B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

2014-03-17

Aktiefonder med värden från Europa: aktivt förvaltade fonder och indexfonder & quest;

Advertisement

Jag fick tips att investera i aktiefonder, värdena i Europa är att de är undervärderade. Jag undrar nu vad smartaste variant är att göra det. Jag kan tänka mig att aktivt förvaltade fonder, men också indexfonder. Varför skulle du tenderar?

answers

Det beror på strategin för din portfölj. Om du det för sektorn "utvecklade Europa" en Stoxx Europe 600 använder sedan som mycket väl kan vara bra. Men kom ihåg att detta är ett viktat marknadsvärdesindex och därmed möjligen är mer eller mindre fördelaktiga.

Jämförelser gånger men utvecklingen av iShares STOXX Europe 600 (DE0002635307) med Powers FTSE RAFI Europa (IE00B23D8X81). I mars 2011 och i augusti 2011, iShares ETF kopplar från Powers ETF, eftersom de stora företagen inte drabbas av krissituationer med deras riskaversion som mindre.

Ännu viktigare är jämförelsen av iShares S & P 500 med Powers FTSE RAFI US 1000.

Det finns också minimivarians ETFs eller utdelning ETF. Du måste bestämma vilken ETF strategi är respektive höger och vilka sektorer skulle vara bra om det är nödvändigt med inblandning av ytterligare skivor i Europa. För närvarande kanske Basic Resources Industri och med tanke på en eventuell återhämtning som ytterligare positioner byggs upp.

En aktivt förvaltad fond bör fatta dessa beslut själva inom fonden. Som inte gör något (se Allianz RCM Europa) och därför måste man här vara mycket försiktig i valet av fonder.

På lång sikt är indexfonder inte passiv, eftersom de naturligtvis påverkar index själva. De ger bland annat en högre korrelation av indexvärden, det vill säga förvärra resultaten av medel som förlitar sig enbart på värden av vissa index, men också fördelen av en stock picking i aktivt förvaltade fonder kan därmed avsevärt öka.

Fonden, som körde en lång tid väl, inte köra bra i framtiden. De kan köras endast av en slump väl i det förflutna eller den nuvarande strategin kanske inte passar fallet idag. Det är också viktigt att undersöka känsligheten hos fondmarknadshändelser.

Dessutom är en ETF naturligtvis inte ensam. Du kan också förlita sig på en kombination av produkter, som ger en gynnsam riskprofil tillsammans.

Själv använder jag för etablerade marknader ETF som kärninvestering och aktivt förvaltade fonder, ETF: er och individ till specifika sektorer, teman eller länder som satellit hanteras. Detta kräver dock en kontinuerlig övervakning och omvärdering, samt en mäklare / a Fondsbank med låga transaktionskostnaderna.

Du kan hitta på morningstar.de en ganska alternativ Fund Screener att se vissa delar av anläggningen fonder och börshandlade fonder. Jämförelser och avgör själv.

Personligen skulle jag föredra indexfonder i Europa. För det första, som sagt, är det därför inga stora avgifter.
Å andra sidan också för att variansen av värdena i Europa kommer antagligen inte att vara lika stark som i andra länder. Det vill säga, den har en ganska säker investering.

Sedan dess har jag sysselsatt mig med ämnet länge sedan vetenskapligt, jag vet att även om det finns alltid finns aktiefonder som genererar överavkastning, men dessa kommer att kompenseras till stor del av förvaltningsarvoden och att det är möjligt nästan aldrig en aktiefond, överavkastning över flera att uppnå år. Kort sagt, varje år finns det medel som slår marknaden, men det finns andra varje år.

Indexfonder trender medan endast en genomsnittlig yta, men risken är begränsad. Tydligt, om DAX går ner, går motsvarande Indes fond ner, men endast så långt som till Dax.

För aktiefonder, är risken större. Man kan klart högre vinster än gå in med indexfonder, men också lida mycket större förluster.

Vilka är riskerna du vill skriva, måste du bestämma själv.

Om du är bekväm och kan utvärdera riskerna, sedan ETF / indexfonder är en bra investering om perioden är lång (min. 5 år bättre 10).

Du bör känna till problemet, som kan uppstå när de investerar i en indexfond och svängningarna. Resan kan gå ner betydligt och förluster på 50% är möjliga.

