B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

skatter arbetsgivare anställd arbetsgivare och plus; anställd Avskrivningar 2012-10-30

Avskrivning av tjänstebil

Advertisement

Hej Alla,

Jag använder på min arbetsgivare tjänstebil till 1% metoden (listpris på bilen). Beloppet kommer att beskattas i enlighet månad som en del av löner, så företaget bilen kan användas för officiell och privat.

Innehållsmodellen i bolaget utgörs av månatliga grundlön (fast lön) och engångs årlig rörlig ersättning som betalas i april följande år. I "Fakturering för rörlig ersättning" Jag kan se att en månatlig amortering mängd görs på företagets bil, så att den rörliga delen reduceras till detta tillsammans årsbasis belopp.

Mot bakgrund av att jag förstår kan inte om avskrivning av bolaget har en extra avdragsgilla (för att minska vinsten), för mig är frågan om det är tillåtet att lägga avskrivning av tjänstebilar på bekostnad av min rörlig ersättning? För hjälpfulla tips och bra feedback någonsin TACK!

answers

Om den rörliga ersättningen beräknas på grundval av vinsten, då kostnaden och deprecieringen av begagnad bil från du engagera. Strängt taget, du kan inte för alla kostnader för företaget och de påverkar beräkningen av ersättningen negativ som för dig. Med en andel av intäkterna som skulle vara annorlunda. Som ges till endast de intäkter som grund.

Jag NFO - åtgärder mot bilförmån system! **
Den BdSt utmanande inför Bundesfinanzhof mot systemet 1% för det privata företaget bilismen (BFH, Az VI R 51/11) av BdSt kommenterade att den ekonomiska förvaltningen som
Besteuergunsgrundlage listpriset på nya bilar fäster. den faktiska
Priserna varierar men oftast mindre. Dessutom är det nya priset också i begagnade bilar
erkännas. **** In ett överklagande av din skatteutgifterna. ****
chanserna till framgång för processen BdSt är goda.

Avskrivning av företag Vägning påverka bolagets kurs för att minska skattetrycket. När det gäller rörlig ersättning, eller indragning av vilket väcker frågan, vad som finns i avtalet.
Vanligt, är inte detta förfarande.

om avskrivning i allmänhet catering till var. betalning, så ja. Specifikt, dock endast en bil, snarare ingen - såvida det inte är överenskommet.

Jag håller med SeppW. Detta är en fråga om att definiera innehållet modell.

Related questions

Jag har en tjänstebil och två hushåll och komma; den långa resan hem är mycket stressande och komma; Jag kunde rida med BahnCard100 fix skatt & quest;

Hej, jag har en tjänstebil och 2 månader en DHHF. Hemresan (400km) till företagets bil är inte utan risk och mycket tröttsamt, särskilt i väntan på vintern. Så min fru uppmanar att ta tåget. Kan jag rider 100 trots bilförmån (1% kontroll) i läge för

Vad som är viktigt att notera när jag använder privat tjänstebil men bosatta utomlands har & quest;

Är det skattemässigt ogynnsam om jag har tjänstebil jag använder privat och men min huvudsakliga hemvist i Österrike skulle. Min chef säger så, men det kan inte rättfärdiga. Jag skulle vara intresserad, men framför allt en revisor söka-hyra. ej nödvä

Gång pool avskrivning alltid pool avskrivning & quest;

I FY 2014, jag har en GWG kollektiv post öppnas (150-1000 euro under 5 år). Det är klart att jag detta. I ESt.-Erk måste sjunka ytterligare under 2015. Kan jag nu, men för FY 2015 återigen omedelbar avskrivning för GWG användning under 410 euro, elle

Månadsavgifter tjänstebils loggbok

Hej! Jag är anställd och har en tjänstebil som förs över en loggbok. Jag betala månadsvis en klumpsumma för bilen och i slutet av året, kommer avgiften kompenseras med de faktiska privata körda kilometer, som jag har på brutto sidan ett belopp X och

Räknade tjänstebil - tillbaka bil inom en månad

Jag har återvänt min tjänstebil den 2 april på mitt Arbeitgber Därmed upphör att använda min bil. ändå min arbetsgivare har debiterat mig penningvärde fördel för hela april månad. Är det rätt eller har inneboende värde redovisas exakt dag? Ja, korrek

tjänstebil värt att få & quest;

Jag var en tjänstebil tillgängliga och nu undrar om det är värt, eftersom det inte är förgäves. Jag har redan en bil och jag använder den väl nöjd. Ett sådant erbjudande är vanligtvis ansluten till ett upphävande av en del av den tidigare lönen. Man

Behöver jag privat GEZ pay & comma; om jag har en tjänstebil för privat bruk

Hej! har en tjänstebil, kan jag också användas för privata resor. Detta hyrs av företaget i tre år och månad i budgeten min GEZ betalning för bilen ingår. Nu, enligt nya regler GEZ Jag behöver inte betala separat för sådana saker. Är det rätt, om jag

Tjänstebil vid bort aktiviteter och resor till "& halv, vanliga" och halv; arbetsplats

Hej! min vän har arbetat som mekaniker och har en tjänstebil faktureras av förordningen om 1%. Men nu resor mellan hemmet / arbetsplats honom att montlich dessutom laddas och beskattas, även om han inte har någon ordinarie arbetsplats, eftersom det a

Tjänstebil i stället för löneökning

Min man ska få en höjning och hans chef erbjöd honom, han skulle i stället göra honom till en tjänstebil, som han kan använda privat. Detta beror på att vi behöver alltid en ny bil, överväga att göra. Men det finns fortfarande fången, som måste beska

Monument avskrivning för slutna fonder & quest;

Hej! Jag är ägare av en stor, unrenovated, noterat Andels. Jag vill renovera fastigheten och sedan sälja. Omvägen via en enda försäljning av lägenheterna är mig dock alltför betungande och (på grund av försäljningsprovision) för dyrt. Därav min fråga