B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

2013-02-08

Är det bättre än Norge Tyskland & quest; & LPAR; skuld & quest; & rpar;

Advertisement

Jag läste att det gör märken i norska kronor (NOK) att investera, bör det gå till Tyskland igen neråt. Är det för att Norge så mycket bättre när det gäller skulder och arbetslöshet och tillväxtutsikter? Hur kan jag ta reda på? Jag skulle vara intresserad av NOK ​​obligationer om det är så.

answers

Inte bara Norge, men även norrmän mår bra. BNP per capita är mycket hög (även på grund av nordsjöolja).

Men du bör ha i åtanke, kronan är en mycket liten Wähnrung investeringar i norska kronor.

Olje räkningar betalas i dollar. Det är därför möjligt att NOK växelkursen bestäms av en olika influenser, han om Wirtschaftseistung. Det finns också en risk för spekulation.

Norge har olja, så det är landet mycket väl. Regeringen uppnådde ett budgetöverskott, det finns reserver för dåliga tider tillämpas. Tysklands ekonomi är uppenbarligen starkare än Norge. Du kan dock inte jämföra Deustchalnd Norge gör när det gäller valuta, men EU-Norge.
Med obligationer bör du titta https://www.boerse-stuttgart.de gånger på sidan.

de statistik Norge kan hittas på http://www.ssb.no/english/ (stat. amt Norge) eller till OECD (oecd.org).

Utvecklingsindexet människa (HDI, se wikipedia) är Norge alltid långt före.

arbetslösheten är lägre än i D, tillväxttakten skulle jag med DT. Jämför förhållanden. valutanoteringar för år mycket stabil (undantag 2003 och 2008). i statsskulden, hittade jag ett värde nära 60%, det vill säga på gränsen till EU-länder.

Om allt detta är ett proffs för NOK redan obligationer? Visst har mindre av en "gå nedförsbacke" att göra av D. bör man inte glömma att de obligationer Ds har en top-rating.

Jag ser en stor fördel i råvarorna i N. att hålla statsskulden lägre än Tyskland, som först måste lösa skuldökningen.

en NOR investera i obligationer kan vara ett alternativ, ja. Jag skulle vara försiktig när det gäller valutarisken.

Stirrar dig här:
www.auswaertiges-amt.de/diplo/de/Laenderinformationen/Norwegen/Wirtschaft.html

Related questions

Preliminär återköpa obligationer kabel Tyskland och LPAR, WKN A1KQ97 & rpar;

Det finns en fast ränta (efterställd) band som är inlösbara av utgivaren (från 30.06.14 för 103,25%, från 06.30.15 för 101,63% och därefter till 100%). Kursen är zzt. på 104%. Finns det någon plats att få information om företaget denna preliminära me

Transfer från Italien till Tyskland och LPAR, € 7000 och rpar; - Vilka skatter eller & period; Avgifter och strävan;

Hej någon skickar från Italien (relativ) till Tyskland (för mig, Commerzbank) € 7000. Hur lång tid tar det och vilka skatter och avgifter uppstår? Snabb och billig hjälp för din skattefrågan. Kompetent, av certifierade revisorer. Begär nu: www.experm

En italiensk letar efter ett jobb i Tyskland och period; Han blev tillsagd & comma; han kan inte och får tidigare bostad i D har & LPAR, bostäder Contracting & rpar; & period; Är det & quest;

Kan en italiensk ser eller det måste vara registrerad före eller har några andra dokument som bildar Bewilligingen i polisarbetet i Tyskland? Detta är nonsens. Medborgare i EU-länder (inklusive italienare) behöver i princip ingen arbetstillstånd i Ty

Jag får änkepension från Holland & LPAR, BPF bouw & rpar; & period; Måste jag betala skatt i Tyskland & quest;

Jag har bott i Holland och min partner har avlidit. Är inte gesetzlliche pension men bouw BPF. Så egentligen? En privat pension! Snabb och billig hjälp för din skattefrågan. Kompetent, av certifierade revisorer. Begär nu: www.expermondo.de Enligt art

Frilansare i Tyskland och LPAR; huvudsakliga bostad och rpar; & comma; när jag studera i Brasilien & quest;

hi, Jag studerar för de kommande 2 åren i Brasilien. Min gamla företaget erbjöd mig att arbeta som en deltid entreprenör fortsätter. I Brasilien kan jag tjäna studentvisum inga pengar. Kan jag registrera som frilansare i Tyskland och därifrån skriva

Separata hushållen & LPAR, Tyskland och sol, utländska och rpar; & comma; som beskattas & quest;

Min man har sänts fyra år sedan i de icke-europeiska länder (Afrika), kom vår familj tillsammans. Vi har 4 Junde barn, jag hade föräldraledighet (officiellt), sedan lämna utan lön. Nu vill jag barnen till Tyskland (barnen förlorar annars helt skolan

Hur många liter billig bensin och LPAR, Österrike & rpar; i burkar jag kunde presentera Tyskland & quest;

Race snart till Österrike. Är det någon som vet om det finns en gräns för hur många liter bensin kan ta till Tyskland. Jag talar om buteljering i kapslar, inte i tanken på min bil. Detta har ingenting att göra med importbestämmelser, men med transpor

Höjd summan & LPAR; lån & rpar; överföra från utlandet till Tyskland & quest;

God dag tillsammans, en flickvän (bosatt i Tyskland) vill ta ett lån i utlandet för ett hus, som också är tillämplig godkänd. Min fråga skulle vara, men du måste först ta kontakt med banken och godkännas? Summan skulle vara 80.000 € Tack på förhand!

Anspråk arbetade i Tyskland Arbetslös Angel 1 trots utomlands och LPAR, England och rpar; & quest;

Om man har i Tyskland har rätt till arbetslöshetsersättning 1, om du har arbetat i England (United Kingdom)? Om "ja", vilka former du behöver för det? Tack för hjälpsamma svar. http: //www.arbeitsagentur.de/zentraler-Content/Veroeffentlichungen/

Har jag ett stipendium från utlandet och LPAR, Schweiz & rpar; beskattas i Tyskland & quest;

Jag ska eventuellt erhålla ett forskningsanslag till ett belopp av 15.000 € från Schweiz under ett kalenderår. Måste jag detta stipendium i Tyskland och där kan jag hitta information? Tack! Snabb och billig hjälp för din skattefrågan. Kompetent, av c