0,5-1,0% ränta eller 0,10-0,25% per vecka eller del därav. Definiera termer som inte ligger på årsbasis under de vanliga bankräntor för övertrasseringar, dvs ca 6-12% skulle vara lätt genomförbart.

I BGB 4% kallas pa. Denna mening kan du bara ta. Men om du vill ha mer, måste du ha en klausul dina villkor i sätta som sedan styr. Villkoren är en tydlig indikation från dig, en del av avtalsvillkoren. Utan denna information du har ingen rätt att ta mer intresse.

Jag vet att den lagstadgade dröjsmålsränta är 5 procentenheter över basräntan. Mittemot en affärsman du kan begära mer, nämligen, tror jag, 8 procentenheter över basräntan.

Hello frilans .. ;-)

Din fråga faktiskt har svarat väl !!

Men jag skulle i framtiden med större mängder föra över risken. Innan att erbjuda möjlighet att delbetalning. (Risk för långivare. Betalning direkt till dig!

Om intresserad, kan jag informera er mer i detalj om det. Belopp från ~ 2.500,00EU kan visas med oss. Annars säker om andra banker också låg .... !!

Grüssle U.

Related questions

Förklarar en betalning av en faktura automatiskt med kvaliteten på varorna överens & quest;

God dag, Jag har över Internet beställer en produkt och även betalat notan strax efter mottagandet av leveransen av densamma. Efter det, men jag har märkt att färgen på den beställda produkten är inte riktigt som jag hade trott. Nu min fråga om huruv

Vad är det sen betalning straff för försenade deklarationen lämnats in & quest;

Vad är det belopp med vilket jag förväntar mig när jag lämna min deklaration sent? Den sena laddnings wrd började med 50 euro, men det asst undvikas så lätt. Bara lämna in en ansökan om förnyelse. Straffavgifter tas ut när skatteskulder inte betalats

Kan undanhållas från gäldenären dröjsmålsränta för förtida betalning & quest;

Jag har till och kan när som helst ett högre belopp att betala runt 10,000.00 € till borgenär som har men jag beviljade en kredit perioden fram 15.12.2011. Kan jag faktiskt gestzliche efterskott en månad dras av som jag redan betalat honom idag notan

Hur man beräknar avgift för sen betalning av skattebyrån & quest;

Vad förseningsavgift av skattekontoret är att räkna med när deklarationen inte är rätt tid lämnas utan förklaring den 31 maj? Snabb och billig hjälp för din skattefrågan. Kompetent, av certifierade revisorer. Begär nu: www.expermondo.de Den maximala

Dröjsmålsränta på en faktura och tid; Hur man beräknar varaktigheten av intresse & quest;

Jag sov, att betala en räkning. Nu har jag en påminnelse erhållits Verspütungszinsen. Från vid beräkning av ränte igång? Från och med dagen för mottagandet, från förfallodagen på fakturan? (Betalningen var 30 dagar) Hej AAundSA, är i kraft många prog

sen betalning straff

Jag fick idag en effekt meddelande från Barmer GEK. Från 1.6.2012 tills 30.6.2012 149,63 € plus € 41,00 förseningsavgift och plus 2,00 € påminnelseavgifter. Finns det någon som så upprörande avfärdas någonsin framgångsrikt ?? Vad är da upprörande? Du

uppsägning wg & period; Sen betalning av hyressänkning

vad som är rätt ?? Jag är hyresgäst och har hyran minskas med 20 euro / månad på grund av allvarliga brister. Ägaren svarar inte och inte korrigerar de angivna bristerna. Nu tillkännager jag hyresvärden utan förvarning och gör vräkning på grund av ob

Betalning av faktura: Jag kan definiera sig själva och quest; När förvalda & quest;

ska jag skriva i min lilla butik fakturor, kan jag ange själva betalningen? Om så är fallet, när kunden är i default? Efter min tid (Vi kommer att ta 10 dagar) eller förrän efter 30 dagar, som är förankrade i lagen? Bland köparna av betalning är gilt

Omedelbar betalning av en faktura med kredit "och halv, betalas omedelbart" och halv; & quest;

Måste jag betala en räkning omedelbart när man står på deras "omedelbar betalning"? Jag vill också säga annars skulle det inte stå på den. Du kan också vänta tills fågeln återförsäljare är på dörren! Hälsning Z .... Ja - speciellt om tjänsten ha

som sen betalning straff debiteras när du slår på din deklaration sent på Skatteverket

är den procentsats som beräknas eller fast pris eller antal sena månader? För sent inlämnad det sena tillägg. Starten på 100, - Euro. Detta är ett skönsmässigt beslut. För den skatt du betalar ränta sedan. Om du missade den första tidsperioden för ar