Om du tar en aktiefond, då anpassas till din risktolerans. Överavkastning är en som säkert kommer att ge njutning. Men du köpte detta även med högre risk och volatilitet.

En väl balanserad fond som är rätt för dig, är inte en dålig sak, även om de administrativa kostnaderna är mycket högre här.

Med en ETF bör du också veta emittenten risk, som kan fastna i produkterna en liten andel.


För övrigt anser jag att aktierna i Europa är inte nödvändigtvis vara undervärderade. Riskerna i denna region pekade på rensa. Och skulle bryta ett åskväder, då en hel del kul med undervärderade aktier från EU.

Related questions

Aktivt förvaltade fonder eller indexfonder - vilket är ett bättre val & quest;

Vad är ett bättre val hittills? En aktivt förvaltad fond eller en indexfond? Denna fråga är nonsens. Det är ungefär samma kaliber, som om jag frågade vilken typ av bil är bättre: en med bensin eller en dieselmotor. Det ligger framför en viss invester

Aktivt förvaltade fonder eller indexfonder-som lovar högre avkastning och strävan;

Jag är fortfarande mycket osäkra vill, på tillväxtmarknader investerar-vad du tycker är bättre i termer av avkastning? Aktiv hanteras och indexfonder? Denna fråga kan inte besvaras klart en. Det beror på vad dina förväntningar. I en etablerad marknad

aktivt förvaltad fond och ETF Fund

Vad är skillnaden mellan aktivt förvaltade fonder och ETF fonder? Det är en studie som genomfördes under olika år, varefter mindre än 10% av alla medel slå sina jämförelseindex över 3 år, ännu mindre när man överväger längre perioder beaktas. Dessa r

Dessa ETF: er med avseende på säkerhet och på aktivt förvaltade fonder och strävan;

Dessa ETF: er med avseende på säkerhet och på aktivt förvaltade fonder, så att de är relativt säkra och låg risk eftersom de är en del av fonden? Är de två typerna av medel liknande denna aspekt, och samma sak? Du kombinerar några aspekter här. Inves

ETF: er verkligen "och halv, billigare" och halv; strävan som aktivt förvaltad fond &;

är en ETF verkligen "gynnsamma", bättre alternativ, även om du vill hålla dig sysselsatt med valet, med finansiella tillgångar? Eller är detta en vanföreställning? Vem kommer att vinna i slutet av Investerar? Med ETF bör du känna till marknaden

Om aktivt förvaltad fond vatten Pictet Water & LPAR, WKN: 933 349 & rpar; eller passiva ETF Lyxor World Water & LPAR, LYX0CA & rpar; förnuftiga val & quest;

Syfte: Långsiktiga sparplan inom vattenfond, åtminstone 10 år sparar tid, två månader investeringscykeln. I direkt jämförelse med fondsweb ETF slå riktigt bra också flödade över aktiva fonder under de senaste 5 åren med 40%. Men marknaderna inte så k

Om hur mycket expertis du bör ha innan du vågar aktivt förvaltade fonder och strävan;

Hur säker bör vara och hur mycket tidsåtgång, räkna innan du använder den aktivt förvaltade fonder? Bland de många tillgängliga i Tyskland fonden måste göra ett val att hitta "rätt som möjligt" för sina egna placeringsmål, egen riskuppfattning o

Vilken bok på aktivt förvaltade fonder rekommenderas & quest;

Jag letar efter en bra guide bok till aktivt förvaltade fonder. Har du som en bra tips för mig? Vad skulle vara ditt mål? Fondförvaltare? Revisorer som vill lära känna beskattning fonden? Privat investerare som vill investera i fonder? För den sista

Varför aktivt förvaltade fonder dyrare än indexfonder & quest;

Varför aktivt förvaltade fonder dyrare än indexfonder? Ledningen man tar i det här fallet, men för det mesta själv eller jag förstår att fel? Vem vill ha en fond som upprättats, den behöver ett par saker: En Förvarings för förvaltningen av fonden och

Hur mycket tid och kompetens bör ta för aktivt förvaltade fonder och strävan;

Hur hög ska den tid och kompetens att beräkna ungefär att man behöver om man väljer aktivt förvaltade fonder? Chanserna för en bättre prestanda bör vara mycket bättre än i alla fall. Oavsett om du investerar i aktier, obligationer, aktivt förvaltade