B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

2014-12-02

Aktier köpts innan 2009 och period; Kan förluster med vinster på 2012 debiteras & quest;

Advertisement

Jag har lager I 2000 - köpte 2008 och som fortfarande används i depån hittills gjort bara förluster (inte implementerat).
Nu har jag sålt med andra bestånd som jag köpte under 2011 och 2012 har Janur (realiserade) gjorde vinster. Nu vill jag förlusten av rika aktier 2000-2008 också säljer. Kan jag kompensera dessa förluster med vinsten?

answers

Snabb och billig hjälp för din skattefrågan. Kompetent, av certifierade revisorer.

Begär nu:
www.expermondo.de

Nej. Förluster på aktier som köptes före 2009 är undantagna från skatt samt vinster. De kunde bara vara inom spekulation perioden fortfarande säljs och faktureras.

För att dessa förluster inte kan kvittas mot Neugewinnen med Altwerten. Endast vinsten från aktie köp och försäljning efter 2008 med källskatt och solidaritet avgift plus eventuellt kyrkoskatt.

Om du har aktier som du köpt före 2009, inte säljs inom 12 månader innehar period (som ni föreslår), är förlusterna inte beskatta förtjänstfullt.

Så om du nu säljer med förlust, kan de inte kvittas mot vinster.

Related questions

Om aktier köptes före 2009 och nu ärvt & comma; du som ett arv och skatteintäkt

Kan testator vidarebefordra skatteförmånen till hans arvingar när han köpte aktier redan innan 2009? Ja, är statusen av det befintliga beståndet påverkas inte av övergången i mitt arv. Vad skatteskuld avser ja, här fördelen gäller fortfarande. I följ

Finns det en tidsfrist till spekulativa förluster med vinster för att kompensera & quest;

Jag måste sätta vissa spekulationer förluster i år. Vad är tidsfristen för denna spekulation vinster verrechenen så sparar jag kontrollera något annat? Jag hoppas att jag har inte missat deadline nu .. Om de överförs till den nya lagen, så det kan oc

Företagsobligationer är väl körs i 2009 och period; Är det möjligt under 2010 så vidare & quest;

Företagsobligationer i investment grade statistiken lt. Under 2009 gick mycket bra. Förväntas att 2010 kommer att bli ett bra år? tala mot vissa aspekter: risk för stigande styrräntor rating av bolaget minskar därmed stigande spread speciella situati

Aktier som förvärvas utomlands och period; Meddelandestyrinformation och tid; Vad händer om inte & quest;

Jag köpte ett svenskt publikt. Nu har jag fått ett brev, ska jag göra om min skattebyrån. Varför är det? Vad händer om jag inte gör det? Jag tror att detta har att göra med utdelningen. Om det är klart att du är skattepliktig i D, inte i SWE, då du k

min far hade tidigare krig volkswagen aktier köpts & period, hur får jag reda på VAD AV DESSA har fallit

Hej! Min far hade före kriget, cirka 1943 Volkswagen aktier gekauft.Dher hade en bil gespart.Darüber fanns en insättning kvitto. Tyvärr, jag vet inte vilka aktier köptes på vilken bank. Finns det en chans att hitta ett sätt att komma åt detta kapital

Aktieköp före 2009 är fortfarande i den röda & comma; som skatte beteende & quest;

Andelen köpt före 2009 är fortfarande i rött. Vad är av rent skatte tittar ut före slutet av 2013 användbar eller ens nödvändigt? Vinsterna är inte tillgängliga nu, som kan laddas försäljning. Reavinster från aktier före 1.1.2009 köpt är för livet oc

Om aktier i 2008, jag ge bort och komma; då måste betala kupongskatt donee & quest;

Jag lovade min son till jul som "pengar gåva" som jag överföra det till en del av mina Infineon aktier till sin portfölj. Men - hur gör vi det? Kan jag som ett slags överföring från min depå för att vara Förvarings göra? Och - viktigt för oss -

Aktieköp och aktieägare sedan 23 period, 12 och period; 08: Jag kan delta i bolagsstämma Infineon & quest;

Har på 23:12:08 Infineon aktier köpt, jag nu inte får delta i bolagsstämman? Eller är det något datum reglering? Vid en bolagsstämma att bli inbjuden skriftligen. Om du inte har fått en inbjudan, kan du inte delta. Inbjudan är intaget dokument som be

Laptop bara 31 & period; 12 & period; 12 & comma; med bankkort & comma; Last 02 och period; 01 & period, 13 - en som för skatter 2012 & quest;

Laptop inköp var på 31/12/12 med bankkort, faktura från 31.12.12, belastning på kontot 2:01:13 - kan jag fortfarande hernehmen för skatter 2012? Var återigen i sista minuten på språng, kostnaden var 370 euro. Jag hade som en "investering bestämmelse&

köpt aktier före 2009 och 2011, säljs till en vinst och period; ange likhet med deklarationen & quest;

Snabb och billig hjälp för din skattefrågan. Kompetent, av certifierade revisorer. Begär nu: www.expermondo.de I din årliga skatt uttalande att aktieförsäljning kommer att markeras som "försäljning av gamla lager före 2009" och därför inte beska