B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

2014-04-09

Är Internetbank via mobiltelefon mer riskfyllt än på PC & quest;

Advertisement

Jag skulle verkligen har nu möjlighet att använda Internetbank på min telefon, men på något sätt är jag inte riktigt lika tillförlitlig. Även om jag använder Internetbank via datorn, men jag typ av skrupler anger all åtkomst över Internet via mobiltelefonen. Nu ville jag fråga om Internetbank via PC är säker eller om det spelar ingen roll om jag gör överföringar från en dator eller mobiltelefon?

answers

Anders är mobila banktjänster via Internet-baserade smartphones. Om den här enheten kan Internetbank samt från PC eller laptop kör - med samma säkerhetsnormer. Men här, uppmärksamma det faktum att kommunikationen är krypterad. Inom mobil kommunikation, finns det fortfarande sätt att överväga en annan punkt: Mobila trådlösa nätverk (WLAN) är särskilt utsatta för angrepp.

https://www.bsi-fuer-buerger.de/cln 183 / BSIFB / DE / Ämnen / Online Banking / sårbarhet / säkerhetsrisker node.html

De risker och förmåner är lika hög för båda metoderna.

Related questions

Hur man säkerställer & comma; att Internetbank använder mobiltelefon säker & quest;

Vad man måste komma ihåg allt, om du använder en bank app? Jag har nu ofta hört att virus är farliga på smartphones. Hur kan man bäst skydda dig själv som? Du behöver definitivt ett antivirusprogram för mobiltelefoner. Jag inte särskilt litar bank pr

Är Internetbank via mobiltelefon är inte så säker som på datorn, eller varför så lite resonans & quest;

Många tyska användning Internetbank, minst av allt om er telefon som har att göra med säkerhetsfrågor eller på grund av bekvämlighet? Eller människor har flera datorer än mobiltelefoner, som är med dig orsaken till detta? Jag föredrar min 22 '' PC-sk

Är det nödvändigt för bank via mobiltelefon i en särskild programvara och quest;

Behöver jag en speciell programvara för bank med en mobiltelefon? Var kan denna (kommersiellt) att köpa? På Internet? Så med iPhone kan du ladda ner en tillhörande app i AppStore. Här har jag funnit om referenserna: För din mobila banktjänster, behöv

Som arbetar med bank app & DiacriticalAcute; s och hur det skiljer sig från internetbanker med TAN & är LPAR, SMS och rpar; & quest; & quest;

Som har erfarenhet av bank App och där exakt är skillnaden till Internetbank med TAN och via SMS? Comdirect iPhone app tillåter integration av andra banker. Jag har varit där tillsammans alla bankkonton och få en överblick. För transaktioner jag anvä

Är Internetbank via smartphone lika säker som på PC & quest;

Jag har en app för mig att se alla mina konton och kontorörelser mobil på din smartphone, överföring eller ordning, men jag har inte gjorts via smartphone. Om det har säkerhetsproblem eller är det lika säkert som på datorn? Bortsett från att hacka, t

Vilken mobiltelefon försäkring täcker även vattenskador från & quest;

Vilken Mobiltelefon Försäkring en säker även mot vattenskador när telefonen våt vi eller ens semester faller i regnet i poolen. Är dessa skador försäkras eller finns det telefon försäkring (särskilt för smartphones) täcka dessa förluster? Vattenskado

Internetbank och ATM låst & comma; SB terminalen fungerar & quest; & exkl;

Hej, det handlar om min fars företagskonto, jag har arbetat i sin bokföring. Jag har angett ett felaktigt Tan nyligen 3 x (jag kunde ha svurit att han var inte fel ...), vilket är anledningen till online-överföringar blockerades. När jag ringde idag

Virtual Depot i Internetbank - vad kan jag göra med det och quest;

Som jag nyligen har gjort en banköverföring via Internetbank, fann jag möjlighet att välja att återskapa en virtuell depå. Vad gör det? Varför är det bra? med en virtuell depå kan du utföra aktiviteter på börsen, utan att riktiga pengar i handen. Jag

Mobiloperatör Freenet vill erbjuda el och gas - Mobiltelefon Kontrakt och Energi & comma; passar & quest;

Har läst mobiloperatör Freenet skulle nu erbjuda el och gas. Mobiltelefon Kontrakt och energi - passa ihop? Om öka aktiekursen? Freenet är verkligen i mobila, fasta, etc. bara en leverantör, så inte har ett nätverk, men bara erbjuder sina egna taxor.

Vad man måste konstatera & comma; när en av hans arbetsgivare, ett företag mobiltelefon och en järnvägs pass får & quest;

Vad man måste komma ihåg, om du får ett företag mobiltelefon och en järnvägs pass av sin arbetsgivare? Ska vi betala skatt för? Har detta något att göra med en kontantförmån? Företaget mobiltelefonen är att lämna eller användas, skattefria: §3 nr 45

0
Views
0
Ccomments