B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

student arbetslöshet privat sjukförsäkring lagstadgad sjukförsäkring förändringar privata sjukförsäkringar & plus; student 2015-04-05

Ändring av försäkring

Advertisement

Jag har en fråga om min försäkring. Jag var nära att min slutet av studien och är försäkrad privat om min far. När min äldre syster fanns följande problem förra året. Hon hade från början inte direkt hittat ett jobb efter studierna, mussste de registrera sig som arbetslösa. På grund av den direkta övergången från studien om arbetslösheten inte kunde röra sig från den privata till den lagstadgade försäkringar. Arbetsförmedlingen ville ta endast beloppet för lagstadgade försäkringar och resten skulle behöva betala ur sina arbetslöshetsunderstöd. Sedan dess har hon ännu inte hade hittat ett jobb, var det inte nödvändigt problemet. Jag närmar min slutsats, och har hittills, trots intensivt sökande, ännu inte hittat lämplig. Har något förändrats i den rättsliga situationen eller problemet fortfarande?

answers

Rättsläget är oförändrad. Som student är du nu PKV försäkrad. Om du gör anspråk på efter examen arbetslösa ALG II, du kvar i systemet PKV. Då skulle det finnas en subvention för privat sjukförsäkring, detta enligt gällande lag om förlust av hälften av grundavgiften. Så knappt 300 euro.
Om du över att hålla en social betalt arbete 401 € Verdienstgrenze acceptera, då kan du är i systemet GKV. I Midi Jobzone (dvs. 401-800 euro per månad) som en fri medlem med den lägsta avgiften. Huruvida detta är 150 € eller ett du rank till bara 330 € per månad, avgörs av SHI och huruvida detta är baserat på § 240 SGB V eller genomföra rekommendationerna från GKV Spitzenverband.

Ingenting har förändrats, kommer det att finnas problem liksom för dig.

Vi rekommenderar bara någon sozizialversicherungspflichtige aktivitet även tillfälligt anta, som biträdande förare etc. Eftersom du är det nämligen i SHI,

Related questions

Ändring av försäkring trots eventuella SFR i döden av en förälder

Hej Alla, Jag tog över i 2009, bil försäkring med lämplig SFR av min avlidne far Württembergische försäkring. Jag vill nu ändra intresse försäkringen, men är rädd för att förlora SFR. Finns det ett slags minsta hålltid av den förvärvade försäkring? T

avbryta medicinska räkningar

Hallå har barn PKV. Alltid trevligt faktureras fakturor. Hur länge du måste plocka upp kopior? Särskilt under de första levnadsåren har mycket samlat. Tack Jag håller personligen medicinska räkningar på obestämd tid. Och så dramatiskt mängden papper

Rabatt frälsare kontakt med i bilförsäkring & quest;

God dag. Jag fick den sista timmen åt till att söka efter en bil Versicerung. Nu måste jag ne fråga. Och om du tror att det är bra, aufzunhemen rabatten frälsare kallas med i fördraget. Så att du inte automatiskt uppgraderas när du har en olycka. Sku

Hur kan du när kontraktet ändring av en försäkring behålls den gamla runtime & quest;

Försäkringsavtalet - en försäkring paket med tre försäkring -i min mor behöver ändras på grund av hus försäljning och omplacering. Du vill föregående avtalsperiod kvar som de skulle säga upp avtalet nästa år till slutet av mandatperioden. Försäkrings

hur många gånger måste en försäkring garanterad avkastning på min livförsäkring ändring per år & quest;

hur många gånger jag har med räntor förväntas i DZT. ekonomin, kan försäkringsbranschen förändras så ofta som de vill? Eller gäller befintliga avtal inte? som är mycket lätt att svara på, kan på så kallade garanterad ränta, som för närvarande uppgår

Direkt försäkring trots tillägget modifiering undantas strävan efter 15 år &;

Jag har sedan 1996 genomfört en direktförsäkring som skulle vara i 2023 till följd. På grund av byte av arbetsgivare var 2013 kontrakt ändring som ett tillägg (Policy nr. Bibehölls!) Anpassad och anpassad version summa. Min fråga: Är detta fortfarand

Problem med försäkring pension planering

Hej, jag är ny på detta forum och hoppas jag här någon kan hjälpa eftersom jag måste dras känsla över bordet. Det handlar om ålderspension med AachenMünchener. Efter att ha arbetat i tre år på ett företag X du kom dit med mig om jag ville göra något

Försäkring mot vandalism i flerbostadshus och strävan;

Det är lite komplicerat, jag är ledsen! Det är ett fall av vandalism i hyreshus, där jag bor: vissa hyresgäster har inte en toalett vid halv våning, eftersom det är ett gammalt hus. Även tillhör lägenheten av respektive hyresgäster, men aldrig färdig

Knappschaft en god hälsa försäkring & comma; Om du vill att verklig homeopatiska behandlingar uppsättningar & quest;

Jag fäster stor vikt vid homeopatiska behandlingar. Därför detta kriterium spelar också en viktig roll i att välja min sjukförsäkring. Om jag var där i goda händer med gruvarbetarna. Även annonsera, men jag är inte säker på om det kanske bara varm lu

Jag vill ändra min försäkring hemförsäkring - Jag måste meddela detta & quest;

Hej! Jag vill ändra försäkringsbeloppet min försäkring. Måste jag säga upp avtalet eller du kan också anpassa det helt enkelt? Ha en bra dag, brutus Du vill öka summan? Eller minska. När minska förmodligen meddelande är nödvändigt, om du har flyttat.