B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

2012-07-27

Donation till fattiga skådespelare: han måste betala gåvoskatt & quest;

Advertisement

med temat gåva jag trodde mig är det klart. Jag trodde. Följande fall fick mig att tänka:

en berömd skådespelare sägs ha förlorat sina pengar, är pank och hans advokat börjar på "Bastian" min hemsida en fundraiser. Man kan överföra 1-3 Euro.

Tänk om han får 500.000 givare per 2 euro. Om han hade för 1.000.000 euro sedan betala gåvoskatt? Eller inte, eftersom han har fått från varje endast 2 euro?

Således, om det totala beloppet eller antalet givare och deras mängder är relevanta för gåvan?

answers

Om vi ​​börjar nu att donera till fattiga Horst Janson, sedan efter att kommer Werner Böhm och vem. Dessa människor har tjänat på sina goda tider en massa pengar. Tyvärr, de visste inte handlar tydligen så. Som donerar till mig när jag verbrate mina tillgångar? Åh, gåva jag inte ser här, eftersom det troligen skulle innebära frivilliga bidrag.

Ersättningen för donationer är 20 kEUR mellan icke-släktingar.

Donera mer än en person en mängd under denna gräns till samma mottagare person, så det är skattefria, som i fråga om varje enskild donation gränserna har följts.

Men om det verkligen fortfarande betraktas som en donation eller redan trafiklärare av donationer, bör vi lämna skattekontoret. Nämligen donationer karaktär inte accepteras, skall betalas för denna skatt.

Jobbåterigen kraftigt, eftersom han utarmade ansikte visar upp 2 x i veckan på pratshower. Från våra avgifter får han där sin avgift. Förhoppningsvis kommer han att betala dem skatt och sedan försvinner till sina fordringsägare.
Synd skulle ren dumhet.

Related questions

Har mina föräldrar lägenhet värde som ges 40 period, 000 och period; Måste nu betala gåvoskatt & quest;

Jag har mina föräldrar lägenhet skrivas i en två familjens hus där de bor och tiden själv. redan sedan 11 år. Värdet av notarie var geschätz till 40,000.00 euro. Måste betala gåvoskatt nu? I en gåva till föräldrar, kontrollera vi klass !! användas. E

Kan man för sina föräldrar helt enkelt betala av lån eller om du sedan måste betala gåvoskatt & quest;

Om föräldrarna är i skuld, då barnen kan lätt möta skulder föräldrarna eller är det som en gåva och sedan återstår att beskattas? Om det tas, skulden för båda föräldrarna delar tillsammans är nciht högre än 200.000, - Euro blir ingen gåvoskatt. Föräl

Jag måste betala gåvoskatt om jag köper ett hus

Vi köpte ett hus ** ** vi måste betala gåvoskatt Det skulle vara bra om du återställa henne bokstaven i skattekontor här en gång. Men ska du inte igen i indirekt tal, men precis som det står där i den. Efter de första huvudvärk när du läser din text

Vem behöver betala gåvoskatt - Schenker & comma; Gåvotagaren eller någon annan & quest;

Tack för ditt svar TopJob. Jag vill också veta vem som är skyldig att betala en gåva som. Jag vill utesluta att den äldre damen fortfarande måste betala gåvoskatt. Om du betalar på en högre nivå? Snabbare och billigare rådet om arv. Kompetent, av cer

Kan betala gåvoskatt provisoriskt hantera och komma; om man identifierar betalningen som kredit & quest;

En avlägsen släkting (75 år) vill ge med € 130.000. För detta skulle jag behöva betala € 33.000 skatt. Kan jag ta pengarna som ett lån och officiellt på 300 € per månad. betala? Hade beskattas endast en beskattning av det utestående saldot på hans dö

Måste jag betala gåvoskatt om räckte med Niessbrauchrecht och när gör innehavstiden och värdet används & quest;

Jag fick lämna föräldrahemmet 5 år sedan, samtidigt fanns en nyttjanderätt för hyresvärden (mor), i tiden så jag har inte haft några inkomster eller skatteförmåner utan endast kostnader. Vid tidpunkten för donationen, var 2011 värdet 230.000 av exper

Ersättning för donation till 100 & percnt; utnyttjas & exkl; Kan då t.ex. efter 5 år för första gången skattefria percnt till 50 igen, betalas bidraget & quest;

Det beror på hur situationen är så. För detta ändamål är dock tyvärr inget. Egentligen är bortom titeln eftersom ingenting. Så svaret kan egentligen bara vara: Ja, det är möjligt om de realiserade fakta ger detta. Wlord vet varför du inte använder på

Hur mycket kan jag betalas gåvoskatt få & quest;

Hej, jag får från min syster betalade € 20.000. För att skattelättnaden har uttömts. Kan jag ansöka utan skatter får betalt av min far igen € 20.000? Visst, så länge som din far och syster är inte identiska, det finns en ny ersättning här. Detta fäst

Donation och ett belopp motsvarande inkomstskatt för mottagaren & quest;

Hej. Efter en överlåtelse av ett företag, skulle vara reavinsten bort (ett visst belopp) till sina barn, föräldrar och make. då faller för försäljning belopp helt bevarade inkomstskatt eller för det belopp som finns kvar efter donationen? Är det sant

Donation till rumänska barnhem direkt i Rumänien - avdrags & quest;

Jag har en rumänsk barnhem identifiera noga lär. Till detta vill jag absolut skicka en donation i sin valuta omedelbart och i kontanter. Kan jag lösa en sådan gåvoskatt och vad ska jag titta i förekommande fall? Snabb och billig hjälp för din skattef