B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

skatter Uppsägning avgångs skattebetalning avgångs & plus; termine 2015-01-01

Beskattning av avgångsvederlag på avgång & sol; nu får skatteinbetalning

Advertisement

Hej Alla,

följande frågor om "avgångs" Jag skulle:

Arbetare (AN) (50 J, STKL 1) ersätts med outsourcing (04.2012) av företagets filial avgångsvederlag uppgående till 50.000 € i slutet av 2012 meddelade att
betalades med slutlön 12,2012.
AN meddelar wg extrema hälsoproblem och operativa mobbning själva 31.12.2012 enligt stoppa Kd-tid, får sex veckor fortsatt lön och sjukersättning därefter fram till 01,2014, sedan dess skrivit arbetslösa och inte kan arbeta ...

Nu till problemet: Skatte kontor kräver nu en skattebetalning 2012
på grund av att "man inte ska behöva avsluta sig", som skulle vara så i
§ 34 EStG.

Jag är inte så tydlig. Om någon var tvungen att hyra några råd till mig?

tack

benito63

answers

Snabbare och billigare rådet Labour. Kompetent, av certifierade advokater.

Begär nu:
www.expermondo.de

... Det är inkomsten från ett fullt finansierat system med sol på mitt tak uppgår ca 2000 € brutto per år ...

Det viktigaste budskapet i FA är att skattebetalningen till fall beskattas avgångs, (från 50` avgångs var 35 "i Dez.2012), avser min egen uppsägning av mitt eget arbete. Jag hade, efter sina uttalanden, bara får inte meddela sig ...

Från denna information är det inte klart att efterfrågan skattebetalning 2012 (endast) en följd av avgångs. Fanns det förutom inkomst av tjänst har andra inkomster under 2012?

IRS spelar på § 34 punkt 2 nr 2 EStG på, vilket i sin tur hänvisar till § 24 nr 1 inkomstskattelagen, som har följande lydelse: ... "Ersättningar som har beviljats ... (a) som en ersättning för förlorad eller fly intäkter eller (b) för uppgiften eller inte delta i aktiviteter ... "

Just på grund av denna text kan nu inte dra slutsatsen att en uppgörelse inte gynnar i. S. d. § skulle beskattas 34 EStG om den anställde avgår. I detta fall får han avgångs fortfarande som ett substitut för att fly intäkter (Alt. A) eller för att verksamheten har upphört (Alt. B).

Och eftersom det är så och ingenting förändras av uppsägning från den anställde vid beskattningen mottagaren har det absolut inget intresse skattekontoret, som har avgått sedan. Denna information är sedan nämligen skattemässigt irrelevant, och efter skatt ovidkommande saker inte bör FA frågar (§ 90 punkt. 1 mening 2 AO).

Hej!

... Vad skulle nu vara en väg framåt? Jag tänker: Först överklagande skriftlig invändning och att gå parallellt med advokat eller revisor, i syfte att eventuellt rättsliga åtgärder? Så omedelbart skjuta med vapen?

Vad tror du?

Tack för era ansträngningar.

Kanske skattekontoret har verkligen en annan EStG eller åtminstone en annan § 34 - i min inte står i vilket fall som helst där. Eftersom endast står det:


Som extraordinära intäkter endast komma i fråga:

0,4. Ersättning för perenna aktiviteter; perenn är en verksamhet där den sträcker sig över åtminstone två perioder bedömnings- och omfattar en period av mer än tolv månader.


Och R 34. (2) inkomstskatt bekräftar detta:

(2) Vid arbetsinkomster, det spelar ingen roll att ersättningen för en definierbar särskilda aktiviteter kommer att betalas, är att en laglig rätt till det eller att det utgör en nödvändig aggregering av intäkterna.

Related questions

Fråga för beskattning av avgångsvederlag i samband med ALG 1 samma år

Hej! Jag har här återigen en skatt fråga och skulle vara glad om någon kunde säga något eller känner internetlänkar genom vilka jag kan ytterligare informera. För mig handlar det om en hel del pengar. På grund av den anonymitet denna plattform arbeta

Beskattning av avgångsvederlag pension

2008 mig ett avgångsvederlag på grund av en förändring i sysselsättning från ett företag pension i form av en betald var "direkt försäkring utan skatteincitament för bidrag" i mängden av ca 3000 €. Detta har jag som anges i skattedeklarationen 2

Beskattning av inkomster och Arbitration & sol; Konkurrenskraftig Richer & quest; Allowance 2100 period, - eller 256 period, - Euro p period; a & period;

Hallå hur det ser ut när du som en medlare till exempel. Fotboll eller konkurrens domare utövar en avgift (15 euro per tävling) plus kostnader 30ct / km erhåller rese. Alla är klar om det, att 30ct är inte skattepliktig. Hur mycket är ersättningen? S

Hur beräknar jag den femte ordningen för min avgångs & comma; Jag får 2016 & quest;

Hi folks, Jag såg på denna sida en beräkning för avgångs beräkning prov: http: //www.vlh.de/arbeiten-pendeln/beruf/sind-fuer-eine-abfindung-steuern-faelli ... Jag ville arbeta för mig också och vet inte om jag har gjort rätt. Jag kommer att acceptera

Avgångs & sol; inkomstskatt

År 2011, jag har en uppgörelse i mängden 47600 får brutto, men är fortfarande upptagen fram till 29.02.2012. I augusti min avgångs + min lön på ca 3600 betalades brutto netto gav ett belopp på 36400, 00 så betalade jag lohsteuern exakt avräkningsbelo

Änkepension avgångs & sol; pensionsförsäkring

Hej! Jag einProblem och hoppas att ni kan hjälpa mig. Jag ska gifta mig i år igen. Jag vet att jag får en lösning. Tyvärr har jag gjort en tidigare oberoende skuld till pensionen. Min fråga är: Kan pensionen använda min avgångs från omgifte att regle

Steuererklräung för avgångs & sol; Avgiftsbelagd & quest;

Så jag skriver gånger jämnt all information tillsammans: Avgick i slutet av 2013 / jämförelse studie i januari 2014: 10.500 euro avgångs Anställningsförhållandet avslutades på 2014/02/01. Jag hade bara en ny Jo och således var inte en dag på jobbet.

Beskattning av internationella grupper och sol; levande individer: Literature & quest;

Jag skulle vilja informera dig lite om beskattning av internationellt verksamma grupper eller individer som har ett flertal internationella bostäder, och hur sedan föremål är ytterst beskattning i D. Tyvärr har jag inte hittar rätt inställning till f

beskattning av änka pension avgångs

hej, Jag har för närvarande hänvisar stora änkepension och har för avsikt att gifta om sig. eftersom detta är nu i änkepensionen avgångs? som måste förvisso ja ange när deklarationen som intäkt med. ett avgångs beskattas och i så fall, vad är det i s

Grundtrygghet och sol, jag får en grundtrygghet & quest;

Tillägg till min fråga ovan: får från min far € 250 och med stöd barnet var bara, men Jez det faller väl ut. Hej Beckenbauer, ger din fråga oss tillräckligt med information för att besvara dem väl kan. Om du hänvisar studielån, du uteslutas från ALGI