B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

Hartz IV ALG2 skuld ALG II roande familjerätt BAföG Hartz4 arbetsförmedlingen Hartz 4 främjande lag utbildningsstöd SGB II välfärd välfärd kontor utbildning kostnader BAföG & plus; anhöriga underhållande rätt utbildning 2017-09-08

ämtergerenne

Advertisement

Hej, jag är 23 och det kretsar kring följande:

mina föräldrar skilde sig nu och flyttade min far bort shon långt efter Hamburg (jag bor i Bayern), min mor, när jag bor just nu lockar snart riktning Holland. Jag är tvungen Duch min skolutbildning är här för att stanna. så nu springande punkten, genom vilken jag gör en skolutbildning, tjänar jag inte pengar, får barnet stöd för närvarande fortfarande min mamma eftersom jag för närvarande lever fortfarande med henne. annars jag har inkomster keinerleif, BAföG Jag sökte men jag får inte. Jag har en separat lägenhet som vill mig nu, att behöva Arbeitsamt att be om finansiell hjälp, de sa att de inte var ansvariga och skickade mig till bostadsregistreringskontoret, där jag fick veta att var Arbeitsamt ansvarig för mig eftersom jag är tvungen av utbildningen här för att stanna, han gav mig ett antal av en kvinna från Diakonie detta bekräftat för mig att det är officiellt ansvarig och berättade om jag har en lägenhet i perspektiv ska jag använda dessa dokument till arbetsförmedlingen. Jag sa att jag var nu börjar arbetsförmedlingen de berättade att de inte var ansvarig men BAföG stelle. Så jag har denna uppmaning säger jag bör gälla för BAföG lägenheten när jag har så då VLT. ca 460 Euro får. Jag har goda kvinnan gesgat jag knappast kan hyra en lägenhet utan en cent, då de berättade för mig att nu en BAföG kandidat filter (som sedan beräknas som jag bodde med mina föräldrar). Jag heter skulle då 8 veckor väntar så att BAföG säger att jag får inga pengar (som för två andra förslag på BAföG). Förutom andra, jag har ingen aning om hur jag med 460 för att betala euro hyra skjuts till skolan och sedan också viktiga saker som mat. Jag är nu helt förbryllad ... Jag hoppas att någon av er kan hjälpa mig. lg josy

answers

Snabbare och billigare rådet Labour. Kompetent, av certifierade advokater.

Begär nu:
www.expermondo.de

Hej - mitt barn är i samma situation. Hon gör en utbildning, är ålder och bor i en annan stat.

Du får underhåll från båda föräldrarna, barnet stöd och studielån.

I en skola-baserad utbildning, är arbetsförmedlingen inte ansvarig, men studielån kontoret. Student studielån får inte heller betala.
Men tar behandlingen ett tag, faktiskt.

Varför ditt studielån ansökan avslogs?

Mitt barn bor i en lägenhet, eftersom det är billigare. Hon har inte heller någon källa till intäkter och måste betala hyra och skolavgifter. Men med begränsningar gör det ganska bra.

Dina föräldrar är skyldiga att stödja, om det är din första träning.

Mängden beror på inkomsten av dina föräldrar.

Detta kan beräknas.

citat:
Tills de fyller 21 år är ett barn som fortfarande befinner sig i allmän utbildning, är ogift och bor i (a) föräldrahemmet, "privilegierade", det vill säga under samma underhållande rättsprinciper jämfört med minderåriga barn.

Med ett undantag: Från den dag då den 18: e födelsedag, är barnet inte längre lagligt "i behov av vård", det vill säga båda föräldrarna måste ge Barunterhalt och i förhållande till deras inkomster.

Det är då på så sätt bilda en underhållshastigheten. I praktiken ofta lindrar detta "andra föräldern", medan, som barnet bor, hans uppehälle mot Kostgeld kan fickpengar offset bland andra. Ersättningen dras av från 18 års ålder som barnets inkomster.

För underhåll av hela ålder som inte bor med en förälder, det finns en fast uppsättning av krav som är oberoende av föräldrarnas inkomster och resultat från Düsseldorf tabellen. Detta belopp skall tillämpas i förhållande till de ömsesidiga inkomst separerade föräldrar.

Vem är en vuxen och inte längre går i skolan i allmänhet bildande, t.ex. praktikanter och studenter är inte "privilegierade". Detta har särskilt viktigt när fortfarande minderåriga (halv-) syskon är där och inte tillräckligt med pengar för alla. Då hela ålder får nämligen bara vad som finns kvar.

lycka till

Hej blacklady90, ledsen, det kontor måste köra för kontor, men det är naturligtvis svårt om din mamma flyttat och nu ska du ta hand om dig nu själv. Lärlingar är undantagna från referens arbetslöshetsersättning II och också av bostadsbidrag enligt lag, med undantag för speciella hyressubvention enligt § 27 punkt 3 SGB II, som du kan ansöka om ytterligare studielån gäller, eftersom vi redan har sagt vid arbetsförmedlingen. Arbets Services Du kan inte få, eftersom du inte arbetslös, men gör en skolutbildning. Dessutom, dina föräldrar är du över eller ansvar för att upprätthålla, om du gör en 1. Utbildning. förmåner barn bör ge dig din mamma, eftersom de då om han är bosatt i Holland, kommer inte att betala för dig.

Jag hänvisar återigen BAföG; vllt vi få något mer:

Vad en "skolutbildning" gör du? Varaktighet? Vilken slutsats? Yrkesskola? Eller vad en klass är det?

Av vilka skäl BAföG Office har sedan avvisas? Efter noggrann? Eller en förmodligen på grund av kredit av inkomsten av dina föräldrar?

En förmodligen jag måste ytterligare gräva djupare.

Svaren är viktiga eftersom förmodligen bara då kan komma in i Hartz IV experter rimliga.


För övrigt var jag nära till det, ingenting att skriva och låta frågan stå lätt. Det gör absolut inte roligt, hem till durchzuwühlen efter nio till tio timmars arbete även av en sådan heelless bokstäver Desert, vilka funktioner ovanpå det genom att konsekvent förneka kapitalisering. Jag har ärligt talat inte förstått. Med all respekt för din situation: Så du schreckst från många potentiella answerers. Vad du i slutändan inte hjälper.

Det finns forum som vill för den saken - förlåt uttrycket, men det är så - tillsammans kvantitativ skit obarmhärtigt. Eftersom medlemmarna att känna detta som respektlöst. Även om jag hittar något som inte stämmer: Det skulle "förstå på ett hörn för mig.

Nix för unut.

Jag är nu helt förvirrad

Jag kan förstå att bra, mycket bra. Om jag hade tvingat min järnvilja inte, skulle jag ha målat seglen efter rad 4 ditt tal. Mach framtiden mer stycken!

Jag börjar gånger nu på toppen av, nämligen sin far och mor. Det är du mot anhöriga och framför du skriver tyvärr ingenting. Tjäna pengar? Eller åtminstone inte tillräckligt för underhåll?

Om dem som fortfarande anhöriga, naturligtvis, beror på flera faktorer, inte bara på resultatet. Vid 23 års ålder, är du redan riklig gammal för en utbildning. Eller är det en yrkesskola OA?

En sak är säker: Utan inkomster du inte kan finansiera bostäder och hemlösa Du är hemlösa. Vi har redan en som definitivt måste hjälpa dig första gången, nämligen bostadsförmedlingen. Om ingen annan kontor för allmän levande kommer att stiga, skulle jag vilja ta upp varför ans socialförsäkringskontoret.

Related questions