B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

2012-07-02

Donationer förskingrat av privatperson

Advertisement

Hoppas det kan hjälpa mig någon! En framsida. Mycket bra vän har samlats in donationer för min hund behöver opereras. Hon har bakat hundkex och säljs och pengarna jag inte se någonting förrän idag. Kan jag vidta rättsliga åtgärder mot denna kvinna och i så fall hur och vad behöver jag? Tack

answers

Hon bakade kakor med mig och en av mina mycket god vän. Kostnaderna uppgick till jämna 200 euro. Vi sålde Kakorna på 2 julmarknader med anmärkning och ett foto av min hund! Har mitt barn behandlas nu. Hon är bra!

Om hon bara bakade UDN sålde hundkex, och då kan du göra vad som helst.

När försäljningen är en bild av din hund i montern hade UDN ett tecken på att inköpspriset för operationen, var det bedrägeri (§ 263 StGB), eftersom det har lockat ett misstag och därmed får människor att användning av deras göra rikedom.

Även om det bara är ett enda fall i liten mängd, jag antar 50 Ct. till 10, - euro i varje enskilt fall, då det skulle vara en kommersiell bedrägeri eftersom det har fortsatt det.

Ändå skulle processen förmodligen inställd. Men ett svarsformulär polisen skulle få dem. Så slags skott över fören.

Mot unincorporated road löfte kan inte vidta rättsliga åtgärder för att. Leg erfarenhet i den färdiga mappen saker och söka en ny flickvän.

  • När hon bakar hundkex och säljs, måste du ha ett tillstånd. Helt enkelt gå till gatan, ett stativ öppen och sälja något - du kan inte.
  • Om de sålde hundkex, då det inte samla in pengar, men att sälja något. Du kan inte få alla donationer = "frivilligt bidrag för en religiös, vetenskaplig, välgörenhet, kulturella, ekonomiska eller politiska ändamål" eftersom den inte har en motsvarande status. Du kan bara sälja något.
  • Om hon sålde något och göra fel fakta (för hunden, i själva verket, de behålla intäkterna, dock på egen hand eller använder på annat sätt) har visat, är det bedrägeri.
  • När du lovar att skicka intäkterna från Hundekeksverkaufs komma ut driften av hunden, då detta är en donation samtycke som du inte debiteras, att du inte kan stämma för att uppfylla detta löfte när detta löfte inte attesterad ,
  • Om du vill ge dig pengar, skulle det inte vara en donation, men en gåva. EUR 20.000 vore gåvoskatt.

Så tydligt följer av det faktum att du inte har någon fordran. Det skulle bara vara en "vild" sälja hundkex i gågatan (eller var) för att se en fin. Förmodligen kommer dock falla under de minimis trösklar så att det är inga handtag.

Jag kan inte förstå din rätt.

Hon har haft ett tecken på stativet och det är ca 1200 euro.

"En tidigare god vän"

Belaß det som!

Riktigt bra F riends tyvärr är knappa! Där finns dock!

"Lady" var aldrig din vän, men fören-wow.

Hur är det?

Related questions

Får jag be om donationer och quest som en privatperson för mitt barn;

tyvärr vår son föds med en missbildning i världen. Han har en pares. Han var som ett spädbarn, en livlig pojke, först han alltid gick med glädje till olika sportevenemang, till punk när han märkte att han ständigt marginaliseras. Från dagis till grun

Kan donationer dras av från den skatt & quest;

Kan donationer gjordes förra året dras av från skatt? Om du till exempel har doneras till jordbävningsoffren, kan man sedan göra ett effektivt detta i sina deklarationer och skicka det? Om donation till en välgörenhets och erkänts av skattekontoret i

Donationer för en konsert kvitton arrangörens & komma; om den klarar en beskyddare & quest;

Hej, jag skulle som en privatperson att anordna en offentlig konsert och för att söka donationer för att täcka kostnader (antagning debiteras). Som beskyddare av händelsen inträffar staden R .. Donationerna kommer att betalas in på det konto i kommun

kan en privatperson en klubb donera något & quest;

Hej! kan jag donera som en privat klubb en skytte klubb 200 euro och sedan ange att beloppet i din deklaration? I en skytte klubb chansen är mycket hög som är en ideell organisation för främjande av idrott. Om klubben kassör har allt under kontroll,

Hur behandlas förstärknings beslutsamhet och strävan donationer;

Hej! som är inom förstärknings bestämma arv och gåvor behandlas som inträffat under äktenskapet och riktades endast på en bättre halv? Kommer de kvasi neutral och därför inte klassas som delbart? Och hur denna situation hushållet? Snabbare och billig

Kan jag använda & quest donationer utan några bevis i deklarationen;

I kassan jag donera ofta förändringen, t.ex. för Unicef. härifrån jag naturligtvis inte kan få en donation kvitto. Kan jag använda dessa donationer även med deklarationen? Snabb och billig hjälp för din skattefrågan. Kompetent, av certifierade reviso

Är öronmärkta donationer tillrådligt & comma; så du vet att donationerna anländer & quest;

Jag skulle vilja veta om som öronmärkta donationer är verkligen användbara, så att du kan styra som donatorer att pengarna faktiskt anländer? I princip spelar det ingen roll. Jag vet att det från min mor, som arbetade på pensions tid i en stor välgör

Hur många donationer kan jag börja 2013 utan ett dokument i kontrollen och strävan;

Jag donera så då och då, här lite där lite, men det skulle vara tråkiga, spår information om kontoutdrag. Är det värt det, eller uttryckt på ett annat sätt, hur mycket donationer tror mig FA utan dokument som är max. Belopp under 2013? Det fanns gång

Vilket värde kan ange när donationer som särskilda kostnader & quest;

Jag har nyligen hört att du också kan känna igen donationer i sina deklarationer som särskilda kostnader. Hur man gör det, men med värderingen, om jag till exempel donera en fungerande TV eller dator till en välgörenhetsorganisation. Tack! Snabb och

ge kontant donationer fortsätter

Anta att jag får från en icke-släktingar betalade € 100.000. Jag skulle vilja dela bland min familj och vänner, dessa pengar eller bort från dem också att ge något. Så jag hamnar fortfarande hålla ersättning på 20.000 € för mig. Har jag ännu den full

0
Views
0
Ccomments