B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

bostadsbidrag Hartz IV BAB underhållsbidrag utbildning & plus; Child Support yrkesutbildning bistånd beroende rätt utbildning 2012-12-19

BAB och bostäder avvisade & comma; eftersom BAB teoretiskt möjligt

Advertisement

Jag är 25 år gammal och bor eftersom jag är 18 250km bort från mina föräldrar. Jag har redan börjat utbildning som kock, men hon var tvungen att avbryta av hälsoskäl efter 2 år. Nu med 25 ger mig en super operation möjlighet ännu att få en utbildning. För att överleva, jag också på något sätt måste betala min lilla lägenhet, sökte jag stöd till utbildning. Efter en lång korrespondens med mina föräldrar. Hade jag satt ihop alla papper och få BAB-kommunikation som ett avvisande tillbaka eftersom mina föräldrar göra på papperet för mycket. Tja, tänkte jag om jag inte får BAB jag kan ansöka om bostadsbidrag. vänta i dag efter månader länge jag får annullering av bostadsbidrag. Om jag har förstått saken rätt, får jag inte bostadsbidrag, eftersom jag skulle teoretiskt rätt BAB när mina föräldrar inte skulle tjäna mycket.
Problem av historien är att mina föräldrar är skilda och för deras hushåll och min fars nya familj han har att leverera, har inga pengar kvar för mig. Tack Fader-tillstånd. Jag har en 400 € jobb jag kan ansöka om Hartz 4, jag lärling mig lägga hinder i vägen. Vad ska jag göra nu? Jag kan men underhållet inte stämma mina föräldrar. Vet du inte en lucka som jag kan invända, eller hur man kan hjälpa mig annars.

answers

"20:21 Bostadsbidrag för lärlingar och studenter

(1) Det är en bostad fördel krav hänsyn till om en eller flera medlemmar i hushållet en
Rätt till bidrag enligt BAföG eller enligt §§ 59-73, 75, 101 para. 3 eller
§ 104 SGB III i princip inte har rätt. Detta är fallet om en undersökning eller utbildning
redan i abstrakt begrundande av respektive lag inte är berättigad, eller den person
Sökande liggande skäl för det som hindrar arbetsnivå (såvida
Uteslutning äger rum i mängd). Följaktligen kan en bostadsbidrag krav består i synnerhet
om,

(...)
uppsägning av utbildning eller förändring av föremål utan större eller
obestridliga skäl görs (§ 7 punkt. 3 och 4 BAföG) "

säga att du var vid den första utbildningen strax efter två år inte längre Bock.
den paragraphen efter att du har rätt till bostadsbidrag ordentligt. och inkomster dina föräldrar är därför noll med kredit.

Du kommer att vara bara två alternativ, antingen be dina föräldrar till underhåll eller åtminstone ett privat lån eller ens ta en eller flera deltidsjobb utöver utbildning. Vid 25, bör du också någon gång komma till banan och din levande självfinansierande.

Eftersom ingenting hjälper, måste dina föräldrar betala dig pengarna! Hur gjorde hon det uttrycks hårt, deras problem. Eftersom staten håller ut då, eftersom han debiteras endast om föräldrarna inte tjänar tillräckligt.
Är tydligt att detta är nu obekvämt för dig, om dina föräldrar pengar är stram, men så är det rättsliga läget. Så du kan stämma för pengarna och skulle också få rätt.

Förresten, normalt en utbildning betalas, det är egentligen bara tänkt att du kan leva på det ska.
I värsta fall måste du hitta en utbildning som är faktiskt lämplig ersättning, såsom överflöd.

Tack. Och så länge de är underhålls obligatorisk. Jag menar till vilken ålder?

Snälla hjälp.

Related questions

Resekostnader från huvudsakliga bostad hävda & comma; Trots andra hem

Min huvudsakliga bostad är cirka 160 km från min arbetsplats. Därifrån ska jag gå till jobbet varje dag också. Jag har dock fortfarande ett rum för cirka 100 € hyrde (20km från arbetsplatsen bort) där jag bara tillbringa natten om jag har sena kvälla

Har en andra bostad skatt & comma; om föräldrarna har en plantskola har & quest;

Det finns visserligen vissa städer som tar ut en andra hem skatt. Måste de betala när ett andra hem, har föräldrarnas och anges det har en plantskola? Snabb och billig hjälp för din skattefrågan. Kompetent, av certifierade revisorer. Begär nu: www.ex

Kontroll och marknadsvärdet - Objekt arv & comma; Bostäder Law & comma; nummer

Älskar Vet, vår mor avled i augusti och har min bror och använde mig som ensam arvinge till 6familien-hus (listade byggnad). 5 lägenheterna hyrs (netto 1300 € / måndag för) en lägenhet upptas av fadern (pensionerad) med bostadsrätten, så ingen hyresi

Begäran om hälsa avvisade & comma; vilka alternativ jag har & quest;

Ansökan om bot för min fru och jag båda förkastades. Är detta det sista ordet, eller jag måste sätta in en motsägelse möjligheter för oss båda? Snabbare och billigare rådet för din hälsa fråga. Kompetent, av certifierade läkare. Begär nu: www.expermo

Familjens bostad Wien & comma; arbets~~POS=TRUNC munchen

Tyska arbetsgivare (ingen annan tjänst) familjens bostad kallas kvinna och barn hela veckan Wien ,, far under veckan lägenhet i München, flygning. fr Efter Wien, måndag snabb återgång till muenchen där skattepliktiga? kostnad lägenhet muenchen gilla?

Huvudsakliga bostad CH & comma; Fritidsbostad EN eller FR

Jag bor i många år i Schweiz och beskattas här. Genom en ändring av jobb min färdväg är nu + 100Kilometer för en enkelresa. Eftersom jag aldrig har fått från de schweiziska skattemyndigheterna om återbetalning på min höga resekostnader, skulle jag nu

Huvudsakliga bostad generad & comma; Reklam kostar abzugsfähig & quest;

Jag arbetar i Offenburg och lever här en en lägenhet att hyra. Här är så långt min primära bostad. Jag bestitze sedan 2 år Eignetumswohnung (står tom, untenanted) i Hamburg, jag vill göra av personliga skäl till min primära bostad nu (flickvän och vä

Huvudsakliga bostad UK & comma; arbetar som frilansare för kontor i DE - Skatt och redovisning

Jag bor sedan 2012 i Storbritannien. Jag abe DE lämnar 2009 eftersom jag har varit där endast rapporterade en fritidsbostad, för post etc. Min primära bostad är Storbritannien. Jag jobbar här i Storbritannien - är internet tack - för så frilansare /

Vad händer när bostäder Riester & comma; när jag sälja huset eller inte ens använda & quest;

då allt går som förut, eller jag måste betala rätt? Numera kan det ske snabbt att den byter arbetsgivare eller du kommer att vara anställd på annat håll. Vem kan det konstateras att jag inte själv bor i lägenheten? Om du säljer huset eller inte perma

Abfrackprämie avvisade & comma, eftersom ny bil inte uppfyller kravet på att återförsäljaren utlovade

avvisade Abfrackprämie eftersom ny bil inte uppfyller kravet på att återförsäljare versprach.Altes bil bort för ingenting och premium abgelehnt.der återförsäljare säker på att den nya bilen, villkoren för bidraget jag erfüllt.Kann nu ta honom i skuld