B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

2013-08-31

Arbetar och bor i Saudiarabien & comma; lägenhet i Tyskland

Advertisement

Hej!
Jag går på företag 2 år från Saudi (anställningsavtal företag i Dubai).
Jag bor för närvarande i hyra och vill denna lägenhet säga upp först.
fråga:
Behöver jag, även om jag loggar in Tyskland, fortfarande måste betala skatt eftersom jag har veckouthyrning lägenhet här?

Tack för ett snabbt svar.

answers

Din skatt i förhållande till inkomster på grund av ditt arbete avslutas i Tyskland med det datum då du lägger din bostad utomlands och utomlands kommer att uppnå din inkomst. Men dina tyska räntor och kapital kommer sannolikt att vara det tyska skattesystemet. Vare sig du beibehälst här lägenheten eller inte är din egen njutning. En skatteskuld I härrör inte från.

"Och jag vill ha den här lägenheten först inte märker."

Detta innebär att du behåller en bostad i Tyskland. Den som har en bostad i Tyskland, är skattskyldig i Tyskland. Du är skattskyldig i Tyskland.

Men eftersom du motiverar en bostad i Förenade Arabemiraten, är DBA att zeiehen råd att först klargöra hemvist. På grund av den "2-år" Jag antar att mitt intresse kvar i DE.

(Var där för detta ändamål så inga detaljer gavs) Jag har också att anta att du är varken artister eller idrottare eller styrelseledamoten och att arbetsgivaren inte är ett tyskt företag.

Eftersom du är mer än 183 dagar i UAE, utgår Artikel 15 (2) DBA med resultatet att i enlighet med artikel 15 (1) DBA löner DBA beskattas och i enlighet med artikel 24 (1) DBA, § 32b (1) i EStG i DE föremål för progression.

Related questions

Bosatta utomlands och komma; Lägenhet i Tyskland

Jag bor och arbetar utomlands (Kanada), men äger en lägenhet i Tyskland som jag hyr. Nettoresultatet per år är cirka 6 000 euro, inte mer. Annars har jag ingen inkomst i Tyskland. Någon som vet om jag någonsin i Tyskland för att få? En grunddagpennin

som är med Einkommsteuer i Saudiarabien & comma; om du bor där och arbete & quest;

Kära gemenskapen, Jag är tysk medborgare, som är närvarande i Saudiarabien leva och Works. Min arbetsgivare är en lokal Saudi Company (inget tyskt företag). Behöver jag min inkomst i Tyskland versteuere i det här fallet, om jag Arabien året i Saudi?

varför lägenheter i Tyskland alltid rimligen har hört & comma; priset minskar stadigt

Min granne sa att vi bör tänka på att göra vår hyresvärd ett förslag inköp, eftersom priserna för bostadsrätter falla mer och mer. Gibts detta för att läsa mer exakt, så att vi har goda argument i förhandlingarna denna vecka med ägaren? 5 år sedan, s

Inkomstskatt för utlänningar lägenhet i Tyskland samt inkomst utomlands

Hej! Jag har den singaporianska medborgare, har rapporterat en lägenhet i Tyskland, liksom i Singapore och men tillbringar mer än 183 dagar om året utomlands. Jag hänvisar en inkomst från egenföretagande utomlands. Är jag skyldig att betala inkomstsk

Andra bostad men hyra lägenhet i Tyskland

Hej! Jag har en fråga, jag bor i Sverige och vill köpa en lägenhet i Tyskland och sedan hyra. Vilka skatter jag måste betala och hur många procent? Tack på förhand Snabb och billig hjälp för din skattefrågan. Kompetent, av certifierade revisorer. Beg

1 år arbetar i Saudiarabien & comma, hur gör jag undvika residence & sol; gewöhnl & period; Bo i DTL & period; trots Curr & period;

Plan från 01:03. 2011 att gå i ca 1 år efter Saudiarabien, arbeta givare är Saudi University. Bin ensamstående pappa äger Mietwhg., Skulle barn föredrar punkten för mor, barnbidrag ändras därefter. Plane avbeställa mig på registreringskontoret, men j

Personlig konkurs & comma; Lägenhet för uppehälle avslutas & comma; där det finns en hjälp för flyttkostnader och strävan;

Min lägenhet har avslutats för personligt bruk, jag är i personlig konkurs, anställd. Jag har för närvarande inga pengar för ett drag (deposition) om jag hittar en lägenhet. Finns det någonstans en plats där du kan få hjälp, jag är inte Hartz 4 motta

Arbetar under skattelättnaden med 400job & comma; steuernummer och avancera professionell

Hej! Jag ber följande situation och följande: a) Jag har haft en grov förtjänar 6500 € i tiden av januari till mars b) är från ST 2011 (april) student och vill stanna under den skattefria belopp på € 8004, främst så jag måste betala mina föräldrar in

arbetar i Schweiz & comma; självdeklaration i Tyskland

arbetar i Schweiz där jag bära förtjänst i Schweiz i en skattedeklaration sedan oktober har givande ID-kort, fyllt ut med följande kolumner kolumn 1,8,9,10,11 och 12 i franc, omvandlingsfaktor? Snabb och billig hjälp för din skattefrågan. Kompetent,

ALG II & comma; Lägenhet Mietüberweisung knuten till en daglig användning av lägenheten trots sjukdom & quest;

Fråga: AA Job Center betalade inte fullt fungerande mottagare stöd sedan 11/09/11 på grund av fotledsfraktur och efterföljande sjukdom tills 31.08.2012 månads ALG II 650, - plus sjukförsäkringsavgiften. Eftersom inte uppfatta rapporteringstiden och f