B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

2013-08-19

Är min levande Riester efter separation och LPAR, utan bröllop & rpar; 100 & percnt; übertragber LPAR på Partners &, de stannar i huset och rpar; & quest;

Advertisement

hello :-)

Jag köpte min (ex) partnern exakt ett år sedan ett hus. Huset finansieras av 4 Darlehns: 2x fast ränta inteckning, 1 x 1 x KfW och bostäder Riester. Jag vill skilja mig från min partner och ta bort. Vi är inte gifta. Den levande Riester körs helt på mig. Är levande Riester problem på partner överförbar (utom vätskan), och han tar över huset och bor det fortfarande? En bekant av banken sade, eftersom det var hemma marknadsföring, vilket skulle vara komplicerat och skulle helst köpa en bostadsrätt och ta Riester. Det är jag allt detta måste "snabb". Kan någon berätta för mig vad jag kan göra och för mig? Jag har inga betalda sedan dess och även skatter lönat sig alla fall. Det skulle fortfarande vara relativt enkelt att skriva allt ... :-(

Tack

caro

answers

Tack för ditt svar. Min vän är från denna långivare bank och jag är rädd att hans svar "ofullständig" är.

De berättade att bankirerna gör provision resultat när de uppstår risker i Riester ny z. B .. Han vill att jag nu rekommendera en lägenhet, jag kunde plocka upp Riester med ... det är jag nu allt för kort. Bak berättade att jag skulle första notarie måste skylla parafras och först därefter till banken ??? Det var nytt för mig.

Detta är en enda röra. Som lekman, jag ser det ännu inte ... :-(

Överföringar i bostäder Riester andra partner är inte möjligt. Din vän är rätt, där du har 5 år att förvärva nya egenskapen igen.

Vid uppsägning, är balansen erhålls tillbaka minus bidrag och skattebesparingen beviljats.

Hemmasubventions konto öppnas endast när lånet dras, hittills har det ännu inte har påverkats.

Related questions

Var är skillnaden mellan levande Riester och normal Riester & quest;

Är detta en pension och den andra en slags Bauversparvertrag? I bostadsområdet Riester kan du marknadsföra du förtjänar, direkt i återbetalning av en (certifierad) lån. I en normal Riester avtal era bidrag och främjande ackumuleras och ränta och åter

Kan jag har en levande Riester göra och strävan på befintliga sparavtal med Wüstenrot;

Jag har vid Wüstenrot ett sparavtal, det har betalats 12% av de ackumulerade besparingar för att sedan avancera lån löses (hade frågat dig själv här). Nu undrar jag om jag kunde göra på dessa sparare också en levande Riester? Betyder det vettigt? Eft

När är den levande Riester odling berättigade & quest;

Hej! Jag är ny här. Jag har en fråga till Wohnrister. Situationen: Vi (min fru och jag) blir över av en vorgezogne ​​arv en lägenhet. I den här lägenheten bor vi i dagsläget Boende i föräldrahemmet. Familjens hem är nu uppdelad i två lägenheter, som

Är med mig Bausparvertrag med "& halv, levande Riester" och halv; användbar & quest;

God dag, Jag har en fråga om en / två Bausparvertrag eller om dessa är förnuftiga. Min fru och jag leker med tanken på en fastighet till salu men bara i en / två år, eftersom då vi fortfarande vill spara upp mer kapital / behov. Nu var vi i början av

Kan en ärftlig hus modernisera och strävan med en levande Riester kontrakt;

Kan pengar en levande Riester kontrakt även för att använda en ärftlig hus att modernisera innan utfodring? Snabbare och billigare rådet om arv. Kompetent, av certifierade advokater. Begär nu: www.expermondo.de För bostäder Riester sparavtal andra än

Vad är och komma; om man gör levande Riester och sedan säljer fastigheten och strävan;

Om du UER bostäder Riester utför finansiering och sedan tvingas av ekonomiska skäl till fastigheten är till salu ... vad? I grund och botten, inga problem. Du måste antingen investera intäkterna från försäljningen av huset till ett annat objekt, elle

Gibts för en levande Riester sparavtal och den anställde spartillägg && semi; huset bonus & quest;

Gibts för en levande Riester sparavtal och bidraget anställdas spar och huset bonus? Det går, bör borstas med två kontrakt tre kampanjer. Vid ett och samma avtal, är det svårt och jag tror omöjligt. Till exempel: bostäder bonus kan - så du måste få g

Vad ska pengarna tas från levande Riester & quest;

Pengar hemma pensionat kan vara ja för vissa projekt (främst bygg) avser att uppfylla önskemål. Men jag är säker på att du inte kan ta något för pengarna. Så vad är kriterierna för kontantuttag från bostads Riester tillgångar? Exklusive bygg eller re

Vilken fördel gör en levande Riester byggnad besparingar & quest;

Kan någon förklara fördelen med ett sådant avtal för mig? Jag har ägar men ändå laddad med skuld egendom. Ta mig sedan vad? Kan du göra, men du inte :) fördelar: Ersättning från staten (154.- € för en person) Skatteförmåner: Det totala ingen insättni

Schwäbisch Hall Fuchs Wohnbau pension & LPAR; Riester främjande & rpar; & quest;

Hej, jag har 2014 Schwäbisch Hall Fuchs Wohnbau pension avslutad (Rieser främjande) för vår konstruktion. Nu kommer vi att separera och den inbyggda egenskapen hyra tillsammans. Men egenskapen själv måste vara bebodd i Riester bidrag. Har någon någon