B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

2017-04-19

Bevis dubbel haushaltsführung

Advertisement

God dag,

Jag foldgendes problem. I januari 2009 var jag en månad i en annan stad arbetade (hade ett anställningsavtal för en månad på ett bolag med hemvist, 600km bort). Under den tiden har jag stannade med en vän och betalade honom en Entgeld (400 €). Men det är inte ett officiellt intyg om hushåll eller? Kan jag skicka ett brev med den hyra som betalas till honom (han måste betala skatt, han blir så problem?), Eller jag kan göra en slags klumpsumma påstående? Efter denna månad har jag lyckligtvis hittat arbete igen i min stad.
Den veckovisa resor hem kan jag helt enkelt kredit eller (600km)?

Stort tack på förhand för hjälpen!

answers

Som en andra budget upprätthåller yrkesmässiga skäl på arbetsplatsen kan göra tillhörande kostnader inom vissa gränser inom ramen för den så kallade "dubbel ekonomisk förvaltning" avdragsgilla. En två hushåll endast respekteras om den anställde är utanför staden, där han upprätthåller ett hem på egen hand, upptagen och även anställningsorten Flame (§ 9 mom. 1 mening 3 nr. 5 EStG).

http://www.finanztip.de/recht/steuerrecht/stsp0076.htm

Related questions

Dubbel Haushaltsführung efter en partiell pension

Hej! Jag kan göra som en följd av förflyttning av min tidigare arbetsgivare en dubbel hushåll skatt. Samtidigt var en partiell pension avtal. Den partiella pension kontrakt löpte ut under 2008 och jag fick efter pensioneringen. Fråga: Kan jag resor h

Dubbel Haushaltsführung - varaktighet avdrag & quest;

hur länge jag kan vara en dubbel hushåll (närhet till arbetsplatsen, snubblar hem) lösa? Vad kan jag fixa det? Snubblar hem (km driven)? Betyder? etc. Avvänjning du kan, så länge de två hushåll där. Avvänjning kan vara resor hem (jag tror här inklude

dubbel Haushaltsführung & comma; när den ges & quest;

God dag, min vän drar i min lägenhet eftersom han har hittat ett jobb i min stad. Han äger fortfarande ett hem i en annan stad. Detta han vill hålla obebodda under försöksperioden. Han är där för att göra 1-2 gånger i månaden till trädgården klar, et

Dubbel Haushaltsführung -> & semi; klumpsumma

Hej! riktas det månatliga fasta beloppet för en andra hushåll för en fyrfaldig körning i månaden? Vad händer om du kan visa endast en resa per månad? Om du får ändå ta hela klumpsumma? Avdragsgilla kostnader vid dubbel hus guide Som en ytterligare nö

Dubbel Haushaltsführung & sol; familjen resa

Kostnaden för familjen resa jag kan göra (Independent IT-konsult) skattemässigt inom ramen för den andra hushåll. Innebär detta även när familjen kommer att besöka mig eftersom jag arbetar skäl arbetsplatsen skulle inte lämna (Upprätthållandet av kun

Dubbel Haushaltsführung - när kan jag flytta prislista & quest;

När kan jag börja flytten avgiften i två hushåll? Först när han emigrerade till arbetsplatsen (mat pekar mot arbetsplatsen) eller annat sätt när jag öppnar en privat andra budget, vilket inte är på jobbet? Omlokalisering kostnader i samband med två h

dubbel Haushaltsführung - varierar också en delad lägenhet & quest;

Jag har en fråga om parallella HH-guide: här varierar också en delad lägenhet nära arbetsplatsen för att sätta vår eller måste det nödvändigtvis vara en oberoende lägenhet? Även i lägenheten finns kök, badrum etc, men det är bara används av flera. Om

Dubbel Haushaltsführung & sol; man utomlands

Hej Alla, Jag gifte nyligen. Min man arbetar utomlands och har även där hemvist. Jag bor och arbetar i D. Denna "tillstånd" har också funnits före äktenskapet. Vi kan fördubbla Haushaltsfuehrung hävda? kostnader hyra / sälja resor? Tack för tips

Dubbel Haushaltsführung gift elev

God dag, Jag först hörde talas om DHH för några dagar sedan. Tyvärr, jag har inget exempel funnit att gälla för oss. Min fru går att arbeta och betala skatt. Jag har tre år sedan på min studie lägenhet tas cirka 20 m²hat. Det hade tidigare utresa dag

Dubbel Haushaltsführung & period; Vad kan dras av som & quest;

Jag har för närvarande två lägenheter: min lägenhet i min hemstad och ett möblerat rum på den plats där jag arbetar. Kan jag dra av hela hyran skatt nu? Hur de två hushåll? Vad kan du som lösa? resekostnader i faktiska belopp i början och i slutet av

0
Views
0
Ccomments