B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

2014-02-23

Är Internetbank via mobiltelefon är inte så säker som på datorn, eller varför så lite resonans & quest;

Advertisement

Många tyska användning Internetbank, minst av allt om er telefon som har att göra med säkerhetsfrågor eller på grund av bekvämlighet? Eller människor har flera datorer än mobiltelefoner, som är med dig orsaken till detta?

answers

  1. Jag föredrar min 22 '' PC-skärmen eller 15,6 '' från min laptop inkl. Motsvarande tangentbord jämfört med 4,7 '' min HTC: s.
  2. Ändamålet med exempel mobileTAN det är att använda två olika medier för att öka säkerheten. De mobileTAN användare skulle få emellertid SMS med TAN på samma medium, som är verksamt Internetbank.

I min internetbank på mobila enheter (som också är på tabletten) från bänken garnicht möjligt. Jag måste logga in med en dator.

det är mindre bekvämlighet än det faktum med mig, att jag sällan har varit så brådskande överföringar som jag skulle göra det till mobiltelefonen. Jag gör det när jag har alla dokument med mig och jag är säker också att ingen tittar över min axel som jag skriver mina uppgifter.

Jag känner när jag är på väg, inte bra när jag kommer in mina bankuppgifter - på tåget vid terminalen vid incheckningen, i bilen vid trafikljusen, på restaurang, etc. Och sedan också det faktum att jag packa räkningar allmänheten och då kommer att överföra?

Lägg till detta att du läser regelbundet att man bör skilja Internetbank och mTAN mottagning på 2 enheter. Annars: Om jag har Tans på papper eller denna kortläsaren och sedan packa och jonglera?

Sedan är det känt att publika WLAN är osäker att operationen med en liten skärm är inte så stor etc, etc.

Jag använder en Tablet PC delvis mina överföringar, men även hemma eller på ett säkert detta nätverk.

Online och på det sätt som jag är bara i mina konton för att se staten eller rörelsen, inte hänvisa till.

Jag använder inte det eftersom alltför opraktiskt. Denna dumma Tipperei på det lilla tangentbordet och mini skärmen.

mitt skäl:

Cell Jag tycker mycket osäkerhet, även om andra säger det motsatta.

Och: Telefonen kan även övervägande samtal -

;-)))

Related questions

Hur man säkerställer & comma; att Internetbank använder mobiltelefon säker & quest;

Vad man måste komma ihåg allt, om du använder en bank app? Jag har nu ofta hört att virus är farliga på smartphones. Hur kan man bäst skydda dig själv som? Du behöver definitivt ett antivirusprogram för mobiltelefoner. Jag inte särskilt litar bank pr

Är Internetbank via mobiltelefon mer riskfyllt än på PC & quest;

Jag skulle verkligen har nu möjlighet att använda Internetbank på min telefon, men på något sätt är jag inte riktigt lika tillförlitlig. Även om jag använder Internetbank via datorn, men jag typ av skrupler anger all åtkomst över Internet via mobilte

Kan man med HBCI Internetbank för alla konton och komma; som har hållits på olika banker och komma; & göra quest;

Jag förstår detta på rätt sätt, att man kan göra för alla konton som du har med olika banker, med HBCI Online Banking? Jag har alla konton på en skärm, oavsett vilken bank jag har kontot? Detta fungerar bara om banken som också erbjuder uttryckligen.

Infineon säljer mobiltelefon chip verksamhet till Intel och period; Varför slutförandet av transaktionen i mars & quest;

står i pressen att Infineon som väntat, den mobila chip division säljs till Intel. Jag undrar bara varför försäljningen fram till slutet av mars nästa år ska fyllas? Varför tar det så lång tid? Företagstransaktioner fortfarande ta ganska lång tid eft

Internetbank säkrare med Tan generator eller mobil TAN förfarande & quest;

Vem kan berätta för mig vad systemet ska jag välja när TAN listan kommer att avskaffas. Tack för ditt råd här! lite längre tid att komma från bankerna, S @ mrtTan Optic förfaranden görs tillgängliga. som för närvarande är den säkraste möjlighet att u

Måste jag förlora din mobiltelefon och bankens rapport när jag SMS Tan metod & quest;

Är det nödvändigt att jag informera även Bank i händelse av förlust av min mobiltelefon wg. SMS TAN förfarande? då bör inte banken också är förbjudet i deras system gör? Om telefonen försvinner, då anordningen genom vilken genomförs en verifiering av

Skulle 16 år gamla tonåringar redan använder på sin bank Internetbank & quest;

Vad tror du: kan 16-åriga tonåringar på sin bank redan använder Internetbank? Behöver vi inte vara myndig? Snabb och billig hjälp för din skattefrågan. Kompetent, av certifierade revisorer. Begär nu: www.expermondo.de Om den unge med en dator kan han

Är en Bankinapp på smartphone & quest;

Min bank har en ny app för Internetbank via mobiltelefon. Är detta lika säker som internetbanker via dator eller är det bättre att lämna den ensam? Dessa program blir allt populärare och är i princip inte mindre säker än Internetbank med datorn. Ladd

Säkraste online-bankförfaranden och strävan;

Vilka erfarenheter eller information som du måste för närvarande möjliga nätbanks förfarandena för säkerhet? Jag har hittat i forumet om emellertid ifrågasätta och svaren är redan tre år gammal.: http: //www.finanzfrage.net/frage/sswelches-online-ban

Kontoutdrag för grundtrygghet ansökan i original eller kopia

Jag satte bara en begäran om grundläggande säkerhet. Jag är medveten om, intyg och stödjande dokument såsom leasing, etc. bifogade en kopia. Men som det är med kontoutdrag? Behöver jag bifoga kopia eller ett original? Tack på förhand. För applikation